09 / 05 / 2024

yayla turizmi nedir

yayla turizmi nedir

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin alternatif turizm kaynaklarını artırmak için hayata geçireceği 'Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi'nin ilerleme toplantısı yapıldı. Denizli'ye 300 adet bungalovlu turizm tesisi yapılacak...

Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor!

Ordu’nun turizm merkezi Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek tatil köyü, yılın 12 ayı yayla turizmi yapılmasına fırsat sağlayacak.

Bursa'ya Natural Park inşa ediliyor!

Bursa'nın Keles ilçesine yayla turizmi tesisi yapılıyor. Bungalov tarzı evlerde kalanlar, organik ürünler yetiştirip, okçuluk, balıkçılık, at biniciliği ve safari gibi faaliyetler yapabilecek.

Denizli Çameli Yaylası turizmin başkenti olacak!

Hollanda, Fransa ve İngiltere'den tur şirketi yetkilileri Çameli'yi ziyaret etti. Avrupa ve Asya'nın yayla kenti olarak Çameli'yi seçtik diyen yetkililer alternatif turizm için yapılacak yatırımlarla Çameli'nin Yayla Turizmi'nin başkenti olacağını ifade e

Denizli teleferiğe kavuşuyor!

Kentin prestij projelerinin basında gelen yayla turizmi ve teleferik projesinde sona yaklaşıldığını müjdeleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ''Denizli, bölgedeki ilk teleferiğe kavuşuyor'' dedi.

Denizli'de yayla turizmi projesi hız kesmeden sürüyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin alternatif turizm kaynaklarını artırmak için hayata geçireceği yayla turizmi projesi tüm hızıyla devam ediyor. “Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi”nin ilerleme toplantısı yapıldı.

Kırsal turizm tesisi nedir?

Kırsal turizm tesisleri kapsamında; çiftlik evi-köy evi, dağ evi ve yayla evi bulunuyor. Peki, kırsal turizm tesisi nedir? İşte Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik esasları...

Denizli'de bin 700 metrelik teleferik hattı hayata geçiriliyor!

Denizli’de yayla turizminin başlatılması amacıyla bin 700 metre uzunluğundaki teleferik hattı ile yayla turizmi projesi hayata geçiriliyor.Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, teleferik ve tesis projesini inceledi...

Denizli’ye 1700 metrelik teleferik hattı!

Denizli’ye 1700 metrelik teleferik hattı geliyor. Denizli’de yayla turizminin başlatılması amacı ile bin 700 metre uzunluğundaki teleferik hattı ile bir yayla turizmi projesi hayata geçiriliyor.

Beyşehir'de karavan turizmi!

Karaburun Plajı, mesire alanları, inanç turizmi ve yayla turizmi açısından şanslı bir ilçe olan Beyşehir'e karavanlarıyla gelerek konaklayan veya turlarla gelen turistler seyrine doyum olmayan gün batımını izleyerek keyifli zaman geçiriyorlar.

Karavan turizmin gözdesi oluyor!

Karaburun Plajı, mesire alanları, inanç turizmi ve yayla turizmi açısından şanslı bir ilçe olan Beyşehir'e karavanlarıyla gelerek konaklayan veya turlarla gelen turistler seyrine doyum olmayan gün batımını izleyerek keyifli zaman geçiriyorlar.

Kahramanmaraş turizme odaklandı!

Türkiye'nin en büyük üç kapalı çarşısından birine sahip olan, yayla turizmi ve mozaikleri ile de son dönemde öne çıkan Kahramanmaraş kurtuluşunun 94. yılında turizme odaklandı...

Antalya Gündoğmuş, turizmle tanıtılacak!

Başkan Özeren, ilçenin eko ve yayla turizmi potansiyelini dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi. Özeren, hedeflerinin turistlerin yayla, köy turları, doğa yürüyüşü ve eko turizm kapsamında Gündoğmuş'a gelmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Mehmet Özeren: Gündoğmuş, turizmle tanınmak istiyor!

Mehmet Özeren, ilçenin eko ve yayla turizmi potansiyelini dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi. Gündoğmuş'm yayla ve eko turizm potansiyelinin Avrupa ülkelerinde tanınması için Alman eko turizmi uzmanlarıyla birlikte 5 yıldır çalışma yaptıklarını belirt

yayla turizmi nedir Haberi

yayla turizmi nedir

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin alternatif turizm kaynaklarını artırmak için hayata geçireceği 'Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi'nin ilerleme toplantısı yapıldı. 

Toplantıya, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri katıldı.  Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 5 milyon 900 bin lira (KDV — dahil) bedelli ihale sonucunda çalışmaların hızla devam ettiği projeye GEKA tarafından 750 bin lira destek sağlandığı kaydedildi. 


Proje kapsamında, yaylanın doğal yapısına uygun olarak, tek kişilik ve aile tipi 30 adet bungalov, 10 adet yöresel ürün sergi-satış yeri, 3 adet büfe, 2 adet kır lokantası ve 1 adet kır kahvesi, bay-bayan ve engelli tuvaletleri ile yönetim binası yapılacağı kaydedildi. Bungalovlar ve diğer yapıların iskeletlerinin tamamlandı, ahşap giydirmeler için hazırlıklar son aşamaya geldi. 


Milliyet...