22 / 07 / 2024

Yayla alanları tesis kira

Yayla alanları tesis kira

Yayla alanları içerisindeki 6 bin 356 adet bina ve tesis kiraya verildi. Bu gayrimenkullerden geçen yıl toplam 1 milyar 740 bin 352 lira kira geliri elde edildi.

Çatalca'daki sosyal tesis alanları ile Büyükada'daki 2 adet dükkan ve konut kiraya veriliyor! 

Adalar Belediyesi, Büyükada'daki 2 adet dükkan ile 1 adet konutu, Çatalca Belediyesi de sosyal tesis alanlarını kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

9 yılda imara açılan mera alanları ve yapı kayıt belgesi alan yapılar mecliste!

2002 yılından itibaren imara açılan veya kamulaştırılan mera ve yayla sayıları ile bu alanlar üzerinde yapı kayıt belgesi alan yapılar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Son 10 ayda 15 milyon metrekarelik yayla alanının statüsü değiştirildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yayla statüsündeki yaklaşık 900 bin metrekarelik alanın imara açılması kararıyla beraber son 10 ayda imara açılan yayla alanlarının büyüklüğü 15 milyon metrekareye ulaştı. 

Hakkari'de Gola Züryan Göleti'ne sosyal tesis yapılacak!

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Hakkari Belediyesi, sosyal etkinliklerin yapılabileceği alanların çoğaltılması için Gola Züryan Göletine sosyal tesis kuracak...

Doğa alanlarında 'bungalov' yapımı yasaklandı!

Nitelikli doğal koruma alanlarına hem bungalov hem entegre tesis yasağı getiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van’dan Denizli’ye, Karadeniz yaylalarından Toroslar’a uzanan 262 bin hektarlık 247 nitelikli doğal koruma alanında artık bungalov yapımı yasaklandı.

Karadeniz'de kaçak yapılarla mücadele TBMM'de!

Karadeniz Bölgesi'nde mera ve yayla alanlarında kaçak yapılarla mücadele meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bahçelievler Osmaniye turizm tesis alanı imar planı askıda!

Bahçelievler Osmaniye Mahallesi Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanlarına ilişkin itiraz imar planı askıya çıkarıldı.

Hıdırnebi Yaylası'ndaki tesis tahliye edildi!

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Hıdırnebi Yaylası'nda konaklama, restoran ve sosyal alanların yer aldığı bir tesis, Büyükşehir Belediyesine olan kira borcunu ödemediği için tahliye edildi.

Fatih'te turizm alanlarına ilişkin imar değişikliği askıda!

Fatih İlçesi, Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Florya Yeşilköy turizm tesis alanı plan değişikliği askıda!

Florya Yeşilköy ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliği bugün askıya çıktı..

Bahçelievler turizm tesis alanları imar planı tadilatı askıda!

İBB, Bahçelievler 70 pafta, 222 ada, 28 parselde yer alan turim tesis alanları plan notu değişikliğine ilişkin plan tadilatını bugün askıya çıkardı. 

Sefaköy turizm tesis alanları imar planı değişikliği askıda!

Küçükçekmece Sefaköy Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliği bugün askıya çıktı..

Küçükçekmece gölü turizm alanları plan değişikliği askıya çıktı!

Küçükçekmece Göl Civarı Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliği bugün askıya çıktı..

Yayla alanları tesis kira Haberi

Yayla alanları tesis kira


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bir yandan yayla evi statüsüne uymayan kaçak yapıları tespit ederken diğer yandan yayla alanı tespit ediyor. Bu kapsamda, 525 adet yayla alanı ilan edildi. Bu alan içerisinde 6 bin 356 adet bina ve tesis kiraya verildi. Geçen yıl toplam 1 milyar 740 bin 352 lira kira geliri elde edildi. En büyük yayla alanları Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Mersin'de bulunuyor. Kiralama yönteminde vatandaşın mağdur edilmeyerek tespit edilmesine önem gösteriliyor.

KANUN MADDESİ YENİDEN DÜZENLENDİ

Devlet ormanlarında mevcut olan ve yerel halkın ihtiyaçları için yerleşim yeri haline dönüşmüş yayla alanlarının değerlendirilmesi, büyük bir sosyal problem olarak mevcudiyetini devam ettiren sorun çözüme kavuşturuluyor. Mevcut yayla alanlarından faydalanmanın planlı ve düzenli hale getirilmesi için 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 17'nci maddesinin birinci fıkrası...