15 / 05 / 2024

yatırımcılar gayrimenkule mi yöneldi

yatırımcılar gayrimenkule mi yöneldi

Geçen yıl ekonomide yaşanan durgunluk nedeniyle ticaretin riske girmesi kazanç odaklı hareket eden yatırımcıyı gayrimenkule yönlendiriyor. Vergi mükellefi sayılarındaki artışlar da yatırımcının gayrimenkule yöneldiğini doğruluyor.

Dolar yatırımcıları dikkat! Yolun sonuna mı gelindi? Dolarda hızlı düşüş sinyali!

Son zamanlarda dolar/TL kurunda düşüş devam ediyor. Yatırımcılar dolar düşmeye devam edecek mi? Dolar ne olur? sorularını araştırırken, 10 Haber ekonomi yazarı Erdal Sağlam'dan doların gidişatı ile ilgili önemli bilgi verdi.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına kara haber! 2 gün sonrasını işaret etti! Yükselişe aldanmayın dedi, o rakamı verdi

Altın fiyatları son günlerde rekor seviyelere yükseliyor. Yatırımcılar altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? sorusunun yanıtını merak ederken; İslam Memiş, 2 gün sonrasını işaret ederek yatırımcısına kötü haberi verdi. 

Altın, dolar derken sıra gümüşe geldi! İslam Memiş ''sıra gümüşte'' diyerek yatırımcıları uyardı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın, dolar kurundaki yükselişlerin ardından sıranın gümüşe geldiğini belirterek yatırımcılarını uyardı. Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gümüş fiyatları ne olur?

Gram altın yatırımcılarına tam bu kadar kazandırdı! Altında şok düşüş sürecek mi? Yatırımcılar şimdi bakın!

Gram altın ve ons altında düşüş devam ediyor. Peki altın yatırımcılarına ne kadar kazandırdı? İşte detaylar...

Dolar yükselecek mi? sorusuna net yanıt geldi! Yatırımcılar bunu kaçırırsanız yandınız! 

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından merakla araştırılıyor. Dolar yükselecek mi? sorusu en çok merak edilirken, net yanıt geldi. Peki dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Yatırımcılar dikkat: Gram altında zikzak dönemi bitti! Altın fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

Altın fiyatlarındaki dalgalı seyir yatırımcıları tedirgin etmeye başladı. Sert yükselişten sonda düşüşe geçen gram altının seyri merakla takip ediliyor. Peki, gram altında yükseliş sürecek mi? İşte detaylar...

Borsa İstanbul'da yol ayrımı: Ya 7 bin ya da 6 bin puan! Yatırımcılar dikkat! 

Yatırımcılar Borsa İstanbul'daki son durumu merakla araştırıyor. Peki Borsa İstanbul yükselecek mi? İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? BIST 100 yükseldi mi? Yatırımcılar bu rakamlara göz atın!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin yeni güne nasıl başladığı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki Borsa bugün yükseldi mi? İşte ayrıntılar...

BofA, 2023 gümüş tahmini açıkladı! Gümüş yatırımcıları dikkat! Ters köşe olacaksınız

BofA, 2023 gümüş tahmini açıkladı.  Yatırımcılar gümüş fiyatlarında yükselişlerin olmasıı beklerken BofA'nın yeni gümüş tahmini yatırımcıları ters köşe yapacak. Peki gümüş fiyatları ne olacak? Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

24 saat sonra dolarda dananın kuyruğu kopacak! Yatırımcıların gözü bu haberde! Doların yol haritası belli oldu!

Dün 20,43 liradan kapanış yapan dolar/TL kuru güne artışla başladı. Yatırımcılar ise  dolar yükselecek mi, düşecek mi? sorusunun yanıtını merak ediyor. 24 saat sonra dolarda dananın kuyruğu kopacak! Yatırımcıların gözü bu haberde! Doların yol haritası belli oldu!

Piyasa Kahini İslam Memiş'ten son dakika gümüş açıklaması geldi! Gümüş, yatırımcılarını zengin mi edecek? Hemen bakın!

Piyasa Kahini İslam Memiş'ten son dakika gümüş açıklaması geldi! Gümüş, yatırımcılarını zengin mi edecek? Hemen bu detaylara bakın...

Yeni yılın yıldızı gümüş mü olacak! İslam Memiş duyurdu! Yatırımcılar hemen bakın!

Yatırımcılar altın ve gümüş fiyatlarının seyrini merak ederken, "gümüş fiyatları yükselecek mi?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İslam Memiş'ten dikkat çeken yanıt geldi. İşte merak edilen detaylar...

yatırımcılar gayrimenkule mi yöneldi Haberi

yatırımcılar gayrimenkule mi yöneldi

2015 yılında kira geliri üzerinden vergi ödeyen mükellef sayısı 74 bin artarken, gelir vergisi mükellef sayısı sadece 28 bin yükseldi.Dövizdeki yükseliş ve bunun sonucunda artan maliyetlerin sebep olduğu darboğaz ile birlikte iflasın eşiğinde olan firma sayısı artıyor.


Geçen yıl ekonomide yaşanan durgunluk nedeniyle ticaretin riske girmesi kazanç odaklı hareket eden yatırımcıyı gayrimenkule yönlendiriyor. Vergi mükellefi sayılarındaki artışlar da yatırımcının ticaretten korkup gayrimenkule yöneldiğini doğruluyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayınladığı istatistiklere göre, 2015 yılında kira gelirlerinden alınan gayrimenkul sermaye iradı mükellef sayısının yüzde 4.38 oranında artarak 1 milyon 669 bine ulaştığı görülüyor.


10 MİLYONA YAKLAŞTI


Gelir vergisine tabi olan mükellef sayısındaki artış ise yüzde 1.58’de kaldı. Gelir vergisi, stopaj, Gayrimenkul sermaye iradı, basit usul, kurumlar vergisi ve KDV’den oluşan veri kalemlerine tabi toplam mükellef sayısının...