29 / 04 / 2024

yassıada yeni hali

yassıada yeni hali

Yassıada, 27 Mayıs darbesinin 60’ıncı yıldönümünde ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ adıyla yeniden açılıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gerçekleşecek açılışa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacak.

İşte Yassıada ve Sivriada'nın yeni hali!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı imar planları ile imara açılan Yassıada ve Sivriada'da yapılacak olan Özgürlük ve Demokrasi Adaları projesi için dün ilk adım atıldı. İşte iki adanın yeni hali...

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Arsago’dan doğada yaşam ve yatırım için yepyeni bir başlangıç!

Türkiye’nin dijital gayrimenkul uzmanı Arsago, doğada yeni nesil yaşam ve yatırım alanları oluşturmaya devam ediyor. Arsago, şehir hayatından uzaklaşarak doğada yeni bir başlangıç yapmak isteyen yatırımcılara hizmetlerine devam ediyor.

Arsago, Türkiye'nin en büyük arsa markası olma hedefinde güçlü adımlar atıyor!

Arsago, doğada yeni bir başlangıç yapmak isteyenlere güvenli ve erişilebilir arsa hizmetleri sunarak Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul markası haline geliyor. İşte ayrıntılar...

Yassıada, yıllık 4.2 milyon TL'ye Albayrak Grubu'na kiralandı!

Adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2013 yılında "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" şeklinde değiştirilen Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na verildi.

Bakırköy Şenlikköy 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Bakırköy ilçesi, Şenlik Mahallesi, 74 pafta, 278 ada, yeni: 159 (eski: 55, 92, 93 ve 153 parseller) sayılı parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Kripto paralarda rekor artış!

Bitcoin çok uzun bir sürenin ardından 50 bin doları aştı. Diğer kripto paralarda da önemli artışlar kaydedildi. ADA yeni bir rekor kırarak 1.8 dolara ulaştı. 

Demokrasi ve Özgürlük Adası’ndaki lüks otel kapılarını açtı!

Demokrat Partili siyasetçilerin yargılamalarının gerçekleştirildiği ve ismi devlet tarafından ismi ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ yapılan Yassıada’da kurulan ‘Katre Island Hotel’ hizmete açıldı.

Üsküdar Kısıklı Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Kısıklı Mahallesi, 1816 ada, yeni 18 sayılı parsele (eski 10, 11, 12 ve 13 sayılı parseller) ait 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Fethiye Yassıca Ada'daki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Yassıca Ada'da bulunan bir kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi. 

11 yıllık Yeni Buca Stadı yıkılmayı bekliyor!

11 yıllık Yeni Buca Stadı'nın yeni hali yürek burkuyor. Ankara 2. İdare Mahkemesi'nin yıkım kararı, Danıştay tarafından onaylanmıştı. Danıştay, kararı belediye tarafından açıklanmıştı.

Yassıada Yasası yürürlüğe girdi!

Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağını ortadan kaldırmayı ve mağdurlarının zararlarını gidermeyi öngören yasa dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

1960 darbesinde el koyulan mülkler iade edilecek!

Yassıada yargılamasının yasal dayanağını yürürlükten kaldıran yasa teklifi Meclis Anayasa Komisyonu’ndan oy birliğiyle geçti. 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra el konulan ve çoğunluğu Demokrat Partili (DP) ailelere ait olan mülkler eski sahiplerine iade edilecek.

Çiğdem Karaaslan Yassıada’nın dönüşüm hikayesini anlattı!

Yassıada’nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülmesinin mimarlarından olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Sabah gazetesine konuştu.

yassıada yeni hali Haberi

yassıada yeni hali

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Yaslıada’ dediği Yassıada, 27 Mayıs darbesinin 60’ıncı yıldönümünde yenilenen haliyle ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ adıyla açılıyor. 

Hürriyet'ten Özgür Altuncu'nun haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan adanın resmi açılışını koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda davetli ile gerçekleştirecek.

BAHÇELİ DE KATILIYOR

Törende MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de olacak. Toplam 103 bin 750 metrekarelik alanı bulunan adanın üzerinde toplam 29 yapı bulunuyor. Ulusal ve uluslararası toplantılara ev sahipliği yapacak ada adeta bir tarih platosu haline geldi. Adada yargılamaların yapılacağı spor salonu ile tarihi yapılar da bulunuyor. Yaklaşık 40 bin fidan dikilen adada Sonsuzluk İskelesi, Özgürlük Platformu, Demokrasi Feneri, Demokrasi Şehitleri Anıtı, kütüphane, müze, konferans salonu, 27 Mayıs canlandırma alanı ve sergi salonları da...