17 / 05 / 2024

Yatırımda yeni adres konut, borsa ve altın oldu! 

Yatırımda yeni adres konut, borsa ve altın oldu! 

Yatırımda yeni adres resmen konut, borsa ve altın oldu. Kur korumada gelir elde edemeyen vatandaşlar konut, borsa ve altına yöneldi. 



DOYUM NOKTASINDA MI?
   

Konuyla ilgili açıklama yapan ekonomistler, döviz neredeyse sabit durumdayken Kur Korumalı Mevduat'tan çıkan paradan dövize yoğun bir yönelim beklemiyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, borsaya kayış ise devam edebilir. Fakat risk sevmeyen güvenli limanları tercih eden yatırımcıların da altına yönelebileceği bildiriliyor. Şirket hesaplarında büyük bir çözülme beklemeyen fakat bireylerde borsaya yöneliminin devam edeceğini öngören Ekonomist Dr. Murat Kubilay, gayrimenkulde ise bir doyum noktasına ulaşıldığını dile getirerek, gayrimenkulden sonra hisse senedi piyasası da tıkanırsa eğer Kur Korumalı Mevduat'a alternatif kalmayacağı için bireylerin çıkış ihtimalinin de azalacağını söyledi.

Yatırımda yeni adres konut, borsa ve altın oldu! 

Bireyleri tutmak kolay olmayacak

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, sınırlı bir şekilde Eurobondlara kayış olabileceğini, istisnai de olsa faizleri yüzde 25-30 aralığına geçmiş olsa da TL mevduata geçişin de sınırlı kalacağını dile getiren Ekonomist Murat Kubilay, Bu ortamda tüzel kişilerin Kur Korumalı Mevduat'ta büyük bir çözülme yaratmasının zor olduğunu fakat ekonomi yönetimi için bireyleri Kur Korumalı Mevduat'ta tutmanın kolay olmayacağını dile getirdi.

Hacmi en fazla 80 milyar doları bulur

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) haftalık bülteninde yer alan detaylara göre, 18 Kasım 2022 haftası itibarıyla Kur Korumalı TL Mevduat ve katılma hesapları 9.05 milyar TL düşüşle 1 trilyon 464.9 milyar liraya (79 milyar dolar) geriledi. Ekonomistler, Kur Korumalı Mevduat hacminin üst sınırının kabaca 80 milyar dolar olduğunu belirtiyor. 

Kur Korumalı Mevduat’ta parası olanlar dikkat! Çıkış başladı mı? Çıkan para nereye gidecek?

ltın mı? Borsa mı? Döviz mi? Mevduat mı? KKM'den çıkan para nereye gidecek?

Seçimden sonra konut fiyatları yükselecek mi?


Geri Dön