02 / 05 / 2024

yatay mimari türkiyede ne zaman yaygınlaşacak

yatay mimari türkiyede ne zaman yaygınlaşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yatay yapılaşma’ vurgusu da Başbakan Davutoğlu’nun ‘Gökkafes’ göndermesi de gösterdi ki Türkiye'de artık mimari hassasiyet konusunda başka bir boyuta geçildi. Sektör temsilcileri de ‘Yatay mimarinin vakti geldi’ diyor.

Velux Ankara'da yatay mimari ön planda!

Fırat Life Style, Atayıldız Grup ve Acity ortaklığı ile hayata geçirilen ve Ankara Yenimahalle’de bir yatay mimari örneği olarak inşaat çalışmaları süren Velux Ankara, toplam 72 bin metrekare büyüklüğünde proje alanında inşa ediliyor.

Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız" dedi.

Kerem Güney Avcı: Yatay mimari geleceğin yapı trendi!

Sedimega İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı yaptığı açıklamada, yatay mimarinin geleceğin yapı trendi olacağını söyledi.

Yatay mimari geleceğin trendi olacak!

Son yıllarda meydana gelen şiddetli depremler ve koronavirüs salgını yapay mimariye olan talebi arttı. Sedimega İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, yatay mimarinin geleceğin trendi olacağını belirtti. 

Erzurum'da dikey değil, yatay mimari tercih edilmeli!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Erzurum'un diri bir fay üzerinde yer aldığını bu nedenle olası depremlerin yıkımını engellemek için dikey değil, yatay mimarinin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Konutta yeni dönem: Yatay yapılaşma esas olacak!

Yatay mimari Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama üzerine yeniden gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra tüm projelerde yatay mimari uygulayacaklarını belirterek, "Dikey mimari hele hele deprem bölgesinde bizim için intihardır" dedi. 

Kentsel dönüşümde ada bazında çözümler üretilmeli!

Mimar Fatma Kılıç, mimarlık mesleği ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç, "Bir bölgenin altyapı sorununu çözmeden imara açmak yanlıştır. Bu yapılırsa yatay mimari diye söz edilen kısıma geçilmiş olacak. Mevcut konutlarımıza da ada bazında çözümler üretilmesi lazım" diye konuştu.

Tokat'ta yatay mimari dönemi başlıyor! 

30 milyon lira bedelle Tokat’ta Meydan Projesi’ni hayata geçiren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, projelerinde yer alan yapıların yatay mimariye göre inşa edileceğini dile getirdi.

Çetin Oktay Kaldırım: Deprem bölgelerinde yatay mimari önemli!

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklamada, deprem bölgelerinde yatay mimarinin önemine de değindi.

Hazır evler yatay mimari dönüşüm projeleri için kolaylık sağlıyor!

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, yatay mimari konseptinde dönüşümü planlanan projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Sanayi alanları 'yatay yapılaşma' için şehrin dışına taşınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yatay mimari için şehirlerde yer yok" değerlendirmelerine katılmadığını ifade ederek, "Artık şehrin içinden çıkması gereken sanayi alanlarımız var. Bu alanları taşıyacağız." diye konuştu....

İBB, Esenler kentsel dönüşüm projesine dava mı açtı?

İBB, en yükseği 6 kat ve tamamen yatay mimari olan Esenler’de vatandaşların hayatını kurtaracak kentsel dönüşüm projesini durdurmak için dava açtı.

Şehircilikte yeni dönem! Yatay mimari esas alınacak!

ATO Congresium'da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Yüksek yapılara son verecek, şehircilik anlayışımızda yatay mimarinin esas olduğu bir dönemi başlatacağız" dedi.

yatay mimari türkiyede ne zaman yaygınlaşacak Haberi

yatay mimari türkiyede ne zaman yaygınlaşacak

İstanbul’un ‘yükseklik’ meselesi tekrar ülkenin gündeminde. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bir süredir ‘Gökkafes’ örneğiyle gündeme taşıdığı yükseklik konusunu, önceki gün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tekrar tekrar vurguladı. Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda konuşan Erdoğan, burada İstanbul’un mimarisi konusunda başka bir boyuta geçildiğinin altını kalın çizgilerle çizerek, ‘Artık dikey yapılaşmadan yatay yapılaşmaya geçmemizin zamanı gelmiştir’ dedi. Özellikle Kanal İstanbul çevresinde dikey mimariye müsaade edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.


16/9 MİLAT OLDU



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar dikkat çektiği ‘yükseklik’ meselesi aslında uzun süredir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da TOKİ'nin de öncelikleri arasında. Türkiye'yi inşa eden mimar ve inşaatçılar da ‘yükseklik hassasiyeti’ konusunda hemfikir. Mimar Murat Kader, 16/9’un bu konuda milat olarak değerlendirilebileceğini belirtiyor. Kader, “16/9’un tarihi yarımadayla ilişkisinin sorgulanması, İstanbul’da yüksekliklerin yeniden...