28 / 04 / 2024

yazlık sitelerde Kat irtifak tapusu

yazlık sitelerde Kat irtifak tapusu

Tamer Heper bugünki köşe yazısında şu soruyu cevaplıyor. Yazlık bir sitede kat malikiyim. Sitemiz yüzme havuzlu ve kat irtifak tapulu. Burada birtakım daireler boş. Bu halde havuz vs. masraflar nasıl bölüşülür?

Yazlık ev projeleri iki kat arttı! Projelere çalışma odası ekleniyor!

Yazın gelmesine kısa bir zaman kala birçok yazlıkçı hem tatil yapmak hem de işlerini sürdürebilmek için yazlık evlerine çalışma odası yaptırıyor. 

Yazlık sitelerde günlük kiralamalar nasıl engellenir? 

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında yazlık sitelerde kiralama konusunu kaleme altı.

Yatırımın yeni adresi: Yazlık evler!

Salgın süresi boyunca Bodrum’a ilginin artması kira fiyatlarını 2 katına çıkardı. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Kira getirisi artınca amortisman süresi 8 yıla kadar geriledi. Yazlık almak iyi bir yatırım adresi haline geldi” diye konuştu.

18  maddede sitelerde kat mülkiyeti kütüğü!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde kat mülkiyeti kütüğü ile istem ve belgeler" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

7 maddede sitelerde kat maliklerinin yükümlülükleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde kat maliklerinin yükümlülükleri" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Yazlık sitelerde aidat sorunu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "yazlık sitelerde yaşanan aidat sorunu" kaleme aldı. İşte yazının detayları..

Turizmin hareketlenmesi Ege ve Akdeniz'deki yazlık fiyatlarını artırdı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Maya, "Turizmde hareketliliğin başlamasıyla Ege ve Akdeniz'deki yazlık fiyatlarının normal gayrimenkullerden daha fazla arttığını, bu artış oranının yer yer ortalamanın 2-3 katına kadar ulaştığını görüyoruz" dedi.

Yatırım için yazlık alınır mı?

Gayrimenkul uzmanları, yaz dönemlerinin en çok tartışılan konularından olan ‘yazlık alma’ fikrinin yatırım için iyi bir araç olmadığı görüşünde.

Yazlık evler nerelerden alınmalı?

Türkiye ekonomisinin büyümesi, kişi başı milli gelirin artması ve tatilin lüks değil bir ihtiyaç olarak algılanması ikinci konut olarak adlandırılan yazlık evlere olan talebi artırıyor.

İzmir'de yazlık konut piyasası gelişti!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin İzmir'de gerçekleştirdiği yazlık konut piyasası araştırması, önde gelen turizm merkezlerinde ikincil konutların çevre verileri ve gelişimlerini analiz ederek yazlık ev piyasası fırsatları ve değerlerini açığa çıkarıyor.

İzmir'de yazlık konut piyasası yükselişte!

EVA Gayrimenkul Değerleme, İzmir'de yazlık konutların çevre verileri ve gelişimlerini inceleyerek yazlık konut değerlerini ve beldelerdeki fırsatları ortaya koyuyor.

Yazlık bölgelerde markalı projelere talep arttı!

Tatil beldelerine gösterilen yoğun talep, yazlık bölgelerdeki gayrimenkul piyasasını harekete geçirdi. Son yıllarda tek yazlık bina formatından çıkan firmalar, artık otel konforu ile ev rahatlığını yaşatacak markalı projeleri patlattı.

Çeşme'de yazlık fiyatları 425 bin TL'yi buldu!

2015 Ocak-Mayıs ayı sahibinden.com verilerine göre en çok yazlık ilanı girilen ilçe Kuşadası olurken, yazlık evlerde ortalama fiyatın 425 bin TL’yi bulduğu Çeşme ise en pahalı ilçe oldu.

yazlık sitelerde Kat irtifak tapusu Haberi

yazlık sitelerde Kat irtifak tapusu

Yazlık bir sitede kat malikiyim. Sitemiz yüzme havuzlu ve kat irtifak tapulu. Burada birtakım daireler boş. Bu halde havuz vs. masraflar nasıl bölüşülür? 


Okuyucum kat irtifak tapusundan söz ettiğine göre burada kat mülkiyeti mevzuatının geçerli olup olmadığının tespiti lazım. Şayet kat irtifakı değil de kat mülkiyeti tapusu olduğunu söyleseydi kolaydı, tüm kat malikleri havuz dahil ortak gidere katılacak diyecektim. Ancak kat irtifak tapusu olduğu hallerde durum farklı. Bu halde kat mülkiyeti mevzuatının uygulanması için bağımsız bölümlerin üçte ikisinin fiilen kullanılıyor olması lazım. 


Şayet üçte ikisi fiilen kullanılıyor ise bu halde havuz dahil sair ortak gidere tüm bağımsız bölüm malikleri katılacak. Şayet üçte ikisi fiilen kullanılmıyor ise bu halde kat mülkiyeti mevzuatı uygulanmayacak. Bu durumda da sitede oturanlar, siteye ait giderleri aralarında...