15 / 05 / 2024

yeni enflasyon oranları

yeni enflasyon oranları

Konut kiralamalarında, ev sahibinin kiracısına yapacağı zam, ÜFE oranları kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Yeni enflasyon oranları 3 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak..

Emeklinin kök maaş tablosu ortaya çıktı! İşte yeni hesaplama

SSK ve Bağ-kur'lu milyonlarca emekli Ocak ayında maaşlarına yapılacak yeni zam oranını araştırıyor. TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranları ile maaşlara yapılacak zam miktarı için yeni detaylar belli olacak. İşte tüm detaylar...

Emekli maaşında Ocak 2024 için yüzde 25.11, 37.76 ve 39.61’lik zam oranları ortaya çıktı! İşte zamlı yeni emekli maaşlar

Emekli ve memurlar için her yıl ocak ayında gerçekleşen maaş zammı belirlemesi, ülkenin ekonomik şartlarına ve enflasyon oranlarına göre şekilleniyor. Bu kapsamda, yeni yılda yüzde 25.11, 37.76 ve 39.61’lik zam oranları ortaya çıktı. İşte kuruş kuruş hesaplanan yeni maaşlar...

Goldman, Merkez Bankası'nın yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı!

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artışınından sonra yağtığı değerlendirmede yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı. 

SGK, SSK, Bağ-Kur'lu için yeni maaş tablosu oluştu! Emekli maaşları sil baştan değişti! 7,500 TL yerine 9,984 TL...

Emekli maaşları ile ilgili yeni oranlar milyonlarca vatandaş tarafından merak edilirken, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları maaş zammında belirleyici olacak. Peki emekli maaşları ne kadar olacak? Emekliye ek zam verilecek mi?

Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak ara zam enflasyon verilerine göre yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar, Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?

Mayıs ayı enflasyon oranları için TÜİK'ten yapılacak açıklama bekleniyor. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) her ayın ilk haftası paylaşılıyor. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? Ne zaman belli olur?

Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak? Mayıs ayı enflasyon beklentileri açıklandı mı? 

Enflasyon oranları için yapılan son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. Peki Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak?

KKM’da faiz bilmecesi! Faiz tavanı kaldırıldı! Kur korumalı mevduat hesaplarında yeni faiz oranları ne olacak?

Yüksek enflasyon karşısında alternatif getiri arayışına yönelenler yine kur korumalı mevduat hesabına yöneldi. Bir hafta içerisinde KKM hesapları 36 milyar liranın üzerinde artarken, uygulanacak faiz oranlarına ilişkin belirsizlik sürüyor.

Emekli maaşı zammında enflasyon farkı! İşte yeni maaşlar!

Emekli ve memurların yeni zam oranları yüzleri güldürdü. Enflasyon rakamına refah payı düzenlemesi yapılması ile yeni maaş zam oranları belli oldu. İşte detaylar!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklilerinin 2023 zammı peş peşe hesaplandı! 1 Ocak 2023 yeni zam oranlarına hemen bakın!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklilerinin merakla beklenen 2023 zammı peş peşe hesaplandı! 1 Ocak 2023 yeni zam oranlarına hemen bakın...

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranları belli oldu mu?

Enflasyon oranları gündemde yer alan konulardan biridir. İşte vatandaşların araştırdığı Temmuz ayı enflasyon oranlarına dair detaylar!

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi raporu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevrildi. Bilindiği üzere her ay enflasyon oranı, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim ile hesaplanmaktadır. Peki Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Nisan 2022 enflasyon oranları resmen açıklandı! İşte TEFE TÜFE Nisan 2022 enflasyon oranları!

Merakla beklenen TEFE TÜFE Nisan 2022 oranları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki Nisan 2022 enflasyon oranları ne oldu? İşte TEFE TÜFE Nisan 2022 enflasyon oranları...

yeni enflasyon oranları Haberi

yeni enflasyon oranları

Enflasyon oranları 3 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak!

Konut kiralamalarında, ev sahibinin kiracısına yapacağı zam, ÜFE kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Söz konusu ÜFE oranları her ay belli tarihlerde ve belli saatte TÜİK tarafından kamuoyuna duyuruluyor.


Geçtiğimiz ay, ev sahipleri kiracılarına yüzde 9,32 oranında zam yapmıştı. 


Ağustos ayı dönemine ait kira enflasyon oranları 3 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak. Bu tarihte ev sahipleri kiracılarına açıklanan oranlara göre kira zammı uygulayabilecek.


Üretici Fiyat Endeksi..

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksidir.


Hesaplama kuralları:

Endeks formulü: Laspeyres

Referans dönem: 2003

Temel fiyat endekslerinin hesaplanması: Fiyat oranlarının ortalaması alınmaktadır.

Ağırlıkların güncellenme sıklığı: Her yıl.

Cari ağırlıkların ait olduğu...