02 / 05 / 2024

Yaz saati uygulaması

Yaz saati uygulaması

Yaz saati uygulaması 1 Kasım Genel seçimleri nedeniyle uzatılmıştı. Yaz saati uygulaması 8 Kasım’da sona erecek. Bu tarihte saatler, gece 04.00’ten 03.00’e alınacak

Yaz saati uygulaması başladı!

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler, bugün saat 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alındı. Saatler 25 Ekim Pazar günü ise saat 04.00'ten itibaren de 1 saat geriye ayarlanacak.

Yaz saati uygulaması sona erdi!

Yaz saati uygulamasının sona ermesiyle saatler 04.00'ten itibaren 1 saat geri alındı.Türkiye'de, 1925'te çıkarılan Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanuna dayalı olarak uygulanan yaz saati uygulaması sona erdi.

Bakan Bayraktar'dan açıkladı! Yaz saati uygulaması sürecek mi? 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaz saati uygulamasının sene boyunca devam etmesinin daha faydalı olacağını kaydederek, kış saatine geçilmeyeceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Çanakkale Belediyesi öğrencilerin sağlıklı beslenmesine katkıda bulunuyor: Beslenme çantaları dağıtımda!

Çanakkale Belediyesi, eğitim gören ihtiyaç sahibi 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri için başlattığı "Beslenme Saati" uygulamasını kent merkezinde sürdürüyor.

Yaz lastiği uygulaması başladı! İşte 5 Nisan 2022 A101 yaz lastiği fiyat listesi!

Kış lastiği uygulaması, 1 Nisan itibariyle son buldu. Yasağın kalmasıyla A101 yaz lastiği modellerini alıcıların beğenisine sundu. Peki A101'de yaz lastiği fiyatları kaç TL oldu? İşte A101 yaz lastiği 5 Nisan 2022  fiyat listesi!

Konut alana vatandaşlık uygulamasıyla satışlarda patlama olacak!

Dünya Gazetesi'nden Tevfik Güngör bugünkü yazısında "konut alana vatandaşlık" uygulamasını değerlendirdi. İşte o yazı...

Yeni saat uygulaması faturanızı kabartmasın!

Enerji Komisyonu Başkanı Bilgin Akbal, bu yıl kış saati uygulamasına geçilmeyecek olması nedeniyle elektrikte üç zamanlı tarife abonesi olan tüketicilerin faturalarının "kabarmaması" için dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Elektrik puant saatleri değişti!

Elektrik puant saatleri bu yıl kış saati uygulamasına geçilmeyecek olması sebebiyle 1 saat kaydı. İşte eski ve yeni elektrik tarife saatleri..

Ortak alanlarda aidat uygulaması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " ortak alanlarda aidat uygulaması " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

8 Kasım'da kış saati uygulaması başlayacak!

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri sebebiyle 25 Ekim'de kış saati uygulamasına geçilmemişti, peki ne zaman geçilecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Saatler ne zaman geri alınacak ?

Yaz saati uygulaması 1 Kasım Genel seçimleri nedeniyle uzatılmıştı. Yaz saati uygulaması 8 Kasım’da sona erecek. Bu tarihte saatler, gece 04.00’ten 03.00’e alınacak

Yaz saati uygulamasının süresi uzatıldı!

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle yaz saati uygulamasının sona ereceği tarih, 25 Ekim'den 8 Kasım'a ertelendi. 8 Kasım'da saatler 04.00'ten 03.00'e alınacak.

TOKİ mobil yönetim ve saha uygulaması yazılımları hizmet alımı ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mobil yönetim ve saha uygulaması yazılımları hizmeti alım işi yapım işi ihalesi bugün saat 11.30'da gerçekleşecek.

Pendik'te randevulu moloz toplama uygulaması başladı!

Türkiye'nin ilk ev tek randevulu moloz toplama uygulaması, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.Ekipler, tadilatların arttığı yaz mevsiminde günde 25 vatandaşın konteyner talebini karşılarken, 2 tona kadar ücret de alınmıyor.

TOKİ mobil yönetim ve saha uygulaması yazılımları hizmeti alım işi yapacak!

TOKİ mobil yönetim ve saha uygulaması yazılımları hizmeti alım işi ihalesi 3 Eylül 2015 tarihinde saat 11.30'da gerçekleşecek.

Yaz saati uygulaması Haberi

Yaz saati uygulaması

Kış saati uygulamasına 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri sebebiyle 25 Ekim’de geçilememişti. Bu sebeple düzenleme yapılmış, bu doğrultuda bu yıl yaz saati uygulaması 8 Kasım’a ertelenmişti. Saatler bu hafta sonu cumartesiyi pazara bağlayan gece 04.00’ten 03.00’e alınacak.



SAATLER NEDEN GERİ ALINIR?



Yaz günlerinde gün ışığı, yani aydınlık saatler çok daha uzun olmasına rağmen hala tasarruf için saatlerin niçin bir saat ileriye alındığı çoğunlukla anlaşılmaz. Bunun en kısa açıklaması ’gece zamanını da gündüze katmaktır’ ama bizler zaten karanlık olan saat 24:00’de değil de 23:00’de yatmamızın ülkemize ne kazandıracağını genellikle anlayamayız. Saatleri ileri almanın kış mevsimi ile alakası yoktur.


Kış aylarında standart zaman uygulanır. Ancak yaz günlerinde çok uzun aydınlık geçen bir zaman süresi vardır. Amaç bu sürenin başlangıcını ileri kaydırarak, akşam olma süresini...