30 / 04 / 2024

yeni adres bildirimi nasıl yapılır

yeni adres bildirimi nasıl yapılır

Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amaçlanıyor. Bu nedenle herkesin bir ikametgah bildiriminde bulunması şart. Peki, ikametgah bildirimi nasıl yapılır?

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Bayraktar İnşaat'tan Ankara'ya 3 bin yeni konut geliyor! Adres Ankara evleri satışta! Yeni proje!

Bayraktar İnşaat tarafından Ankara'ya 26 bloktan oluşan toplam 3 bin konutluk yeni proje geliyor. Peki Adres Ankara Evleri fiyatları ne kadar? Adres Ankara Evleri ne zaman teslim edilecek? İşte detaylar...

Borsadaki yüksek dalgalanmanın nedeni ne? Bundan sonra ne olacak?

Borsadaki sert düşüş geçtiğimiz Ağustos ayında bankacılık hisseleri özelinde yaşanan büyük dalgalanmayı hatırlattı. Peki bundan sonra ne olacak? Borsaya gelen küçük yatırımcı için yeni adres var mı?

Yatırımda yeni adres konut, borsa ve altın oldu! 

Yatırımda yeni adres resmen konut, borsa ve altın oldu. Kur korumada gelir elde edemeyen vatandaşlar konut, borsa ve altına yöneldi. 

Tosyalı Holding'ten Kilis’e yeni eğitim kampüsü!

Tosyalı Holding’in eğitime destek sağladığı yeni adres Kilis oldu. Türkiye'de bu zamana kadar onlarca eğitim yatırımını üstlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devreden Tosyalı, şimdi de Kilis merkezinde eğitim kampüsü için çalışmalara başladı...

Avlu 34 AVM nerede? Avlu34 adres bilgisi, nasıl gidilir?

Avlu 34 AVM nerede? Avlu34 adres bilgisi, nasıl gidilir sorularının yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte kapılarını yeni açacak olan Avlu34 ile ilgili merak edilenler...

Yeni Gimat GYO'dan eksik işçilik bildirimi açıklaması!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'nın 2016 yılındaki özel durum açıklamasına istinaden, eksik işçilik bildirimine ilişkin süreç halen devam ediyor. 

Yeni Gimat GYO kayıtlı sermaye tavanı süresi uzatıldı!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kayıtlı sermaye tavanı işlemleri tescil bildirimi yayınladı.

Yeni Gimat GYO'dan eksik işçilik bildirimi!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, eksik işçilik bildirimine ilişkin sürecin hala devam ettiğini KAP'ta açıkladı.

Yeni Yapı Alibeyköy adres bilgileri!

Ön talep toplanan Yeni Yapı Alibeyköy projesi 362 konut ve 12 ticari üniteden meydana geliyor. İşte Yeni Yapı Alibeyköy adres bilgileri...

Gayrimenkul sektörünün en yeni projeleri tek adreste toplanıyor!

Türkiye’nin 7 bölgesindeki en yeni iş ve yaşam projelerinin bir arada sunulduğu tek adres olan Evkalade için geri sayım başladı. Evkalade, gayrimenkul pazarlama ve satış platformu olarak sektörde bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Yeni Gimat GYO Sosyal Güvenlik Kurumu eksik işçilik bildirimi!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan alınan Sosyal Güvenlik Kurumu Eksik İşçilik Bildirimini yayınladı.

ERA Türkiye 4 yeni ofisle anlaştı!

ERA Türkiye, ERA Artı ile Kozyatağı, ERA Koza ile Antalya/Lara, ERA Adres ile Maltepe ve ERA Lider ile Kurtköy bölgelerinde hizmet verecek olan 4 yeni ofisiyle birlikte ofis sayısını 32’ye yükseltti.

yeni adres bildirimi nasıl yapılır Haberi

yeni adres bildirimi nasıl yapılır

İkametgah bildirimi nasıl yapılır?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amaçlanıyor. Bu nedenle herkesin bir ikametgah adresinin olması ve herhangi bir değişiklik halinde bildirimde bulunulması gerekiyor. Peki, ikametgah bildirimi nasıl yapılır?


İkametgah bildirimi..

-Beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmez.


- Daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaatı istenir. Birlikte müracaatın mümkün olmaması durumunda, adreste hali hazırda oturan kişinin apartman-site yöneticisi, lojman idaresi sorumlusu veya muhtar tarafından birlikte oturulduğuna ilişkin yazılı beyanı kabul edilir.


- Beyan edilen adresin daha önce bir başkası tarafından beyan edilmiş olması nedeniyle halen dolu olarak gözükmesi durumunda;...