15 / 05 / 2024

yat limanları ne durumda

yat limanları ne durumda

Anayasa Mahkemesi, taşınmazların üzerinde kıyı yapısı inşa edebilmek için yapılan irtifak hakkı ile kullanma izni sözleşmelerinin süresinin 49 yıla çıkarılmasına ilişkin Kanun hükmünü iptal etti...

Son 2 senede hisse, altın ve dolara 10 bin TL yatıranlar ne kadar kazandı? Yatırımcılar ve yatırım yapacaklar dikkat!

Milyonlarca kişi, altın, dolar ve hisse kazançlarını karşılaştırıyor. Peki son 2 senede hisse, altın ve dolara 10 bin TL yatıranlar ne kadar kazandı? İşte Borsa Filozofu'nun  sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

2002'de 10 bin TL'sini dolar, Euro ve borsaya yatıran ne kadar kazandı? 

Borsa Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2002 yılında 10 bin tl paranız olsaydı bugün ne kadar olurdu? diye sorarak, altın dolar ve borsa verilerini paylaştı. İşte Borsa Doktoru'nun paylaşımı ve o paylaşıma gelen yorumlar...

Oasis Marina Yeni Foça hizmete açıldı!

Türkiye'nin en yeni ve modern yat limanları arasında yer alan Oasis Marina Yeni Foça hizmete açıldı. İşte detaylar...

Kur korumalı mevduatta faizler yükseliyor! Parasını KKM’ye yatıran ne kadar faiz alacak?

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar, kur korumalı mevduatta faiz oranının yüzde 12 ile düşük kaldığını ve TCMB’nin bu konuda bankaları serbest bıraktığını hatırlatarak, KKM'de faizin oranlarının yüzde 17'lere çıkması mümkün olduğunu söyledi.

Bu hafta neye yatıran kazandı? Altın, dolar, hisse hangisi kazandırdı?

İşte haftanın yatırım araçları performansı. Bu hafta yatırımını neye  yatıran kazandı? Kategorilerine göre bakıldığında yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 5,39 ile "Hisse Senedi Fonları" oldu. Peki parasını dolara ya da altına yatıranlar ne kadar kazandı?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Herkesi ilgilendiriyor! Kira öderken bunu yaparsanız...

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 oranındaki sınırlama milyonlarca insanı ilgilendiriyor. Peki kira artış sınırlaması nasıl belirlenir? Kiracı, artış sınırına göre kirayı yatırmazsa ne olur?

Kanal İstanbul'da yat limanları için arsa tahsisi teklifi!

AKP tarafından Meclis’e sunulan yeni ‘turizm torbası’nda, Kanal İstanbul’un turizm alanları için de uygulanabilecek hükümlerde ‘yat limanları’ için arsa tahsisine yer verildi. 

Kanal İstanbul ile 2 yat limanı geliyor!

Çılgın proje Kanal İstanbul projesi ile Küçükçekmece ve Sazlıdere yat limanları ile ilave 2 bin 60 teknenin yanaşabileceği limanlar yapılacak...

Ak Portföy GYF’den Buyaka Ofis Kuleleri’ne yeni yatırım!

Türkiye’nin ilk gayrimenkul yatırım fonunu kuran Ak Portföy, yeni yatırımını Anadolu Yakasının en gelişmiş ofis bölgelerinden biri olan Ümraniye’deki “Buyaka Ofis Kuleleri”ne yaptı.

Motto İstanbul: Güneşli'de yatırım fırsatı!

"Güneşli'de yatırım fırsatı" sloganıyla basına tanıtılan Motto İstanbul projesinde konut teslimlerin bu yıl sonunda gerçekleşmesi planlanıyor. Projede daireler 387 bin TL'den alıcılarını bekliyor.

İBB hangi ilçede ne kadar yatırım yaptı?

Taşı toprağı altın olan İstanbul'da yatırımlarına ara vermeden devam eden İBB, 13 yılda bir çok yatırıma imza attı. Peki İBB hangi ilçede ne kadar yatırım yaptı?

Mes Güneş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Mes Güneş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi bugün Üsküdar’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Duhan Güneş ve Polat Başar ortaklığında kuruldu.

Cazibe Merkezleri'ne 82 milyar liralık yatırım başvurusu yapıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri'ne 82 milyar liralık yatırım başvurusu yapıldığını bildirdi. Elvan, taleplerin Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır'da yoğun olduğunu söyledi.

yat limanları ne durumda Haberi

yat limanları ne durumda

Bodrum Turgutreis'te yat limanı inşa eden şirket, sözleşmeyel belirlenen 25 yıllık işletme süresinin, 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna 2008 yılında eklenen geçici madde uyarınca, hakkın başlangıç tarihinden itibaren 49 yıla kadar uzatılması istemiyle başvuru yaptı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı istemi reddetti. Bu işlemin iptali istemiyle açılan davaya bakan Danıştay 10. Dairesi, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 29. maddesiyle 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna eklenen Geçici 8. maddenin Anayasaya aykırı olduğu kanısına vararak, Anayasa Mahkemesine başvurdu. 


Anayasa Mahkemesi, Kanunun, "devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerler ile Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazların üzerindeki kıyı...