06 / 05 / 2024

yeni cezaevleri

yeni cezaevleri

Adalet Bakanlığı verilerine göre, 2021'e kadar yapılması planlanan 48 cezaevinin toplam büyüklüğü 6 milyon metrekare olacak. 

5 yılda 174 cezaevi yapılacak!

Adalet Bakanlığı, ‘hükümlü ve tutuklu sayısındaki öngörülemeyen artışın karşılanması’ için 5 yıl içinde 174 cezaevi yapılarak, 100 bin 182 kişilik kapasite artışı sağlanacağı bildirildi.

Yeni cezaevlerinin yapımına hız verilecek!

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen düzenleme çerçevesinde, kapasitenin dolu olması nedeniyle yeni cezaevlerinin yapımına hız verilecek.

182 yeni cezaevi inşa edilecek!

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde kalan tutukluları cezaevlerinde yatacak yer kalmaması nedeniyle Adalet Bakanlığı’na yaptıkları başvuruya bakanlık 182 yeni cezaevi yapılacağı cevabını verdi.

2006 yılında kampüs gibi cezaevi!

2006 yılında fiziki şartları itibariyle çağ dışı kalan cezaevleri tek tek kapatılacakmış. Kapanan cezaevlerinin yerine içinde değişik ünitelerin yer aldığı AB standartlarında cezaevleri inşa edilecekmiş.

Afyonkarahisar'da yeni cezaevleri inşa edilecek!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar'da inşa edilecek yeni cezaevleri hakkında bilgi verdi.

Malatya'da adalet sarayı ve cezaevleri inşa edilecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’ya yeni bir adalet sarayı, Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerine yeni cezaevleri yapılacağını açıkladı.

Velux'ten yeni uzaktan kumandalı çatı penceresi

Velux tüm elektrik aksamı üzerinde bulunan uzaktan kumandalı çatı penceresi INTEGRA®'nın yeni nesil geliştirilmiş modelini piyasaya sürdü.

Tekirdağ'a yeni kent merkezi projesi

Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, şehrin en önemli projesi olan yeni kent merkezi projesi için 6 bin dönüm alanda düzenleme yapacaklarını söyledi.

Domino's 30 yeni şube açacak

Domino's Pizza, 2009'da 30 yeni şube daha açarak 136 şubeye ulaşmayı hedefliyor.

Filli Boya'dan yeni duvar kaplama sistemi

Filli Boya, Capaver Cam Tekstili Duvar Kaplama Sistemi" ile Türkiye'ye hem yeni bir dekorasyon anlayışı getiriyor.

Malatya'nın kentsel dönüşümüne yeni komisyon

Malatya'da Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni bir komisyon oluşturuldu.

Beşikçiler'e yeni plaza

1983 yılında kurulan Beşikçiler Otomotiv, bayiliğini yaptığı DFM, Proton ve GAZ markaları ile E-5 Gülsuyu kavşağındaki yeni binasında hizmete başladı.

Skil'den yeni Masters serisi

Elektrikli el aletleri üreticisi Skil, profesyoneller için tasarladığı, kullanıcılarına sağlamlık, performans ve değerin birlikteliğini sunan yeni serisi Skil Masters'ı piyasaya sunuyor

Kale'den 3 yeni ürün

Kale Kapı Pencere Sistemleri, 12 - 15 Mart tarihleri arasında düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Pencere 2009 Fuarı'nda yeni ürünlerini sergileyecek.

FiYaka'dan metrekaresi 800 TL'lik yedi yeni proje

FiYapı, bu yıl Fiyaka markasıyla metrekaresi ortalama 800 TL olacak yedi yeni ekonomik konut projesinin lansmanını yapacak.

Ağaoğlu My World'de yeni kampanya!

Ağaoğlu, inşaatı biten ve oturulmaya hazır halde bulunan Ataşehir'deki My World için yeni bir kampanya başlatıyor.

Eczacıbaşı 400 milyon dolara yeni fabrika açıyor

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan ve İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni yatırımın dört aşamada tamamlanacağını belirterek, "İlk iki aşama eylülde tamamlanır" dedi.

yeni cezaevleri Haberi

yeni cezaevleri

Türkiye'de cezaevlerinde bulunan kişi sayısı her geçen gün daha da artıyor. Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, özellikle 15 Temmuz darbe girişimininden sonra cezaevleri ağzına kadar dolmuş durumda. 

2006'dan 2019 yılına kadar geçen 14 yıllık dönemde 166 adet yeni ceza infaz kurumu açıldı. Ayrıca mevcut 34 ceza infaz kurumuna ek bina yapılarak toplam 149 bin 588 kişilik kapasite artışına da gidildi.

MEVCUT KAPASİTE NE KADAR?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Mart 2019 tarihi itibariyle Türkiye'de; 313 kapalı, 75 açık, 9 kadın kapalı, 8 kadın açık, 7 çocuk kapalı, 5 çocuk eğitimevi olmak üzere toplam 396 ceza infaz kurumu yer alıyor.Bu kurumların toplam kapasitesi ise 220 bin 8 kişi.


YENİ 48 CEZAEVİ İNŞA EDİLİYOR

Adalet Bakanlığı'nın mevcut kapasitenin yetersiz olması...