15 / 05 / 2024

Yatağan kararı son durum

Yatağan kararı son durum

Türk - İş Genel Başkanı Atalay,"Danıştay'da yürütmeyi durdurma ve Özelleştirme Yüksek Kurulu kararının iptali talepli dava açacağız. Yatağan termik santrali özelleştirmesi oldu bittiye getirilemez" dedi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Kamu bankaları emeklilere 8-12 bin TL promosyon ödemesi yapacak!

Partisinin Kayseri mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamu bankalarının emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacağını müjdeledi. İşte konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detayları...

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son örnek Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan kiracı Tuğra Köklen oldu. Kira bedeli düşük olan Köklen, tahliye kararına itiraz edemedi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesindeki DASK tarifeleriyle ilgili flaş karar! Son dakika müjdesi! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, bölgedeki sigorta ödemelerine ilişkin mağduriyetlerde artış yaşandı. Sigorta Tahkim Komisyonu'ndan konuya ilişkin bir son dakika kararı çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika müjdesi: LGS tercihi yapacak depremzede öğrencilere ek kontenjan geliyor! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan LGS tercihi yapacak depremzede öğrencilere ek kontenjan müjdesi geldi. İşte ayrıntılar...

Yatağan Belediyesi Muğla'da 3 arazi satıyor! Yazlık bölgede arazi arayanlar dikkat!

Muğla İli Yatağan Belediye Başkanlığı, Muğla Yatağan Turgut ve Bozüyük'te yer alan üç adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin satış ihalesi 10 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Konut arzı artırılacak, kira fiyatlarındaki şişkinlik ortadan kalkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı son dakika açıklamasıyla konut ve kira fiyatlarına değindi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...

En düşük memur maaşı tam 22 bin TL olacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur maaş zammı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve resmen rakam verdi. Buna göre, en düşük memur maaşı tam 22 bin TL olacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika açıklaması:  Memurlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan memur maaşları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Erdoğan: ''Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız." dedi.

Aidat borcunuz varsa evden çıkarılabilirsiniz! İşte dikkat edilmesi gereken noktalar!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlıklar ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Son dönemlerde fahiş kira fiyatlarından sonra kiracı ve ev sahibi arasındaki iletişimde de sorunlar yaşanırken, son olarak emsal bir karar çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika müjdesi! Ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnaflara son dakika müjdesi geldi. Erdoğan, esnafların aynı cins ticari taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyeceğini belirtti.  

Son dakika: Kahramanmaraş'ta 3.5 şiddetinde deprem!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından, bölgede hala artçı sarsıntılar yaşanıyor. Son deprem ise Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşti ve AFAD tarafından 3.5 büyüklüğünde açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması! 20 Nisan'da doğal gaz çıkıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Nisan'da Arefe günü doğalgazın çıkarılacağına dair umutlu olduğunu belirtti. Yapılan hesaplamalar doğrultusunda, doğalgazın çıkarılmasından sonra mevcut doğalgaz kaynaklarıyla bütünleştirilerek adımların atılacağını da sözlerine ekledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi için 33 sözleşmeli personel alımı yapılacak! Personel olma detay ve şartları

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi son başvuru tarihi 25 Nisan 2023 olan personel alım ilanı yayınladı. Detaylar haberimizin devamında...

Yatağan kararı son durum Haberi

Yatağan kararı son durum



Maden-İş Sendikası, Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesiyle ilgili Özelleştirme Yüksek Kurulunun verdiği onayın iptali için Danıştaya başvurdu


Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Yatağan Şubesi Başkanı Süleyman Girgin, Özelleştirme Yüksek Kurulunun (ÖYK) Yatağan Termik Santrali'nin Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satışını onayladığı kararın iptali için Danıştaya başvuruda bulunulduğunu bildirdi. 


Girgin, gazetecilere açıklamada, ÖYK'nın Yatağan Termik Santrali'nin 1 milyar 91 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satışını onayladığını hatırlattı.  


ÖYK'nın kararında kamu yararı olmadığını öne süren Girgin, Maden İş Sendikası Genel Merkezinin, kararın iptali için Danıştaya başvuruda bulunduğunu kaydetti. 


Yatağan Termik Santrali ve ona bağlı kömür işletmesinin verimli ve karlı işletmeler olduğunu belirten Girgin, şöyle konuştu: 


"İdare tarafından hazırlatıldığı düşünülen değer tespit raporunda hangi yöntemin uygulandığı...