29 / 04 / 2024

Hindistan'daki Hyperion projesi 2020'de tamamlanacak!

Hindistan'daki Hyperion projesi 2020'de tamamlanacak!

Belçikalı mimar Vincent Callebaut, Yeni Delhi'de 2020'de tamamlanmak üzere 128 metre uzunluğunda yeşil dostu kuleler tasarladı. “Hyperion” 36 katlı olacak ve içinde bin adet daire ve ofisler yer alacak.



Belçikalı mimar, içerinde tarım yapılabileceğiniz alanlar ve bahçeler olan yeşil dostu evlerin neye benzeyeceğini aşağıdaki tasarımları paylaşarak gösterdi.


Mitolojide Uranos ve Gaia’nın oğlu, 12 titandan biri olan “Hyperion” , diğer yandan Kuzey Kaliforniya’da bulunan 115 metre yüksekliğe sahip dünyanın en uzun ağacının ismi ve Callebaut’un kuleleri, 2020′de Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de yükselecek. Mimar, kuleleri için çapraz geçişlerin kullanımında, ağacın belli bir bölümündeki parçadan esinlendiğini söylüyor.


36 katlı olacak kompleks ve içinde 1000 daire, ofis, çalışma alanları, spor salonları, restoranlar ve yüzme havuzları barındıracak.


Yapının içinde aynı zamanda güneş panelleri olacak ve tarım ürünleri metana dönüştürülerek ve gerçek zamanlı şekilde evleri besleyecek şekilde enerji üretecek. İçinde kişiselleştirilebilen küçük hayvan çiftlikleri ve tarım yapabilecek alanlar barındıracak komplekste solucanlar toprağı tekrar oksijen sağlarken, arılar ve böcekler ise çiçekleri dölleyecek.


Callebaut’un yeşil dostu tasarımları ilk değil. Geçen yıl deniz anası şeklinde, yine gezegendeki karbon salınımı azaltan okyanus yapıları tasarlamış ve sosyal medyada da büyük ilgi görmüştü.



vincent.callebaut.org


Sözcü


Geri Dön