03 / 05 / 2024

Yeni ÇED yönetmeliği 2014

Yeni ÇED yönetmeliği 2014

Yeni ÇED Yönetmeliği 25/11/2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. ÇED Yönetmeliği Ek-I ve Ek-II listelerinde yer alan faaliyetler Bakanlığımıza/İl Müdürlüklerimize ÇED Raporu hazırlatıp sunmakla yükümlüdürler.

AVM'ler ÇED raporundan muaf tutulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2013 yılında sil baştan değiştirdiği Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) yönetmeliğini bugün bir kez daha değiştirdi. Baştan sona değiştirilen yönetmeliğe Çevre Mühendisleri Odası isyan etti.

Yeni ÇED yönetmeliği 2014!

Yeni ÇED yönetmeliği, 25 Kasım 2014 tarihinde 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni yönetmelik ile 28784 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı. İşte yeni ÇED yönetmeliği 2014...

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Otopark yönetmeliğinde bir değişiklik daha! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Otopark Yönetmeliği bugünkü 31868 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Emniyet görevlileri dikkat! Polis atama yönetmeliği değişiyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeni yayımlanan personel atama yönetmeliği hakkında konuştu.

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Yeni Otopark Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Otopark Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yürürlüğe girdi...

Otopark Yönetmeliği 2021!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı Otopark Yönetmeliği resmen değişti. İşte yeni Otopark Yönetmeliği 2021...

Otopark Yönetmeliği için geri sayım başladı! 

Kalabalık şehirlerin otopark sorununu çözmek için hayata geçirilen  Yeni Otopark Yönetmeliği 31 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe giriyor. Yeşil Bina danışmanlığının öncü firmalarından Altensis'in Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, yeni yönetmelik hakkında değerlendirmede bulundu. 

Emlak danışmanlarından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin iptali için dava!

14 Ekim 2020'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlak sektöründe yeni bir döneme girildi. Söz konusu yönetmelikle ilgili mağduriyet yaşadıklarını dile getiren sektör temsilcileri yönetmeliğin iptali için dava açtı.

Yeni asbest yönetmeliğinin çıkacağı tarih TBMM'de!

Ülkemizdeki asbest maruziyeti oranının yüksekliği ve yeni asbest yönetmeliğinin çıkacağı tarih meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bisiklet Yolları Yönetmeliği!

Bisiklet Yolları Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Plansız alanlar için yeni yapılacak imar planlarında ayrılmış bisiklet yollarına ve bisiklet park istasyonlarına yer verilmesi zorunlu hale getirildi.

Yeni Deprem Yönetmeliği ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, "2019’da yürürlüğe giren ‘Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor. Kentsel dönüşüm sürecinde binaları depreme karşı güçlendirme çözümü iyi değerlendirilmeli. Binaları yıkmadan da depreme hazırlıklı olabiliriz" dedi...

Yeni ÇED yönetmeliği 2014 Haberi

Yeni ÇED yönetmeliği 2014

Yeni ÇED Yönetmeliği 25/11/2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


ÇED Yönetmeliği Ek-I ve Ek-II listelerinde yer alan faaliyetler Bakanlığımıza/İl Müdürlüklerimize ÇED Raporu hazırlatıp sunmakla yükümlüdürler.


•          Avrupa Birliği ÇED Direktifi ile sınıraşan ÇED hariç, uyumlaştırma sağlanmıştır.

•          Uygulamalardaki sıkıntılar dikkate alınarak ek-1 ve ek-2 listelerinde düzenlemeler yapılmıştır.

•          Yönetmeliğin daha anlaşılır ve uygulanabilir olması için ilgili düzenlemeler yapılmıştır.


Bu Yönetmelikle,

-AVM’lerin ÇED Yönetmeliğinden muaf olması söz konusu değildir. AVM’ler için hazırlanacak Proje Tanıtım Dosyalarının değerlendirilmek üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine sunulması gerekmektedir.

-Golf tesisleri, alan sınırlaması kaldırılarak ÇED Yönetmeliği kapsamına alınmıştır.

-Kurulu gücü  25 MWm olan HES projeleri yapılan değişiklik ile bu değer 10 MWm indirilmiştir.

-Dip tarama projeleri deniz ve...