15 / 05 / 2024

yeni delhi Hyperion projesinde neler bulunuyor

yeni delhi Hyperion projesinde neler bulunuyor

Belçikalı mimar Vincent Callebaut, Yeni Delhi'de 2020'de tamamlanmak üzere 128 metre uzunluğunda yeşil dostu kuleler tasarladı. “Hyperion” 36 katlı olacak ve içinde bin adet daire ve ofisler yer alacak.

Toyota Urban Cruiser Hyryder Hybrid SUV tanıtıldı! İşte aracın teknik özellikleri ve fiyatı

Toyota ve Suzuki ortaklığında yapılan yeni model Toyota Urban Cruiser Hyryder Hybrid SUV'nin tanıtımı Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yapıldı. Tanıtımda Toyota Kirloskar Motor Yönetim Müdürü Masakazu Yoshimura otomobille ilgili bilgiler verdi.

Yeni Delhi'deki gecekondular için yıkım kararı!

Yeni Delhi'de demiryolu rayları boyunca gecekondu bölgesinde konuşlanan toplamda 48 binden fazla ev yıkılacak.

Hindistan'da bir binanın çökmesi sonucu 5 kişi öldü!

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de üzerine kat çıkılan bina çöktü. Olay sonucunda 5 kişi hayatını kaybetti.

Siemens Hindistan’da konut inşaat ve altyapı sektöründe varlığını arttırıyor!

Alman teknoloji şirketi Siemens'in merkezi Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bulunan elektrikli ekipman üreticisi C&S Electric'i 267 milyon avroya satın almak konusunda anlaştığı belirtti…

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 2 ölü, 3 yaralı!

Hindistan'ın başkenti olan Yeni Delhi'de yapımı süren 4 katlı binanın çöktü. Olay sonucunda 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Hindistan'daki Hyperion projesi 2020'de tamamlanacak!

Belçikalı mimar Vincent Callebaut, Yeni Delhi'de 2020'de tamamlanmak üzere 128 metre uzunluğunda yeşil dostu kuleler tasarladı. “Hyperion” 36 katlı olacak ve içinde bin adet daire ve ofisler yer alacak.

Ali Babacan: Los Angeles'ın alt yapısı dökülüyor!

Başbakan Yardımcısı Babacan, Los Angeles’da altyapı ihtiyacının, Yeni Delhi’den daha fazla olduğunu belirterek, “Yollar, kaldırımlar, köprüler, alt geçitler her şey dökülüyor” dedi. Babacan, yatırımcıların Edremit ilgisine dikkat çekti.

2050'de dünya nüfusunun üçte ikisi kentli olacak!

BM, 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 66 ' sının kentli olmasını beklediklerini bildirdi. Dünyanın en kalabalık kentleri, Tokyo, Yeni Delhi, Shangai, Mumbai ve Sao Paulo...

2050'de dünya nüfusunun üçte ikisi kentli olacak!

BM, 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 66'sının kentli olmasını beklediklerini bildirdi. Dünyanın en kalabalık kentleri, Tokyo, Yeni Delhi, Shangai, Mumbai ve de Sao Paulo olarak belirlendi.

Hindistan'da aynı gün içinde iki bina çöktü!

Hindistan'da aynı gün içinde iki bina çöktü. Başkent Yeni Delhi'de de 50 yıllık eski bir 4 katlı binanın çökmesi sonucu enkazdan 4 kişinin daha cesedinin çıkarılmasıyla ölü sayısı 11'e yükseldi.

Çelebi Kargo, İstanbul ve Delhi’de RA3 sertifikaları ile tescillendi!

Çelebi’nin İstanbul Atatürk Havalimanı ve Hindistan’daki Delhi Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı’nda bulunan kargo birimleri, Avrupa Birliği’nin yeni güvenlik uygulamalarına ilişkin olarak gerçekleştirilen denetimlerden başarı ile çıktılar.

Bodrum Hintli turistleri bekliyor!

Muğla’nın Bodrum ilçesi, bu yıl Hindistan’ın Yeni Delhi şehrinde düzenlenen bir turizm fuarına katıldı. Fuarda oldukça ilgi gören Bodrum’a, bu yıl 50 binin üzerinde Hintli turist gelmesi bekleniyor...

Michael Schumacher Kulesi Yeni Delhi'de S şeklinde olacak!

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye Michael Schumacher Dünya Kulesi yapılıyor...

yeni delhi Hyperion projesinde neler bulunuyor Haberi

yeni delhi Hyperion projesinde neler bulunuyor

Belçikalı mimar, içerinde tarım yapılabileceğiniz alanlar ve bahçeler olan yeşil dostu evlerin neye benzeyeceğini aşağıdaki tasarımları paylaşarak gösterdi.


Mitolojide Uranos ve Gaia’nın oğlu, 12 titandan biri olan “Hyperion” , diğer yandan Kuzey Kaliforniya’da bulunan 115 metre yüksekliğe sahip dünyanın en uzun ağacının ismi ve Callebaut’un kuleleri, 2020′de Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de yükselecek. Mimar, kuleleri için çapraz geçişlerin kullanımında, ağacın belli bir bölümündeki parçadan esinlendiğini söylüyor.


36 katlı olacak kompleks ve içinde 1000 daire, ofis, çalışma alanları, spor salonları, restoranlar ve yüzme havuzları barındıracak.


Yapının içinde aynı zamanda güneş panelleri olacak ve tarım ürünleri metana dönüştürülerek ve gerçek zamanlı şekilde evleri besleyecek şekilde enerji üretecek. İçinde kişiselleştirilebilen küçük hayvan çiftlikleri ve tarım yapabilecek alanlar barındıracak komplekste solucanlar toprağı tekrar oksijen sağlarken, arılar ve...