24 / 07 / 2024

yaya geçitleri

yaya geçitleri

Yaya geçit çeşitlerinden biri olan arkat nedir, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ev sahibi kiracı arasındaki gerilimden sonra sıra üst geçide geldi! Ev sahibi üst geçitle davalık oldu!

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir ev sahibi 'evin için görünüyor' gerekçesiyle yaya üst geçidiyle davalık oldu. Üst geçidin yıkımına başlandı.

Zeytinburnu'nda ev sahibi kaldırıma hobi bahçesi yaptı! Görenler isyan etti!

Zeytinburnu'nda bir ev sahibi kaldırıma hobi bahçesi yaptı. Kaldırımı işgal eden ev sahibi, yaya geçidine engel olurken, görenler isyan etti. 

Ankara'da köprülü kavşak projesinin iptali bir can aldı! Yaya geçidinin olmadığı bölgede kaza...

Ankara çevre yolunda planlanan köprülü kavşak ve yaya geçidi projesinin iptal edildiği bölgede, yolun karşısına geçmeye çalışan Gamze Gürel hayatını kaybetmişti. 6 günün ardından bulunan eşya duygusal anlar yaşattı...

Güzelleşmenin yolu bu hafta BİM’den geçiyor! 50 lira altı makyaj ürünleri BİM’de! 22 Kasım 2022 fiyat listesi…

BİM’in bu hafta geçerli olacak indirimli ürünler kataloğu yayınlandı. Güzelleşmek isteyenlerin, bakım yapmayı sevenlerin ihtiyacı olacak her şey bu hafta BİM’de indirimde. BİM'in indirimli ürünleri arasında Milka çikolata çeşitleri de var. İşte BİM 22 Kasım 2022 fiyat listesi…

Ankara'da inşaat halindeki üst geçit tehlike saçıyor!

Ankara'da inşaat halindeki bir yaya üst geçidi madde bağımlılarının meskeni haline gelirken, bakımdan geçirilmeyenler de tehlike saçıyor. Geçitlerden bazılarının asansörleri çalışmıyor, kaplamaları dökülüyor, demirleri paslı halde duruyor...

Ankara Büyükşehir'den iki yeni üst geçit!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Anadolu Bulvarı üzerinde hayata geçirdiği yaya üst geçitleri hizmete açıldı

Ankara'daki kullanılmayan üst geçitleri ne olacak?

Ankara'daki kullanılmayan üst geçitlerin kaldırılmasına ya da kullanımlarını kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Ankara Büyükşehir'den 5 yeni üst geçit!

Yatırımlarına son sürat devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi yapımını tamamladığı 5 yaya üst geçidini hizmete aldı.

Kadıköy Operatör Cemil Topuzlu caddesine ilişkin 6 sorun mecliste!

İstanbul Kadıköy'de bir lisenin önünden geçen caddenin okul çevresine ve yaya geçişine uygun hale getirilmesi talebi TBMM gündemine taşındı..

Konya-Karaman YHT güzergahındaki 7 alt geçit tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren güzergahında yer alan 7 adet yaya alt geçidinin inşaatını tamamladı.

İstanbul'da Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi'ni başlatıyor. Düzenlemeyle birlikte araçların ve yayaların ışıklarda geçişleri kolaylaştırılıyor.

Manisa Çatalköprü'ye yeni köprü!

Manisa Çatalköprü'deki 4 metre genişliğinde olan ve yaya geçişine uygun olmayan eski köprü yıkıldı ve yerine 10 metre genişliğinde ve yaya güvenliğinin de sağlandığı yeni köprü yapıldı.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli'nin ihalesi 27 Mart'ta!

İstanbul Boğazı’nın iki yakasını ilk kez karadan birleştirecek olan ve denizin 46 metre altından geçmesi planlanan yaya tüneli projesi, 27 Mart 2017'de ihaleye çıkıyor.

yaya geçitleri Haberi

yaya geçitleri

Arkat nedir?

Yaya geçidi, bir cadde üzerinde yayaların yolun karşısına geçmesi için özel olarak işaretlenmiş bölümleri ifade ediyor. Yaya geçitleri, zeminde olabildiği gibi, yol üzerinde bir köprüde de olabiliyor. Buna göre yaya geçidi çeşitlerinden olan arkat nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Arkat geçit

Üstü bina ile kapalı en az iki kenarı açık olan, imar planında belirtilen yerlerde yapılan, kamu kullanımına açık, imar planı ve yönetmelik hükümlerine göre düzenlenen yaya geçitlere deniyor.


Bunun yanı sıra genellikle payeler ya da sütunlar üzerinde yükselen sıra kemerler, en az bir tarafı kemerli ve üstü örtülü geçitler de arkat olarak karşımıza çıkıyor.




Işıl Seren...