03 / 05 / 2024

yazlık tapu alım satım vergisi

yazlık tapu alım satım vergisi

Yazlık ev devri için yine öncelikle ilgili tapu dairesinden veya bulunulan yerin tapu müdürlüğünden randevu alınması gerekiyor. İşlem için alım satım vergisi ödeniyor. Peki, yazlık alım satım vergisi 2015 ne kadar?

Sağlık Bakanlığı duyurdu! Ebe, hemşire, sağlık memuru, sağlık teknikeri! Toplam 36 bin sağlık personeli alınacak! 

Sağlık Bakanlığı tarafından binlerce sağlık personeli alınacağı açıklanmıştı. Sağlık personeli alımına dair Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 36 bin sağlık personeli alınacak.

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Gümüş tarafından kuruldu.

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

TMO günlük hububat alım kapasitesini yükseltiyor! Çiftçiler hemen bakın! 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, son dakika açıklamasında "Mardin'de alım yerlerimizin ve depolarımızın kapasitesini birkaç kat artırıyoruz" bilgilerini paylaştı. 

4 üniversite peş peşe duyurdu! 1097 sağlık personeli alımı başladı! İşte şartlar!

Sağlık personeli olmak isteyenlere müjde. 4 üniversite de personel alımına dair peş peşe açıklama yaptı. İşte detaylar!

O devlet kurumu tarihinin en büyük personel alımını gerçekleştirecek! Lise mezunu olmanız yeterli!

Gazi Üniversitesi rekor sayıda personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Personel alımı ilanına göre Gazi Üniversitesi, en az lise mezunu kişiler içerisinden personel alımı gerçekleştirilecek.

YÖK’ten gençlere bomba gibi haber! YÖK memur alımı başvurusu az önce başladı! Acele eden işi kapacak!

Yükseköğretim Kurulu paylaştığı son dakika duyurusuyla memur alımı yapacağını açıkladı. Başvuru süreci biraz önce başladı. Kimler başvuru yapabilecek? KPSS şartı nedir? İşte detaylar...

Bakanlıktan son dakika müjdeli haber! Sağlık Bakanlığı 2023 2. personel alımı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki günlerde 85 bin sağlık personeli alımı yapılacağının müjdesini vermişti. İlk yerleştirme işlemleri tamamlandı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen adayların heyecanla beklediği alımlar için gözler gelecek son dakika açıklamalarına çevrildi. Peki, Sağlık

Tapu işlemlerinin adresi değişti! 1 Ocak’tan sonra tapu alım satım işlemleri artık böyle olacak!

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde geçerli olacak yeni dönem yaklaştı. İşte tapuda yeni dönem detayları!

Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı?

Tapu işlemleri arasında gayrimenkul alım satımlar büyük yer kaplıyor. Bu işlemlerde bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelere ilaveten bir de sağlık raporu isteniyor. Peki Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı? İşte merak edilen detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden işsizlere müjde! Personel alımı başladı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde işsiz vatandaşlara müjdeli haber geldi. Müdürlük personel alımı başlattığını duyurdu. İşte detaylar…

YÖK 32 bin 554 lira maaşla personel alacak! YÖK personel alımı başvuru şartları neler?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) 32 bin 554 Türk Lirası maaşla personel alımı yapacak. Peki YÖK personel alımı başvuru şartları neler? İşte tüm ayrıntılarıyla YÖK personel alımı 2022...

yazlık tapu alım satım vergisi Haberi

yazlık tapu alım satım vergisi

Yazlık alım satım vergisi 2015!

Yazlık evlerin, yılın belli dönemlerinde kullanılması sebebi ile bu evlerin devir işlemlerinin diğer taşınmazlara göre farklı şekilde yapıldığı zannedilebiliyor.


Ancak mevcut uygulama zannedilenin aksine olup, normal kışlık evler ile diğer tüm taşınmaz malların devir işlemleri nasıl yapılıyorsa, yazlık ev devri de bu şekilde yapılıyor. 


Yazlık ev devri için yine öncelikle ilgili tapu dairesinden veya bulunulan yerin tapu müdürlüğünden randevu alınması gerekiyor. Akabinde taraflar gerekli belgeleri temin ederek devir işlemini gerçekleştirebiliyor.


İşlemlerin tamamlanması için alıcı ve satıcının belli oranlarda alım satım vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, yazlık alım satım vergisi 2015 ne kadar?


Yazlık alım satım vergisi..

Tapuda ödenecek harç oranı taşınmazın değerinin binde 20'si olup; bu bedeli hem yazlığı satan kimsenin hem de yazlığı alan kimsenin ödemesi gerekiyor. Gerekli olan belgeler...