03 / 05 / 2024

Yayla Köyü kalesi

Yayla Köyü kalesi

Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan bir tarihi kaleye ilişkin güvenlik sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Bircan, sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a yöneltti..

Rize'de 6 yayla evinin yıkıldığı iddia edildi!

Rize'nin Ardeşen ilçesinde 6 yayla evinin yıkıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

Bolu’da yayla evlerinin yıkım kararına tepki!

Bolu’da Yakuplar Köyü Yaylası’nda bulunan 4 ev için yıkım kararı çıktı. Yıkım kararıyla şok olan köylüler için destek git gide büyüyor.

Bahçelievler Yayla Kültür Merkezi baştan aşağı yenilendi!

Bahçelievler’in ikinci kültür merkezi olarak 1996 yılında hayata geçirilen Yayla Kültür Merkezi, yepyeni bir çehreye kavuşturulmak amacıyla tadilata alınıp baştan aşağı yenilenerek yeniden hizmete açıldı.

Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor!

Ordu’nun turizm merkezi Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek tatil köyü, yılın 12 ayı yayla turizmi yapılmasına fırsat sağlayacak.

Kümbet Yayla köyünde kentsel dönüşüm heyecanı!

Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm Merkezi ilan edilmesinin ardından kentsel dönüşüm kararı alınan Giresun Dereli’nin Kümbet Yayla köyünde esnaf ve vatandaşlar projenin hayata geçmesini bekliyor.

Erdemli Kız Kalesi Mart'tan itibaren açılıyor!

UNESCO'nun Dünya Mirasları Geçici Listesi'ne giren Kız Kalesi, Mart'tan itibaren ziyarete açılacak. Kalenin çevre düzenlemesini de Kültür Bakanlığı yapıyor. Tarihi mirasın korunmasına yönelik yeni güvenlik sistemleri devreye girecek.

Adana Kız Kalesi Asude Evleri' nin fiyatları 120 bin TL' den başlıyor!

Konkur İnşaat tarafından hayata geçirilen Adana Kız Kalesi Asude Evleri 277 adet daireden oluşuyor. Proje toplam 16 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Adana Kız Kalesi Asude Evleri' nin fiyatları 120 bin TL' den başlıyor.

Kütahya Kalesi'nin restorasyonu için toplantı yapıldı!

Kütahya 'da 5. yüzyılda Bizanslılar tarafından yaptırılan, Selçuklular, Germiyanoğulları ve Osmanlılar tarafından da onarımı yapılarak kullanılan tarihi Kütahya Kalesi' nin, restorasyonu için toplantı düzenlenecek...

Türkiye'de yazlık, köy evi, yayla evi gibi konutlarda yaşayanların oranı yüzde 20!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ''Türkiye'de Aile Yapısı Araştırmaları İleri İstatistik Analizi Araştırması- 2013'' hazırladı. Buna göre Türkiye'de yazlık, köy evi, yayla evi gibi konutlarda yaşayanların oranı yüzde 20.

Bodrum Turgutreis Peksimet Köyü imar planı askıda!

Muğla Bodrum İlçesi, Turgutreis Beldesi, Peksimet Köyü, Kadıkalesi Mevkii, M18d3-N18c4 pafta, 1193 parselin deniz tarafında hazırlanan “iskele” amaçlı 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları 25 Nisan'da askıya çıktı...

Bakü'nün simgesi Kız Kalesi restorasyon çalışmaları bitti!

Kafkasların parlayan yıldızı Azerbaycan Başkenti Bakü' nün simgesi Kız Kalesi'nin resrorasyon çalışmaları bitti. Kale, 4 yıllık restorasyon çalışmalarının ardından, 3,1 milyon dolara modern yüzünü gösterdi...

Köy-Tür'ün Torbalı tesisleri icradan satışa çıktı!

Köy-Tür Tavukçuluk'un son kalesi konumundaki İzmir Torbalı tesisleri de icradan satışa sunuldu

İstanbul'un ilk kent müzesi Kadıköy'de kuruluyor!

Kadıköy Belediyesi, İstanbul'un ilk kent müzesini Kadıköy'de kurmaya hazırlanıyor

Yayla Köyü kalesi Haberi

Yayla Köyü kalesi


Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan bir tarihi kaleye ilişkin güvenlik sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Bircan, sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a yöneltti.


Bircan önergesinde; "Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2012'de tescillenen ve etrafı sit alanı ilan edilen Keşan İlçesinin Yayla Köyündeki tarihi kale kalıntıları bakımsızlıktan, definecilerin tahribatı ve Ege denizinin aşındırması nedenleriyle yıkılma tehlikesi geçirmektedir. Bizans'tan kalan kalenin duvarlarını yıkan, diplerini kazan defineciler kalıntıların yok olmasındaki en büyük nedendir." dedi.


Köylülerin şikayeti üzerine Edirne Müzesi ve Koruma Kurulu'nun hazırladığı raporla da yaşanan tahribatın gözler önüne serildiğini belirten Bircan "Kağıt üzerinde koruma altında görünen tarihi kale için bekçi konulmaması ve koruma bandı çekilmemesi nedeniyle tahribat devam etmiştir." diyerek sorularına geçti.


Bircan'ın soruları


1. 2012'de koruma kurulu tarafından tescillenen...