05 / 05 / 2024

yatırımlarda toki modeli

yatırımlarda toki modeli

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yatırımda yeni dönemi başlatmayı planladıklarını belirterek, bunun için etkili bir yapılanmaya imza atılacağını açıkladı.

Türkiye'ye doğrudan yatırımlarda gayrimenkul yatırımı zirvede!

Gayrimenkul hariç, doğrudan dış yatırımlar tablosunda ilk defa negatife dönüş yaşandı. Yurtdışına giden doğrudan yatırımların gelen yatırıma oranı yüzde 103’ü geçti. İşte ayrıntılar...

Girişimlere yapılan yatırımlarda rekor kırdık! Türkiye’den 2023 yılında yeni Unicorn’lar çıkacak!

Dünya genelinde girişimlere yapılan yatırımlar düşerken, Türkiye’de özellikle oyun ve fintek girişimlerine yapılan yatırımlarda rekor kırıldı. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki fintek şirketlerinden bir veya birkaç unicorn çıkması bekleniyor.

TOKİ çıkmayan parasını ne zaman alacak 2022? TOKİ için yatırılan 500 TL geri alınır mı?

TOKİ’nin kuralarında ismi çıkmayan vatandaşlar, başvuru paralarını nasıl geri alabileceklerini araştırıyor. İşte “TOKİ için yatırılan 500 TL geri alınır mı?” sorusunun araştırılan yanıtı!

Uluslararası doğrudan yatırımlarda konut sektörünün yeri!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş bugünkü yazısında, yabancıların Türkiye’den yaptıkları uluslararası doğrudan yatırımlarda gayrimenkul sektörünün payının yüzde 60 lara yükseldiğini kaleme aldı.

TOKİ sosyal konut başvuru için hangi bankaya para yatırılıyor? İşte TOKİ ödeme planı!

TOKİ sosyal konut başvuru için hangi bankaların kullanıldığı ve para yatırıldığı araştırılıyor. İşte o detaylar…

Yatırımcılara sosyal medya şoku Yasak geldi!

Sermaye Piyasası Kurulu’nun aldığı kararla Twitter ve Telegram üzerinden yatırımcıların kararlarını etkilemek ve menfaat temin etmek amacıyla yanıltıcı nitelikte paylaşımlarda bulunulduğu iddia edilen 17 kişiye işlem yasağı getirildi.

TOKİ'nin yatırımları 2022'de de tam gaz! Milyonlara ucuz konut müjdesi!

Konut inşasında 1.1 milyon rakamını gören TOKİ, yeni yatırımlara imza atmak için çalışmalarına tam gaz devam ediyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, TOKİ'nin 2022 hedeflerini aktardı. Buna göre, TOKİ 2022'de 42 bin yeni konutun ihalesini gerçekleştirecek. Yatırımlar bununla sınırlı olmayacak...

Kripto para yatırımında rekor kırıldı!

Kripto para varlıklarında 11 ayda rekor seviyesinde sermaye girişi yaşandı. Uzmanlar yatırımlarda dikkatli olması gerektiğini dile getirdi. 

Pandemide kripto para yatırımları arttı!

Koronavirüs salgınında Türkiye'de kripto para yatırımları arttı. Yatırımlarda Türkiye Avrupa'da birinci sırada yer alıyor. 

TOKİ'den Ankara'ya 52 milyar TL'lik yatırım!

Ankara Altındağ Aktaş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'ne katılan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Ankara'ya 52 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi.

Yap işlet devret modeliyle gerçekleştirilen yatırımlar için önerge verildi!

Yap işlet devret modeli ile gerçekleştirilen yatırımların bütçe üzerindeki etkilerinin tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

18 yılda 910 milyar TL'lik ulaştırma ve altyapı yatırımı yaptık!

İNTES'in konuğu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin 18 yılda ulaştırma ve altyapıya 910 milyar TL'lik yatırım yaptığını belirtti ve önümüzdeki dönemde yatırımlarda karayolu ile demiryolunun payının eşitleneceğini söyledi.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik bugünkü  31337 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

yatırımlarda toki modeli Haberi

yatırımlarda toki modeli

Ekonomi Muhabirleri Derneğinde konuşan Özlü, yatırım konusunda sistemi dönüştürmek için bir şirket kurma düşüncesinde olduklarını bildirdi. “Bunu, Toplu  Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türksat gibi düşünün” diyerek yeni şirketin modeli hakkında bilgi veren Özlü, yatırım süreçleriyle ilgili bilgi verdi. 


“Yatırımcı hangi bölgede yatırım yapmak istiyorsa, o ildeki valiliğe başvuracak ve başvuru değerlendirilecek. Ön değerlendirilmeden sonra bize gönderilecek, onaylandıktan sonra bu yatırımı destekleyeceğiz veya anahtar teslim fabrika yapacağız” diye konuşan Bakan Özlü, şöyle devam etti: 


“Bu konuda Kalkınma Bakanlığının da bir rol üstlenmesini düşünüyoruz. Biz koordine edeceğiz. Sanayicimizin elinde kağıt, bakanlık bakanlık dolaşmasını istemiyoruz. Kurmak istediğimiz sistem, sanayicimizin bir problemi varsa bizim bakanlığımıza gelsin, biz onun sorunlarını takip edeceğiz. Sanayicimizi yormadan istediği belgeyi, teşviği almasını kolaylaştıralım istiyoruz. Sanayicimizin bir problemi varsa bizim bakanlığımıza...