07 / 05 / 2024

yeni binalar kültürü yansıtmalı mı

yeni binalar kültürü yansıtmalı mı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ticaret Odası'nı, Adana'ya yeni bir hizmet binası kazandırma, kenti güzelleştirme ve niteliğini geliştirme noktasındaki gayretleri ve gösterdiği hassasiyetten dolayı tebrik ettiğini söyledi.

Nevmekan Selimiye Kültür Merkezi açıldı!

İmzasını taşıyan projelerle Türkiye’de örnekle gösterilen Üsküdar Belediyesi, dünyada bir başka örneği bulunmayan yeni bir kültür merkezini İstanbul'a kazandırdı. 

Sultangazi'ye kültür merkezi inşa edilecek!

Sultangazi Belediyesi, Uğur Mumcu Mahallesi’ne ilçe halkının ihtiyaçlarını karşılamak için yeni bir kültür merkezi inşa ediyor. 

Yeni açılan Kağıthane Kültür Merkezi'nde 2.2 milyon TL'lik güçlendirme!

Kağıthane Belediyesi, 2019'da açılır açılmaz statik sorunlar yaşanan kültür merkezini acilen güçlendirdi. 42.6 milyon TL harcanarak yapılan yeni kültür merkezi için 2.2 milyon TL'lik güçlendirme çalışması yapılmasının kamu zararı yarattığını ileri süren Kağıthane Belediye Meclisi’nin İYİ Parti’li üy

Yeni ve eski CSO binaları 'kültür kampüsü' haline gelecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) inşaatına devam eden yeni binasıyla ilgili konuştu. Ersoy, "Yeni ve eski CSO binası ile orayı kültür kampüsü haline getiriyoruz'' dedi.

Konaklı Kültür Merkezi'nde sona geliniyor!

Alanya Belediyesi tarafından Konaklı Mahallesi’nde yeni bir kültür merkezi yapılıyor. onaklı merkez ve çevre mahallere hizmet verecek kültür merkezinin yüzde 70'i tamamlandı.

Yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin kaba inşaatının yüzde 85’i tamamlandı!

10 Şubat’ta temeli atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin inşaatı devam ediyor. Genel inşaatının yüzde 25’i, kaba inşaatının ise yüzde 85’i tamamlandığı Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız tarafından açıklandı.

Ankara Yenimahalle'ye 3 yeni kültür merkezi!

Ankara Yenimahalle Belediyesi Susuz, Karacakaya ve Memlik mahallelerinde yeni kültür merkezleri inşa etti. 

Ankara Yenimahalle'ye 5 yeni kültür merkezi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Yenimahalle Belediyesi, ilçeye 5 yeni kültür merkezi kazandırıyor.

Kocaeli Kartepe'ye kültür merkezi müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyhükşehir Belediyesi, Kartepe Uzuntarla'da yeni bir kültür merkezi inşa edecek.

İzmit Yenişehir Kültür Merkezi yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi kente yeni bir kültür merkezi kazandırıyor.

İzmit Yenişehir Kültür ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde hayata geçireceği kültür merkezinin temelini attı.

Malatya Büyükşehir'den yeni kültür merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, kentte yeni bir kültür merkezi daha inşa ediyor.

Arnavutköy Kültür Merkezi açılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Arnavutköy Belediyesi, ilçeye yeni bir kültür merkezi daha inşa etti.

yeni binalar kültürü yansıtmalı mı Haberi

yeni binalar kültürü yansıtmalı mı

Sheraton Oteli'nde gerçekleştirilen Adana Ticaret Odası Hizmet Binası Ulusal Mimari Proje Yarışması Ödül Töreni'ne katılan Adana Biiyiikşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ticaret Odası'nı, Adana'ya yeni bir hizmet binası kazandırma, kenti güzelleştirme ve niteliğini geliştirme noktasındaki gayretleri ve gösterdiği hassasiyetten dolayı tebrik ettiğini söyledi. 


Şehirleri belediyelerin ya da belediye başkanlarının kurduğu konusunda genel bir bakış açısı bulunduğunu kaydeden Başkan Sözlü, "Bu eksik ve yetersiz bir kanaattir. 


Belediyeler planlar, şehirde yaşayanlar bunu uygular. Bunıın neticesinde kentlerimiz ortaya çıkar. Şehiri kuranlar aynı zamanda şehirde yaşayanlar ve müteşebbislerdir. Nihayetinde belediyeler planlarını yapar ve şehir nitelikli yapılarla donatılırsa daha modern bir şehir ortaya çıkar" dedi. 

Cumhuriyet döneminde Türkiye'nin şehircilik açısından iyi bir sınav veremediğine vurgu yapan Başkan Hüseyin Sözlü, "Cumhuriyetin ilk yıllarında mimari açısından bir anlayış,...