01 / 05 / 2024

Yeni Foça İleri Bijolojik Arıtma Tesisi

Yeni Foça İleri Bijolojik Arıtma Tesisi

İzmir Yeni Foça’da, evsel atıkların arıtılacağı, toplamda 11 milyon 328 bin TL’ye mal olan 50 bin kişilik nüfusa göre projelendirilen ileri biyolojik arıtma tesisinin temeli atıldı.

Yeni Foça’da İleri Bijolojik Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

İzmir Yeni Foça’da, evsel atıkların arıtılacağı, toplamda 11 milyon 328 bin TL’ye mal olan 50 bin kişilik nüfusa göre projelendirilen ileri biyolojik arıtma tesisinin temeli atıldı.

Son dakika: 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı hizmete açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı'nı hizmete açtı.

Soytaş Foça ön talep topluyor! Yeni proje! 

Soytaş Foça projesinde ön talep süreci başladı. Soytaş Foça'da az katlı bloklarda geniş bahçeli Villa House’lar bulunuyor. Peki Soytaş Foça projesinde yer alan konutların fiyatları ne kadar? İşte Soytaş Foça ile ilgili tüm merak edilenler...

Foça yeni imar planlarına kavuşuyor!

Foça'da uzun süredir süren Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması kapsamında yeni bir adım atıldı. 

İnşaatta yeni iş siparişleri Ağustos'ta arttı!

İnşaat sektöründe Mart ayından beri durgun seyreden yeni iş siparişleri seviyesi Ağustos'ta arttı. İMSAD tarafından yayımlanan raporda sektörün bu artıştan moral bulduğu ifade edildi.

Foça'ya Deniz Manzaralı Terminal binası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 5.5 milyon liralık yatırımla inşaatına başladığı deniz manzaralı Foça Terminal binasının yüzde 95’ini tamamladı. Yeni terminal kazandırmak için geriye sayıma başladı.

İzmir Foça'da düzenleme çalışmaları yarım kaldı!

İzmir'in önemli tatil beldelerinden olan Yeni Foça'da sahil düzenleme çalışmaları yarıda kaldı.

Hatay'da yeni yollar açılıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler imar planına uygun olarak ifrazı yapılmış arazilerde yeni yol açma çalışmalarına son sürat devam ediyor.

İzmir Yeni Foça Semt Polikliniği'nin kapatılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir Yeni Foça Semt Polikliniği'nin yılın bazı aylarında kapatılması yönündeki karara ilişkin soru önergesi hazırladı.

Foça Terminali 2017'de hizmete giriyor!

Foça’ya 13 bin 500 metrekarelik yeni bir ilçe terminali kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4.3 milyon liralık bu yatırımı Nisan’da hizmete açacak.

İzmir Yeni Foça’ya 41 milyon liralık arıtma tesisi!

İzmir’in turistik bölgelerinden Yeni Foça’nın en büyük çevre sorunu da çözüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmayı yaklaşık 41 milyon liralık yatırımla hizmete aldı.

Kocaeli Başiskele'de yeni yollar açılıyor!

Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yeni yol açma çalışmaları devam ediyor.Yol açma çalışmalarının tamamlandığı yerlerde zeminin dolgu çalışmaları yapılarak yollar asfalt, parke veya betonla kaplanıyor.

Foça Devlet Hastanesi'nin yeni binası Eylül 2017'de açılacak!

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Foça Devlet Hastanesi için yeni yapılacak binanın temel atma hazırlıkları hızla devam ediyor. Hastanenin Eylül 2017'de hizmete sunulması planlanıyor.

Foça Devlet Hastanesi'nin ihalesi 18 Nisan'da!

Foça AK Parti İlçe Başkanı Avukat Kadir Özgirgin, merakla beklenen ve 50 yataklı olarak projelendirilen yeni Foça Devlet Hastanesiyle ilgili, 18 Nisan 2016 tarihinde ihaleye çıkılacağını bildirdi.

Yeni Foça İleri Bijolojik Arıtma Tesisi Haberi

Yeni Foça İleri Bijolojik Arıtma Tesisi

Yeni Foça ilçesinde, Cumhuriyet Mahallesi Korucak mevkiinde 26 bin metrekarelik alanda inşasına başlanan ileri biyolojik atık su arıtma tesisi için çalışmalar hızlandı. İzmir’in 19. ileri biyolojik arıtma tesisi olan ve yaklaşık olarak 11 milyon 328 bin TL’ye mal olan tesiste, günde yaklaşık 10 bin metreküp evsel atık su arıtılacak. Avrupa standartlarında inşa edilecek tesiste azot ve fosfor gideriminin yanı sıra, koku giderim sistemi de yer alacak. Tesiste arıtılmış sular UV ile dezenfekte edilecek.


Biyolojik arıtma tesisi için temel atma töreni de gerçekleştirildi. 50 bin kişilik nüfusa göre projelendirilen tesisin temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeni Foça’nın başlıca projeleri için 65-70 milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi. İzmir’in çevre yatırımları ile tüm Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden...