28 / 04 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 



Kiracılar bazen ev sahiplerine maalesef sürpriz bir şekilde borç bırakarak evden çıkabiliyorlar. Durum böyle olunca da bu şekilde kiracının aidat borcu kalabiliyor. Böyle bir durum söz konusu olursa şayet aidat borcunı kim öder? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında çıkan anlaşmazlıklar değişik sorunlar farklı konularda olabiliyor. Fakat en fazla anlaşmazlık maddi hususlarda oluyor. Bir kiracı üzerinde düşen maddi yükümlülükleri yerine getirmek zorundadır. Ancak bazen bu yükümlülükler yerine getirilmiyor ve fatura sonunda ev sahibinin karşısına çıkıyor.

AİDAT KONUSU ZORUNLU!

usakgundem.com'da yer alan derlemeye göre; Kiralık bir evde aidat ödemesi yapmak kiracının sorumluluğundadır. Fakat ev sahipleri dikkatli olmazlarsa bu konuda büyük sıkıntılar yaşayabilirler. Öte yandan kiracı aidat borcunu ödemekle mükellef olduğu gibi bu borcun tahsilatı ile ilgili olarakta suistimal edilebilecek bazı detay olan haklara da sahiptir. Kiracı eğer aidat ödemezse mesele ev sahibinin sorumluluğuna kalabilir.

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

ÖDENMEYEN BORÇ NE OLUR?

Kiracı ev sahibine aidat borcu bırakarak evden çıkabilir. Bu durum karşısında ise kiracının ödemediği aidattan direkt olarak ev sahibi sorumlu olacaktır. Eğer kiracı evde oturmaya devam ediyor olsa aidat borcuna dair daha etkin yasal işlemler yapılabilir. Öte yandan kiracı evden çıktıktan sonra işler tamamen değişmektedir.

Kiracı aidat borcu bırakmışsa bu borçtan artık ev sahibi sorumlu olacaktır. Ancak bu kiracının borçtan kurtulduğu anlamına gelmemektedir. Ev sahibi kiracının bıraktığı aidat borcunu ödemek zorundadır. Ev sahibi bu borcu ödedikten sonra da kiracıdan tahsil etmek için talep edebilir.  Bunun yolu da icra kanalını kullanmaktadır. Eğer kiracı bu borcu kabul ederse ödemek zorunda kalacaktır. İnkar ederse yine ödemek zorunda kalır ama o zaman ev sahibini uzun bir yargılama süreci bekleyecektir. Bu süreç içerisinde kalmak istemeyen ev sahipleri kiracıların aidat ödemelerini düzenli olarak takip etmeleri gerekmektedir.

 

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması uzamayacak!

Evden çıkmak için 250 bin TL isteyen kiracıya şok: Davayı kaybetti, masrafları da ödeyecek! Kiracılar dikkat!

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken mesaj: Bir yıllık kaybım 228 bin TL!


 


Geri Dön