03 / 05 / 2024

Yazlıklar kim tarafından yönetilmeli

Yazlıklar kim tarafından yönetilmeli

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında sitenin kimin tarafından yönetileceği ile ilgili soruyu cevaplandırdı.Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısı;

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Aile Bakanlığı tarafından ödeniyor... Dul ve yetim maaşı ne kadar?

Aile Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerden birçok vatandaşımız faydalanıyor. Bu ödemeler arasında dul ve yetim aylıkları da var. Peki aylıklar hesaba yattı mı? Dul ve yetim aylığı nisan ayı ödemesi yapıldı mı? İşte detaylar...

Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemelere zam geldi! Acil bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay gerçekleştirilen yardım ödemeleri mart ayının gelmesiyle beraber tekrar araştırılmaya başlandı. Mart ayında pek çok kalemde aylıklar güncellenirken, sosyal yardım ödemelerinde de artış gerçekleşti.

Adıyaman'da tartıştıkları inşaat sahibi tarafından silahla vurulan işçiler yaralandı!

Adıyaman Kahta'da çıkan kavgada inşaat sahibi tarafından tabancayla vurulan iki işçi yaralandı.

Kapıcının kıdem tazminatından kim sorumlu?

Kapıcıya 20 yıllık çalışmasının karşılığı olarak ödenen kıdem tazminatı kim tarafından ödeniyor? Birçok kiracı ve ev sahibi bu sorunun cevabını merak ediyor....

Başbakanlık tarafından kiralanan gayrimenkuller TBMM'de!

Başbakanlık ve Başbakan yardımcılıkları tarafından özel şahıslardan kiralanan taşınmaz ve araçlar ile bunlara ödenen kiralar TBMM'de konu oldu..

Emlak vergisi kim tarafından tahsil edilir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kanunen bu vergi tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi kim tarafından tahsil edilir?

Ortaklığın giderilmesi davası kim tarafından açılabilir?

Ortak mülkiyette gayrimenkule sahip olan kimselerin ortaklığın giderilmesi istemi için dava açması gerekiyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası kim tarafından açılabilir?

Bir eşin mallarının diğeri tarafından yönetimi mümkün müdür?

Medeni Kanun gereğince; haklı bir sebep varsa hâkim, eşlerden birinin istemi üzerine, mevcut mal rejiminin mal ayrılığına dönüşmesine karar verebiliyor. Peki, bir eşin mallarının diğeri tarafından yönetimi mümkün müdür?

Standard and Poor's ABD tarafından cezalandırıldı!

S&P 2004-2007 yılları arasında bazı mortgage kredileri için yaptığı haksızlıklar sonrası ABD tarafından ağır cezalandırıldı. S&P, ABD hükümeti tarafından iki yıl önce başlatılan soruşturmalar sonunda yaklaşık 1,38 milyar dolar ödemeye razı oldu.

Site kim tarafından yönetilmeli?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında sitenin kimin tarafından yönetileceği ile ilgili soruyu cevaplandırdı.Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısı;

Tabiat varlıkları ecrimsil işlemleri Çevre Bakanlığı tarafından yürütülecek!

Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiralanması, ön izin, kullanma izni verilmesi, ecrimisil, tahsis, işletme hakkı verilmesi ve tahliye işlemleri ecrimsil işlemleri çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından yürütülecek.

Artema Stevie Awards tarafından ödüllendirildi!

Artema sahip olduğu ödüllere bir yenisini daha ekledi. 1,5 milyon “aç - kapa”ya dayanan armatürleriyle sektörün standartlarını zorlayan Artema’nın başarısı, Stevie Awards tarafından ödüllendirildi.

Yazlıklar kim tarafından yönetilmeli Haberi

Yazlıklar kim tarafından yönetilmeli

Yönetimi kurmakta gecikmişsiniz 348 konutluk bir yazlık sitede daire sahibiyim. Büyükşehir yasasına göre biz mahalleyiz. Ancak sitemiz yıllardır işletme kooperatifi tarafından yönetilmektedir. Bu doğru mu, yoksa kat mülkiyeti yasasına mı tabiyiz? • M.Y. 


Sitenin kim tarafından yönetileceğine karar verebilmek için tapu kayıtlanna bakmak gerekir. Bir site kooperatif tarafından yapılır ve inşası sırasında tüm gayrimenkul kooperatifin malıdır. Bu halde ister istemez site bu kooperatif tarafından yönetilir. Tapuya baktığınızda da maliki olarak kooperatifi görürsünüz. 

Binalar tamamlanınca artık bağımsız bölümler ferdileşir ve her ortağa tapusu verilir. İşte bu noktadan itibaren kooperatif sitenin yönetiminden el çekmeli, yönetim Kat Mülkiyeti Yasası'na tabi olmalıdır. 

Okuyucumun anlattığından anladığım kadan ile site inşa edileli yıllar olmuş. 

Tapu kayıtlanna baktığımızda bağımsız bölümlerin tapusu kooperatif ortaklan adına çıkanldı ise artık sitede kat mülkiyetine...