29 / 04 / 2024

yazlık mı otel odası mı

yazlık mı otel odası mı

Radikal Gzetesi yazarı Cüneyt Özdemir bugünkü yazısına "Lüks otel odası mı ev mi?" adlı başlık attı...

Her 100 kişiden 15’i, yatırım amaçlı yazlık almak istiyor!

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet’in yazlık ev sahipliği ve kullanım tercihlerini masaya yatırdığı özel araştırma dosyasına göre, kullanıcıların yüzde 70’i yazlık kiralamak yerine satın almayı tercih ettiğini, yüzde 15’i ise yatırım amaçlı düşündüğünü belirtiyor.

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandı. Tatillerde oteller yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Yazlık fiyatları rekora koşuyor! Yazlık fiyatları ne kadar oldu? İşte il il yazlık ve dubleks ev fiyatları...

Yazlık bölgelerde ev fiyatları kaç lira? Hangi yazlık bölgede konut fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilen tüm ayrıntılarıyla yazlık ev fiyatları...

Gümüşhane İl Özel İdaresi'nden büyük fırsat! Gümüş Otel 44.3 milyon TL'ye satılıyor! 

Gümüşhane İl Özel İdaresi, Gümüşhane ili, Merkez ilçesi, Hasanbey Mahallesi'nde yer alan Gümüş Otel ile bahçe, otopark ve arsasını 44 milyon 326 bin 964 TL'ye satıyor...

Müteahhitlerin gözü yazlık bölgelerde! Fiyatlar yükselecek mi?

Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda yaptığı açıklamada yazlık ev talebindeki artışların müteahhit firmaları yazlık bölgelere yönelttiğini söyledi.

Gökçeada'daki Masi Otel'e yıkım kararı!

Gökçeada ilçesi eski Bademli köyünde yapılan Masi Otel, sit alanı sınırları içerisinde olduğunu ve arazinin kullanım özelliğinin bozulması sebebiyle dava üzerine dava açıldı. Dava sonucunda otel için yıkım kararı çıktı

Ahu Aysal'ın yazlık satışında pay tartışması!

Geçtiğimiz aylarda Bodrum'daki yazlığını satan Ahu Aysal, bu satıştan elde ettiği geliri kızları arasında paylaşmıştı. Fakat kızlarının yazlık satışındaki paylarından mutlu olmadıkları ortaya çıktı.

Pandemi yazlık konutlara ilgiyi katladı!

FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiyle yazlık konutlara ilginin arttığını belirtti.

Ofisler yazlık evlere taşındı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle birlikte ofisler de yazlık evlere taşındı...

Yatırımın yeni adresi: Yazlık evler!

Salgın süresi boyunca Bodrum’a ilginin artması kira fiyatlarını 2 katına çıkardı. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Kira getirisi artınca amortisman süresi 8 yıla kadar geriledi. Yazlık almak iyi bir yatırım adresi haline geldi” diye konuştu.

Türkiye'nin en gözde yazlık bölgeleri!

Evlere kapandığımız pandemi döneminde yazlık evlere talep arttı. Bodrum'dan Şile'ye, Kemer'den Güre'ye kadar birçok ilçede fiyatlar koronanın etkisiyle değişti...

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Pandemi yazlık bölgelerde konut fiyatlarını 5'e katladı!

Tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi döneminde, yazlık bölgelerde konut fiyatları 5'e katlandı...

yazlık mı otel odası mı Haberi

yazlık mı otel odası mı

Bir süredir ilginç bir tartışmanın ortasındayım. Bir arkadaşım mimar bir başka arkadaşımdan kendisine bir yazlık ev yapmasını istiyor. Mimar arkadaşım ise böyle bir ev yaptıracağına o parayı bankada tutmasını ve gelecek faizi ile en lüks otellerde krallar gibi tatilini geçirebileceğine onu ikna etmeye çabalıyor.


Ben ise dünyanın en lüks otelinde kalsanız bile bir evin yerini tutup tutamayacağından bir türlü emin olamıyorum. Sahi yaşadığımız ve adını ‘ev’ olarak bellediğimiz mekânlar ile sadece konuk olarak bulunduğumuz otel odalarını farklı kılan nedir? Bir ev için gösterdiğimiz emek olabilir mi? Ya da o evin içinde yaşanan onca anının ortak bellekte birleşmesi ve bu belleğin paha biçilmez bir değerde olması? Dünyanın en lüks otel odasına gidin yine de bir misafir ve yabancısınızdır.


Oysa bir eve sahip...