30 / 04 / 2024

Yatırımda yeni adres konut, borsa ve altın oldu! 

Yatırımda yeni adres konut, borsa ve altın oldu! 

Yatırımda yeni adres resmen konut, borsa ve altın oldu. Kur korumada gelir elde edemeyen vatandaşlar konut, borsa ve altına yöneldi. 



Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) ilk defa çıkış 18 Kasım haftasında görüldü. Bankacılar Kur Korumalı Mevduat'ın Türk Lirası cinsi zirvesine ulaştığı ya da yaklaştığını düşünüyor. Dolayısıyla Kur Korumalı Mevduat'tan çıkmak isteyecek olan tasarruf sahiplerinin nereye yöneleceği ekonomi yönetiminin önündeki en kritik soru ve sorunlar arasında yer alıyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, kur korumada gelir elde edemeyen vatandaşların borsaya yöneliminin devam edeceği, fakat gayrimenkul ve altın yatırımlarının da radarda olduğu bildiriliyor. Ekonomistler borsa ve gayrimenkul piyasalarının tıkanması halinde sıkıntılı bir dönemin kapılarının aralanabileceğini belirtiyor.

Yatırımda yeni adres konut, borsa ve altın oldu! 

Sözcü'den Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre, Kur Korumalı Mevduat son iki aydır tasarruf sahiplerine kur getirisi de sağlamıyor, üstelik aylık mevduat getirisi de son faiz indirimi ile beraber yüzde 12'ye geriledi. İktidar için en kötü senaryo Kur Korumalı Mevduat'tan çıkan paranın dövize yönelme potansiyeli. Fakat dolar son 3 aydır 18.60 lira çevresinde tutuluyor ve seçime kadar kurda yaratılan bu suni istikrarın devam etmesi bekleniyor. İşte tam da bu noktada yatırımcıya tek adres olarak borsa gösterilirken, iktidarın gayrimenkule yönelimi de sağlamak amacıyla yeni konut kredisi kampanyası hazırlığında olduğu da bilinenler arasında


Geri Dön