06 / 05 / 2024

Yedikule Bostanları inşaatı

Yedikule Bostanları inşaatı

İstanbul 2. İdare Mahkemesi Yedikule Bostanları'nın içinde bulunduğu alana yapılması planlanan projeye dair 17 ay içerisinde iki farklı karar verdi.

Yedikule'de devam eden inşaat projesi TBMM gündeminde!

İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Yedikule bölgesinde devam eden inşaat projesi için gerekli izinlerin alınıp alınmadığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Şeker, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule bostanları için hazırlanan eski proje kamuoyunda çok eleştiri almıştı. Yedikule Bostanları projesinde revize yapıldı. Peki, Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Yedikule Bostanları için örgütlerden ortak açıklama!

Yedikule Bostanları'nı korumak için çabalayan örgütler Kocamustafapaşa Dayanışması ve Oruç Baba Parkı Gönüllüleri ortak bir basın açıklaması yayınladı: Topbaş'ın açıklamasına güvenmiyoruz, İstanbul'da yerel yönetim eksikliği var.

Yedikule Bostanları imara açılıyor!

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre; İstanbul'daki tarihi surların dibinde yer alan Yedikule Bostanları'nın dönüşümü için Koruma Kurulu kararı doğrultusunda İBB Meclisi'nce Uygulama İmar Planf na işlendi.

Yedikule Bostanı Park Projesi'ndeki süs havuzu inşaatı durduruldu!

Fatih Yedikule bostanlarına yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu. Ancak kazı izni ve müze arkelogu olmadan kazıların yapıldığı itirazları üzerine de havuz inşaatı durdu.

Yedikule Bostanları'ndaki izinsiz kazılar durduruldu!

Bostanlarda izinsiz kazılar durduruldu Arkeoloji Müzeleri, Yedikule Bostanları'nı yıkan park projesi için UNESCO Dünya Miras alanı olan kara surlarının dibinde denetimsiz kazı yapıldığını tespit etti. İzinsiz inşaat durduruldu...

Yedikule Bostanları’na yapılması planlanan süs havuzu durduruldu!

TARİHİ İstanbul Surları’nın dibindeki sur hendeği içinde yer alan Yedikule Bostanları’na yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu.Yapılması planlanan süs havuzu durduruldu.

1958 yılında İstanbul'un en uzun yolu, Sahilyolu inşaat halindeymiş!

Bugün ismi Kennedy Caddesi olan Sahilyolu, 1958 yılında inşaat halindeymiş. Sahilyolu'nun inşaat hali uçaktan fotoğrafla çekilmiş. Bakırköy'de denize doldurmalar yapılıyormuş, Yedikule tarafında ise tesviyeler bitmek üzereymiş.

Talimane'deki rezidans inşaatında kaza tehlikesi

Talimhane'deki rezidans inşaatından yola akan çamur, Dolapdere'ye inen yokuşu buz pistine çeviriyor. Önlem alınmazsa facia yaşanabilir.

Vakıflar'dan Çanakkale'de kat karşılığı inşaat

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan 629,24 metrekarelik arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

Yedikule Bostanları inşaatı Haberi

Yedikule Bostanları inşaatı


İstanbul 2. İdare Mahkemesi Yedikule Bostanlarının içinde bulunduğu alana yapılması planlanan projeye dair 17 ay içersinde iki farklı karar verdi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, İBB tarafında yapılmak istenen değişikliğe tepki göstererek, “ ‘Ecdat Mirası’ olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyetilere açmanızın nedeni nedir?” diye sordu. 


İstanbul 2. İdare Mahkemesi Yedikule Bostanlarının da bulunduğu alana yapılması planlanan açık spor ve rekreasyon alanlarının iptaline dönük CHP’li İBB Meclis üyeleri tarafından kasım 2016’da yapılan başvuruyu reddetmiş ve projenin uygulanabilirliğinin önünü açmıştı. Temmuz 2015 tarihinde yine aynı mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilerek ‘UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan ve Yedikule’den Ayvansaray’a kadar uzanan kara surları koruma bandında yapılacak işlemler için yürütmeyi durdurma kararı verildi’ ifadelerine yer verilmişti....