15 / 05 / 2024

yeni büyükşehir imar planı

yeni büyükşehir imar planı

İmar planı çalışmalarının şehirleşmede önemli bir dönüm noktası olduğu vurgusunu yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "İlbank olarak bütün belediyelerin ve büyükşehirlerin yanındayız. " dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık arasında imar krizi! İstanbul imara mı açılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imar krizi patlak verdi. Peki İstanbul imara mı açılıyor? İşte detaylar...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine düzenleme!

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine yeni düzenleme mi geliyor? AK Parti’nin üzerinde çalışmalar sürdürdüğü yeni yerel yönetimler düzenlemesi kapsamında, büyükşehir belediyelerinin imar yetkileri yeniden düzenlenebilir...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasının yüzde 70'i tamam!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra Belediyesi tarafından projelendirilen yeni hizmet binasının inşaatında yüzde 70 oranında ilerleme kaydedildi. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Tekel Fabrikası imar açıklaması! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ilde bulunan Tekel Fabrikası'nın imar planına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının inşaatı tamamlandı. Binanın içerisinde otel ve AVM gibi dev hizmetler de yer alacak. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden 'Karasu'da imar rantı' açıklaması!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nca Karasu’da imar planlarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatında sona gelindi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye binasının yeni hizmet binasının inşaatında çalışmalarında sona gelindi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, şehir hastanesinin imarı için toplanacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, inşa edilecek olan bin yataklı şehir hastanesine yönelik imar planlarında değişiklik için toplanıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

yeni büyükşehir imar planı Haberi

yeni büyükşehir imar planı


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İmar planı çalışmalarının şehirleşmede önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu olan İlbank, yeni kurulan büyükşehir belediyelerinin imar planlamasında aktif rol alıyor. Banka tarafından projesi yürütülen Kahramanmaraş imar planında son aşamaya gelindi. 6360 Sayılı Kanunla Büyükşehir Belediyesine dönüşen Kahramanmaraş'ın imar planı bu kapsamda yenilenerek Belediye Meclisinin onayına sunuldu.

Kahramanmaraş Belediyesi’nin İlbank'a verdiği yetki ile başlatılan Merkez İlçe İlave-Revizyon İmar Planı Çalışmasında, kamu kurum ve kuruluşlarının etüt ve görüşlerinin toplanması, jeolojik-jeoteknik etüdünün yapılması, araştırma ve nazım imar planı etaplarının tamamlanması sonrasında, 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ilişkin onama kararı Belediye Meclisince alınma aşamasına geldi.

İmar planı çalışmalarının şehirleşmede önemli bir dönüm noktası olduğu vurgusunu yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,...