13 / 05 / 2024

yatırımcı imar planı

yatırımcı imar planı

Hükümet iş dünyasının önünü açacak süper teşvikler için yol haritasını belirledi. İşadamlarının ÇED sıkıntısı giderilecek. Damga Vergisi yükü hafifleyecek. KDV iade süreci kolaylaştırılacak. Yatırımda imar planı için belirlenen kararlardan yararlanılabile

Evren Devrim Zelyut'tan yatırımcılara nefes aldıracak hamle! Dolarda ve borsada yabancı planı!

Dolar kuru 19 lirayı geçtiği için uzmanlar açıklama yaptı. Açıklamada yatırımcıların dikkatini çeken önemli Borsa ve dolar yatırımları ile uğraşmak isteyen vatandaşlara tüyolar verdi. Evren Devrim Zelyut; yabancıların dolar ve borsa planlarını duyurdu. İşte tüm detaylar...detaylar yer aldı.

Altın yatırımcılarının gözü cuma gününe çevrildi! Önceden planınızı yapın, sonra pişman olmayın

Son dakika altın fiyatları milyonların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatlarının gözü cuma günü açıklanacak olan  PCE enflasyonuna çevrildi. Altın yatırımcıları önceden planınızı yapın, sonra pişman olmayın.

İslam Memiş '' rekora doymayan bir yıl olacak'' diyerek gümüş için rakam verdi! Gümüş yatırımcıları planınızı yapın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş ''rekora doymayan bir yıl olacak'' diyerek gümüş için rakam verdi. İşte gümüşte son dakika gelişmesi! Gümüş yatırımcıları planınızı yapın...

Yabancı yatırımcının mülkiyet hakkına koruma geliyor!

İnsan Hakları Eylem Planı ile yabancı yatırımcıya hukuk güvencesi geliyor. Bu plan ile yabancı yatırının mülkiyet hakkına korunacak.

Yatırımcı için 'imar planı' fırsatı!

İstanbul Arnavutköy, Esenyurt; İzmir Salhane; Ankara Gölbaşı ve Mamak; Aydın Didim; Muğla Bodrum Gökçebel ile Eskişehir Odunpazarı’nda mülkiyeti Hazine’ye ait arsalarda yapılan imar planı değişiklikleri onaylanarak yatırımcılar için cazip hale getirildi.

Melek yatırımcı Hasan Aslanoba'nın 2020 planı!

Start up ekosisteminin giderek gelişmeye devam ettiği günümüzde, bu gelişimde yaratıcı iş fikirleri ve başarılı girişimciler kadar melek ağlar ile yatırımcıların da katkısı büyük. Melekler, henüz yolun başında olan start up'lara can suyu oluyor...

Yabancı yatırımcılardan Türkiye'ye 3 milyar dolarlık yatırım planı!

Damsco Group Yönetim Kurulu Başkanı Mühenned El Masri, "Yatırımcılar, Türkiye'de 3 milyar dolar değerinde yaklaşık 150 projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor" diye konuştu.

Çin, yabancı yatırımcı planını açıkladı!

Çin'de ekonomiyi yabancı yatırımcılara açmak için hazırlanan yeni bir plan açıklandı. Çin dünyanın ikinci büyük ekonomisini yabancı yatırımlara açarken, bankalara ve diğer finans kuruluşlarına yatırım yapmanın önündeki bazı kısıtlamaları da kaldırdı.

İzmir'deki ruhsat iptali yatırımcıyı kaçırıyor!

Mavişehir'de imar planı iptalinin ardından, inşaat ruhsatı için de ilk 'iptal' kararı çıktı. İnşaat sektörünün önde gelen isimleri, dava açma ve plan iptaline tepki göstererek, "Yatırımcılar, kente gelmek istemiyor" dedi.

Yabancı yatırımcının artan talepleri, sektörü uçurdu!

Yabancı yatırımcının artan talepleri, inşaat sektörünü adeta uçurdu. Artan konut fiyatlarını yeni imar alanlarının olmamasına bağlayan sektörün önde gelen temsilcilerinden Mümin Bostancı, artan maliyetlerin tüketiciye yansıyacağını söyledi.

Yatırımcı İzmir'den kaçıyor!

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri'nin açtığı davalar sonucu, "İzmir'in Manhattan"ı olarak bilinen Yeni Kent Merkezi ile Mavişehir'deki imar planlarının iptal edilmesi yatırımcıları tedirgin ediyor

İstanbul Prestij Park yatırımcısına kazanç sağladı!

BakYapı, Esenyurt’ ta yatırımcısına ‘büyük’ kazandırdı Bak Yapı İstanbul Prestij Park’ta yatırımcısına ‘büyük’ kazanç sağladı. Bursalı BakYapı, imar sorunlarına rağmen projesini erken teslim ederek yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Yabancı yatırımcılara imar güvencesi mi geliyor?

Yeni teknoloji getiren, büyük ölçekli veya katma değeri yüksek yabancı yatırımlara imar güvencesi geliyor. Bu şirketlerin yatırım için aldıkları arazi ve arsaların imar planları 10 yıl süreyle değiştirilemeyecek.

yatırımcı imar planı Haberi

yatırımcı imar planı

Hükümet, iş dünyasının önünü açacak, yatırımlara hız verecek bir yıllık yol haritası belirledi. 2013- 2014 Eylem Planı'nda atılacak adımlar hazırlandı. Buna göre, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliğinin uygulamasından kaynaklanan sorunlar giderilecek. Küçük işletmelerin banka ücret ve komisyon yükü hafifletilecek, teminatlı işlemleri kolaylaştırılacak. Borçlu ve alacaklı ilişkilerinde anlaşmazlıkların çözümü konusunda mahkeme dışı çözüm yolları geliştirilecek. 


DAMGA VERGİSİ YÜKÜ HAFİFLİYOR 

Teşvik belgeli yatırımlar başta olmak üzere Damga Vergisi Kanunu'ndaki bazı hükümlerin girişimciler üzerindeki yükleri hafifletilecek. Kıyı kenar çizgisinin ülke koordinat sistemine dönüşümü sağlanacak. Kıyı alanında planlama süreci kısaltılacak. Yatırımcıların kıyı kenar çizgisi aktarma işlemine zorunlu tutulması uygulaması son bulacak. Bu kapsamda kıyı yapı ve tesislerinde planlama ve uygulama sürecine ilişkin tebliğ revize edilecek. Yüksek mahkemelerin emsal oluşturacak nitelikteki kararları kişisel veriler korunarak yayımlanacak....