15 / 05 / 2024

Hindistan Yeni Delhi Hyperion projesi

Hindistan Yeni Delhi Hyperion projesi

Belçikalı mimar Vincent Callebaut, Yeni Delhi'de 2020'de tamamlanmak üzere 128 metre uzunluğunda yeşil dostu kuleler tasarladı. “Hyperion” 36 katlı olacak ve içinde bin adet daire ve ofisler yer alacak.

Asya'nın yeni milyarderler başkenti 92 milyarderi ile Mumbai oldu! New York ve Londra ile yarışıyor!

Asya'nın yeni milyarderler başkenti belli oldu. Nikkei Asia basın kuruluşunun, merkezi Şanghay'da olan Hurun Araştırma Enstitisüne dayandırmış olduğu rapora Hindistan'ın Mumbai şehri toplamda 92 milyarderi ile Asya'nın yeni "zenginler başkenti" unvanına sahip oldu. 

Toyota Urban Cruiser Hyryder Hybrid SUV tanıtıldı! İşte aracın teknik özellikleri ve fiyatı

Toyota ve Suzuki ortaklığında yapılan yeni model Toyota Urban Cruiser Hyryder Hybrid SUV'nin tanıtımı Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yapıldı. Tanıtımda Toyota Kirloskar Motor Yönetim Müdürü Masakazu Yoshimura otomobille ilgili bilgiler verdi.

Yeni Delhi'deki gecekondular için yıkım kararı!

Yeni Delhi'de demiryolu rayları boyunca gecekondu bölgesinde konuşlanan toplamda 48 binden fazla ev yıkılacak.

Gayrimenkulde yeni pazar hedefi Çin, Hindistan ve Pakistan!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada gayrimenkulde yeni hedef pazarlar Çin, Hindistan ve Pakistan olduğunu söyledi.

Dünya Bankası Hindistan'a 1 milyar dolar krediyi onayladı!

Dünya Bankasının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından ciddi derecede etkilenen yoksul ve savunmasız ailelere sosyal yardım sağlanması amacıyla Hindistan'a 1 milyar dolarlık acil durum kredisini onayladığı bildirildi.

Hindistan'da bir binanın çökmesi sonucu 5 kişi öldü!

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de üzerine kat çıkılan bina çöktü. Olay sonucunda 5 kişi hayatını kaybetti.

Siemens Hindistan’da konut inşaat ve altyapı sektöründe varlığını arttırıyor!

Alman teknoloji şirketi Siemens'in merkezi Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bulunan elektrikli ekipman üreticisi C&S Electric'i 267 milyon avroya satın almak konusunda anlaştığı belirtti…

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 2 ölü, 3 yaralı!

Hindistan'ın başkenti olan Yeni Delhi'de yapımı süren 4 katlı binanın çöktü. Olay sonucunda 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Oyak Grubu Hindistan'da yeni tesis kuracak!

Oyak Grubu yatırımlarını ve projelerini hayata geçirmek için Hindistan'ı seçti. Bölgede ikinci tesis için çalışmalar başladı.

Arçelik yurt dışında yeni pazarlara açılıyor!

Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, "Tayland’da buzdolabı fabrikamız faaliyete başladı. Endonezya ve Filipinler’de de yeni satış şirketleri kurmayı hedefliyoruz. Hindistan, İran ve Mısır’daki fırsatlara da bakıyoruz.” dedi.

İtalyan ISVEA Hindistan’da 20 mağaza açacak!

ISVEA, kısa sürede elde ettiği başarılar üzerine stratejik işbirliğini "Münhasır Distribütörlük" seviyesine taşıdı. Yeni anlaşma çerçevesinde yıl sonuna kadar Hindistan’da 20 mağaza açılacak.

Hindistan'daki Hyperion projesi 2020'de tamamlanacak!

Belçikalı mimar Vincent Callebaut, Yeni Delhi'de 2020'de tamamlanmak üzere 128 metre uzunluğunda yeşil dostu kuleler tasarladı. “Hyperion” 36 katlı olacak ve içinde bin adet daire ve ofisler yer alacak.

Ali Babacan: Los Angeles'ın alt yapısı dökülüyor!

Başbakan Yardımcısı Babacan, Los Angeles’da altyapı ihtiyacının, Yeni Delhi’den daha fazla olduğunu belirterek, “Yollar, kaldırımlar, köprüler, alt geçitler her şey dökülüyor” dedi. Babacan, yatırımcıların Edremit ilgisine dikkat çekti.

Hindistan Yeni Delhi Hyperion projesi Haberi

Hindistan Yeni Delhi Hyperion projesi

Belçikalı mimar, içerinde tarım yapılabileceğiniz alanlar ve bahçeler olan yeşil dostu evlerin neye benzeyeceğini aşağıdaki tasarımları paylaşarak gösterdi.


Mitolojide Uranos ve Gaia’nın oğlu, 12 titandan biri olan “Hyperion” , diğer yandan Kuzey Kaliforniya’da bulunan 115 metre yüksekliğe sahip dünyanın en uzun ağacının ismi ve Callebaut’un kuleleri, 2020′de Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de yükselecek. Mimar, kuleleri için çapraz geçişlerin kullanımında, ağacın belli bir bölümündeki parçadan esinlendiğini söylüyor.


36 katlı olacak kompleks ve içinde 1000 daire, ofis, çalışma alanları, spor salonları, restoranlar ve yüzme havuzları barındıracak.


Yapının içinde aynı zamanda güneş panelleri olacak ve tarım ürünleri metana dönüştürülerek ve gerçek zamanlı şekilde evleri besleyecek şekilde enerji üretecek. İçinde kişiselleştirilebilen küçük hayvan çiftlikleri ve tarım yapabilecek alanlar barındıracak komplekste solucanlar toprağı tekrar oksijen sağlarken, arılar ve...