04 / 05 / 2024

Yeni Enerji Koridoru

Yeni Enerji Koridoru

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji ihtiyacımızı 2023 yılına kadar, en az 23 nükleer üniteyle telafi etmek istiyoruz dedi.

Elektrik ve doğalgaza yeni zam gelecek mi? Enerji Bakanı resmen açıkladı!

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgaz ve elektrik fiyatlarında nisan ve mayıs ayında zam gelip gelmeyeceğini açıkladı. Peki elektrik ve doğalgaza yeni zam gelecek mi? İşte Bakan Bayraktar'ın konu ile ilgili açıklamalar...

Borsaya yeni bir şirket daha geliyor! CW Enerji’nin yüzde 20,20’si halka açılacak

Borsa İstanbul’a yeni bir şirket daha geliyor. Güneş paneli üreten CW Enerji şirket sermayesinin yüzde 20,20’sini halka açıyor. Halka arza ilişkin 26 Nisan ile 28 Nisan tarihleri arasında talep toplanacak. Halka arz fiyatı ise 108,60 lira olarak belirlendi.

Elektrik borcu olanların dikkatine! Yeni enerji paketi yolda!

Elektrik borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber paylaşıldı. AK Parti, yeni bir enerji paketi hazırlıyor. İşte detaylar!

Enerji krizine yeni tedbirler geldi!  Vergilendirmeye gidiliyor

Rusya-Ukrayna savaşıyla başlayan enerji krizi Avrupa’da kendini hissettirmeye devam ediyor. Belçika yeni tedbirler aldı…

AB'den 18 maddelik yeni enerji planı! Rusya ile bağlar kopacak!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'ya olan enerji bağlılığını azaltmak için 18 maddelik yeni planını açıkladı. İşte o maddeler...

Türkiye'yi zengin edecek yeni enerji kaynağı gaz hidrat!

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Günay Çifci, Türkiye’nin gaz hidrat rezervlerine sahip zengin bir ülke olduğuna dair açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Bitcoin madenciliğinde yeni enerji dinamikleri ne olacak?

Son zamanlarda artan Bitcoin madenciliğine yönelik yatırımları hızla artıyor. Peki, Bitcoin madenciliğinde enerji dinamikleri nasıl olmalı? Capital Dergisi'nden Mehmet Öğütçü bu ayki köşe yazısında Bitcoin madenciliğini kaleme aldı. 

Enerji Kimlik Belgesi C'den düşük yeni binalar ruhsat alamayacak!

İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğunun 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girdiğine vurgu yaparak yeni binalarda EKB sınıfının en düşük C sınıfı olması gerektiğini ifade etti. Uygulamada ısı yalıtımı Enerji Kimlik Belgesi C’den düşük olan binalar ruhsat alamayacak...

Enerjisa Enerji A.Ş’nin yeni ofisine Cushman & Wakefield imzası!

Türkiye'nin lider enerji şirketi olan Enerjisa Enerji A.Ş.'nin yeni merkez ofisinin kiralama danışmanlığını Cushman & Wakefield üstlendi.

Yeni havalimanı ısı ve enerji ihtiyacını atıklardan karşılayacak!

Bugün açılışı gerçekleşecek olan yeni havalimanının ısı ve enerji ihtiyacı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin atık tesislerinden karşılanacak.

Enerji Kimlik Belgesi yeni tarih 2017!

2 Mayıs'ta yürürlüğe girmesi beklenen Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ertelendi. İşte Enerji Kimlik Belgesi için yeni tarih 2017..

Yeni binalarda enerji kimlik belgesi!

Enerji Verimliliği Kanunu ve yönetmeliği gereğince 2 Mayıs itibari ile eski binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu oluyor. Peki, yeni binalarda enerji kimlik belgesi zorunluluğu nedir?

Isparta'da yeni binalar enerji verimliliğine göre tasarlanmalı!

2017'den itibaren binalara Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğu getirileceğini hatırlatan SDÜ Enerji Verimliliği Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Melik Ziya Yakut, yeni yapıların buna göre tasarlanması gerektiğine işaret etti.

Yeni Enerji Koridoru Haberi

Yeni Enerji Koridoru

Dünya Ekonomi Forumu çerçevesinde düzenlenen "Yeni Enerji Koridoru" başlıklı panelde konuşan Bakan Yıldız, Nükleer güç santrallerinin dünyada 440'ı aştığını ve tehdit oluşturan nükleer santrallerin fırsatlarının da bulunduğunu söyledi. Yıldız: 


Her tehdidin bir fırsat yanı olduğunu biliyoruz. Güvenlik sistemlerinin artırılması ve en az elektrik üretimi kadar teknolojik gelişmelerin, sanayi yapısı gelişmeleriyle beraber güvenlik sistemleri artırıldı" diye konuştu.


Çernobil'den sonra 144 tane nükleer güç santrali inşa edildi, Fukuşima'dan sonra ise inşaatı devam eden 63 tane santral bulunduğunu söyleyen Bakan Yıldız, santrallerin gelişmelerini tamamlamış ve tamamlamakta olan 30 ayrı ülkede yapıldığını anlatırken cümlelerine şöyle devam etti:


Bu saydığım santrallerin en az yarısı 3 ülkede bulunuyor; ABD, Fransa ve Japonya... Demek ki gelişmişlikle, gelişmekte olan ülkelerle, nükleer santrallerin yapımı, inşası ve işletilmesiyle bir bağlantı kurabiliriz. Fukuşima...