14 / 05 / 2024

yedikule ve veliefendi arası orman mı

yedikule ve veliefendi arası orman mı

1946 yılında Yedikule ile Veliefendi Çayırı arasında bir orman meydana getirilecekmiş. Yedikule'nin civarındaki bostanlar da dahil Veliefendi'ye kadar vücuda getirilecek orman Paris'in Bolonya ormanı şeklinde tanzim edilecekmiş.

İstanbul'daki tarihi Yedikule - Sirkeci hattı 151 yıl sonra yayalara açılıyor!

İstanbul'daki tarihi Sirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk gerçekleştirilebilecek. İşte detaylar..

Zeytinburnu Çırpıcı ve Veliefendi Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Çırpıcı ve Veliefendi Mahalleleri Rezerv Yapı Alanı'ndaki bazı parsellere ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

Yedikule Hisarı restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Fatih Belediyesi tarafından restore edilen Yedikule Hisarı'nda ilk etap olan duvar güçlendirme ve orta avlu peyzaj çalışmaları devam ediyor. 

İstanbul’un surları millet bahçesine dönüşecek!

Fatih Belediyesi, Yedikule ve Topkapı'da bulunan sur hatlarını millet bahçesine dönüştürecek projeyi hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Yedikule Hisarı'nın restore edilmesi 20 yılı bulacak!

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve ekibi Yedikule Hisarı'nın restorasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekipten Sit Alanları Alan Yönetimi eski Başkanı İhsan Sarı, restorasyon çalışmalarının 20 yılı bulacağını belirtti.

Yedikule Hisarı restore edilecek!

Türkiye’nin ve dünyanın en eski açık hava müzelerinden biri olan, İstanbul’un sembol yapılarından Yedikule Hisarı, tekrar halkla buluşacak.

Yedikule Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yedikule Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Harbi Çevik tarafından kuruldu.

Tarihi Yedikule Hisarı ve zindanları restore edilecek!

İstanbul'un fetihten sonra surlara eklenen kısmının yer aldığı Yedikule Hisarı ve zindanları Fatih Belediyesi tarafından restore edilecek...

Yedikule Emlak ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Yedikule Emlak ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ekrem Karademir ve Harun Gülap tarafından kuruldu.

Yedikule'de bir bina çöktü!

İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Yedikule Mahallesi'nde bir bina çöktü. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yedikule Spor Kompleksi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Fatih Belediyesi’nin sportif ve sağlıklı yaşam bağlamında çekim noktası olma amacıyla projelendirdiği, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle inşa edilen Yedikule Spor Kompleksi’nin yapımı tamamlanıyor.

Loca Mahal Veliefendi'de 0 faiz ve yüzde 1 KDV fırsatı!

Satışların devam ettiği Loca Mahal Veliefendi'de 0 faiz ve yüzde 1 KDV fırsatı sunuluyor. 20 bloktan oluşan projede 1,262 adet daire yer alıyor...

Veliefendi Livza Zeytinburnu ödemeleri!

Veliefendi Livza Zeytinburnu ödemeleri hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. 101 adet daireden meydana gelen projede 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daireler yer alıyor. 

yedikule ve veliefendi arası orman mı Haberi

yedikule ve veliefendi arası orman mı

Yedikule ile Veliefendi arasında bir orman vücut getirilecek.


İstanbul'un imar planı şehir meclisinde kısım kısım müzakere ve kabul edilmektedir. Meclis tarafından kabul edilip bakanlıkça tasvip edilen Sirkeci - Bakır mıntıkasına ait planın tatbiki için hazılıklar ilerlemektedir. bu plan gereğince, sahili takip eden tren hattının Yedikule'ye kadar olan kısmı geriye alınacaktır. Tren yolunun yerinde sahilde bir asfalt yol yapılacaktır.

Yedikule'den itibaren civardaki bostanlar da dahil olmak üzere Veliefendi çayırına kadar olan kısımda bir park - orman vücuda getirilecektir. Bu orman Paris'in Bolonya ormanı şeklinde tanzim edilecektir. Ormanın sahasına dahil olacak bostanlar ve diğer arazi tespit edilmektedir. Şehircilik mütehassısı mimar B.Prost, park - ormanın planını hazırlamaya başlamıştır.


Akşam Gazetesi 3 Nisan 1946 



Abdullah Kutalmış...