29 / 04 / 2024

Yeni Ekonomik Teşvik paketi

Yeni Ekonomik Teşvik paketi

Başbakan Yardımcısı Canikli, dün Başbakan Yıldırım tarafından açıklanan Yeni Ekonomik Teşvik paketini yorumlayarak, yatırımcılar için değil, yatırım olması için yapıldığını belirterek, 'Her şeyin başı üretim' dedi.

TCMB Bankalara Yeni Talimat Gönderdi: Yabancı Para Komisyonları Düşüyor, TL Mevduat Hesaplarına Geçiş Teşvik Ediliyor

TCMB'den bankalara talimat gönderilerek bazı değişikliklerin yapılması istendi. Bu talimat, yabancı para zorunlu karşılıklara komisyon uygulaması ve kur korumasız Türk lirası (TL) ile mevduat hesaplarına geçişin teşvik edilmesini içeriyor. İşte konu ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

 Deprem bölgesinde çift maaş  ödenebilir!  Bölgede çalışanlar için önemli teşvik...

Depremden etkilenen 10 ilde önemli bir işgücüne sahip olan afet bölgesinin ekonomik anlamda nasıl ayağa kaldırılacağı ilgili çevrelerce tartışılıyor.  Ege ihracatçılarının buluşmasında, nitelikli işgücünün bölgede kalmasını teşvik için önemli bir çağrı geldi. İşte detaylar…

Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? 2022 Başarı Teşvik Programı...

Devlet okulunda okuyan başarılı öğrenciler için yeni destek programı geldi. Peki, Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? İşte 2022 Başarı Teşvik Programına ilişkin tüm detaylar...

Uygun faizli kredi desteğine teşvik!

Geçtiğimiz yıl bankaların faiz oranlarını düşürmesiyle 1.5 milyona yakın konut satan sektör, bu yıl da yeni bir teşvik bekliyor...

Samsun'da hayata geçirilmesi planlanan 2.2 milyar TL'lik 109 proje, yatırım teşvik belgesi aldı!

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yatırımcıların teşvik başvurularının 2020'de bir önceki yıla göre yükseldiği şehirde, 2020'de teşvik tutarında 2019 yılına göre yüzde 56 artış yaşandığı kaydedildi.

Yatırım teşvik belgelerinde rekor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Yatırım iştahı temmuzda artmaya devam etti. Düzenlediğimiz 1200 teşvik belgesiyle yeni bir zirveye ulaştık." dedi.

Yeni Nesil Teşvik Uygulaması'yla yaklaşık 12 milyar lira destek sağlandı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Yeni Nesil Teşvik Uygulaması'na ilişkin, "Ocak 2018-Haziran 2020 tarihleri arasında yaklaşık 12 milyar lira sigorta prim teşviki aktardık." dedi.

Yeni konut üretimi için çare teşvik!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği Başkanı İsmail Özcan, satış fiyatlarını ve kiraları dengede tutabilmek için özel sektörün konut üretmeye teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

İlk 5 ayda 67 milyar liralık yatırım teşvik belgesi alındı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Senenin ilk 5 ayında 67 milyar liralık yatırım teşvik belgesi düzenlemişiz, bunlar hayata geçerse 110 binin üzerinde yeni istihdam oluşmasını öngörüyoruz'' dedi.

Ocak-Mart döneminde yeni yatırımlar için 43 yatırım teşvik belgesi düzenlendi!

"Sanayi ve teknoloji kenti" Kocaeli'de hayata geçirilmesi planlanan ve sabit yatırım tutarı 1,8 milyar lira olarak öngörülen 43 komple yeni yatırım projesi teşvik kapsamına alındı.

Turizm tesislerine 8 ayda 2,8 milyar TL teşvik!

Ekonomi Bakanlığı, 2018 yılının 8 aylık döneminde, Türkiye'deki konaklama sektörüne yeni yatırım ve yenileme imkanları için 2 milyar 283 milyon Türk Lirası teşvik sağladı.

İnşaat sektöründe teşvik! 1 Ocak'ta başlıyor!

2015 yılında çıkarılan yasa ile inşaat sektöründe binlerce işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilmesi öngörüldü. Aradan 3 yıl geçti. Yeni teşvik 2019 yılında başlıyor.

Yeni Ekonomik Teşvik paketi Haberi

Yeni Ekonomik Teşvik paketi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Özellikle Rusya ve İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi, barış havzasının oluşturulması için çok önemli ve başarılı bir başlangıç oldu." dedi.


Canikli, AK Parti İl Başkanlığındaki bayramlaşma programında, bayramların barışın, kardeşliğin, dostluğun pekişmesi, güçlenmesi için çok önemli fırsatlar olduğunu söyledi. 


Bölgeyi bir barış havzası haline getirmek istediklerini vurgulayan Canikli, şunları kaydetti:


"Özellikle Rusya ve İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi, barış havzasının oluşturulması için çok önemli ve başarılı bir başlangıç oldu esasında. Bu iki ülkeyle normalleşmenin belli bir noktaya gelmiş olması, Türkiye'nin aktif girişimleriyle gelmiş olması, psikolojik olarak bölgede ve Türkiye içerisinde daha barışçıl bir ortama ulaşılabilir olgusunu, algısını insanlarda daha kuvvetli bir şekilde oluşturmaya başladı. Yani bundan birkaç ay önce böyle bir barış havzası oluşturulmasının, bu bölgede çok zor, hatta imkansız...