30 / 04 / 2024

yeni binalarda asansör

yeni binalarda asansör

Türkiye asansör sektörü, gösterdiği performansla üretimini yıllık 20 bine çıkardı. Üretimde, gelişen yerli sanayi ve artan çok katlı binalar önemli rol oynarken, 2023'e kadar yapılması planlanan 7.56 milyon konut talebi artıracak...

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

İzmir'de yeni binalarda da hasar oluştu! İç malzemede ucuza kaçılmış!

İzmir'de yaşanan felaketten sonra sosyal medyada dolaşan yeni bina görüntüleri şaşkınlık yarattı. İnşaat mühendisleri binalarda kolonların sağlam olduğunu belirtse de yeni binalarda iç malzemede ucuza kaçıldığını söylüyorlar. 

Giriş katında oturan asansör parası verecek mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Giriş katında oturuyorum. Yeni apartman yöneticisi benden de asansör aidatı istedi. Bu konuda ne yapabilirim?'' sorusuna cevap verdi. İşte o yazı...

Samsun'da inşaatın asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti!

Samsun’un Atakum ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan 11 katlı inşaat halindeki bir binada asansör montajı yaparken asansör boşluğuna düşen Orhan Işık (42) hayatını kaybetti...

Çok katlı binalarda akıllı asansör entegrasyonu ile verimlilik!

Sensormatic’in sağladığı entegrasyon çözümü ile çok katlı binalarda çalışanların, şirketlerin ve bina yönetimlerinin en büyük sorunlarından biri olan asansör kapasitesi ve güvenliği sorunu tarihe karışıyor.

Binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'te Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi..

Torun Center asansör kazası davasında 6 kişi beraat etti!

Şişli'de 2014 yılında 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davada, eski TOKİ çalışanı 6 sanığın beraatine karar verildi.

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Yeni binalarda otopark zorunluluğu 2018!

22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Otopark Yönetmeliği, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek. Yeni binalarda otopark zorunlu olacak..

3 kattan daha yüksek binaya asansör şartı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni İstanbul İmar Yönetmeliği’ni hazırladı ve yayınladı. İBB'nin hazırladığı yeni yönetmeliğe göre; 3 kattan yüksek binaya asansör şartı getirildi.

Yeni imar yönetmeliğinde asansör maddeleri!

1 Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği ile binalardaki asansör zorunluluğu değişti mi? Kaç katlı binalarda asansör yapılması zorunlu olacak?

Asansör zorunluluğu 2017!

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni imar yönetmeliği kapsamında binalarda asansör uygulaması yeniden düzenlendi. İşte yönetmelikte yer alan asansör hükümleri..

Asansör İstanbul Fuarı 23-26 Mart'ta!

23-26 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Asansör İstanbul, başta gayrimenkul geliştiriciler, müteahhitler, mimarlar ve mühendisler olmak üzere inşaat sektörünü en yeni asansör teknolojileri ile tanıştıracak.

yeni binalarda asansör Haberi

yeni binalarda asansör

Türkiye asansör sektörü, gösterdiği performansla üretimini yıllık 20 bine çıkardı. Üretimde, gelişen yerli sanayi ve artan çok katlı binalar önemli rol oynarken, 2023'e kadar yapılması planlanan 7.56 milyon konut talebi artıracak 


Yerli sanayinin gelişmesi ve asansör aksamının kolay elde edilebilir ve ucuz hale gelmesi, Türkiye'de asansör üretim sayısını artırırdı. Özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük kenüerde başlayarak Türkiye'nin tamamına yayılan yüksek binalar ve alışveriş merkezleri ile metro projeleri, asansör ve yürüyen merpenlere talep artışı olarak yansırken, üreticiler de oluşan talebe cevap verebilmek için imalat çalışmalarına hız verdi. Asansör sektörünün inşaat çalışmalarıyla birlikte düşünülmesi gerektiği konusunda hem fikir olan sektör aktörleri, şu anda Türkiye'nin hemen hemen her yerinde çok önemli kentsel dönüşüm projelerinin başladığına ve Türkiye'de 2012-2023 yılları arasında 7.56 milyon konutun...