05 / 05 / 2024

yeni haliç köprüsü

yeni haliç köprüsü

1982 yılında Galata Köprüsü'ne kardeş gelecekmiş. Eminönü ile Karaköy arasında Galata Köprüsü'nün 30 metre yakınında yapılması uygun görülen köprü, Haliç üzerinde dördüncü köprü olacakmış ve 3 milyar liraya mal olacakmış.

Haliç Metro Köprüsü'nü UNESCO denetledi!

İstanbul’a gelen UNESCO heyeti Haliç Metro Köprüsü’nü yerinde inceledi. Toplantıya Anıtlar ve Sitler Uluslararası Konseyi’nin (ICOMOS) yanı sıra projenin mimarı Hakan Kıran’ın da katıldı

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Haliç Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarının 2. etabı başladı!

Haliç Köprüsü'nde ilk kısmı tamamlanan derz yenileme çalışmasının ikinci etabı saat 24.00'ten itibaren başladı.

Haliç Köprüsü'nde 18 Ağustos'a kadar bakım çalışması yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü, tarafından Haliç Köprüsü'nde bakım çalışmaları başlatıldı...

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı! 

Yapımı tamamlandığında bölgedeki 16 şehir için geçiş noktası olacak olan Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı...

Yeni Kömürhan Köprüsü'nde birleşmeye 198 metre kaldı!

Doğu Anadolu Bölgesi'nin batı ve güneydeki kentlere ulaşımı açısından stratejik bir konuma sahip "Yeni Kömürhan Köprüsü Bağlantı Tüneli ve Yolu"nda fiziki gerçekleşme yüzde 90 oranına ulaştı.

Yeni Kömürhan Köprüsü bu yıl bitiyor!

2014 yılında yapımına başlanan ve yüzde 92'si tamamlanan "Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi"nin bu yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Galata Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Yeni Galata Köprüsü'nde bakım çalışmaları başladı. Çalışmalar 02.30-03.30 saatleri arasında gerçekleşti.

Ceyhun Çorbacı, yeni Taşköprü Otobüs Terminali inşaatını inceledi!

Taşköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı, yapımı devam eden Yeni Taşköprü Otobüs Terminali’ni inşaatını inceledi..

Gebze'ye yeni yaya köprüsü inşa edilecek!

Gebze D-100 Osman Yılmaz Mahallesi mevkiinde yapılacak olan yaya köprüsünün ihalesi yapıldı.

Kocaeli'ye üç yeni yaya köprüsü!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kente üç yeni yaya köprüsü inşa etti.

Sakarya'nın yeni köprüsü 15 gün sonra açılacak!

2016’da yıktırılan Karasu Tepetarla-Adatepe arasındaki Sakarya Köprüsü’nün yerine yeni inşa edilen köprüde sona gelindi. Köprünün 15 gün sonra hizmete açılması bekleniyor.

yeni haliç köprüsü Haberi

yeni haliç köprüsü



Tarihi Galata Köprüsü'ne kardeş geliyor


  TARİHİ Galata Köprüsü'ne bir kardeş gelecek...

  Yaşlı köprünün görevini üstlenecek ve Haliç üzerinde dördüncü köprü olacak bu geçit için Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışmalar yapıldığı bildirildi. Yeni köprünün haliç kesiminde Eminönü ile Karaköy arasında Galata Köprüsü'nün 30 metre yakınında yapılması uygun görüldü. İlk yapılan projede 3 milyar harcanacağı hesaplandı. Yine aynı projeye göre yeni köprü betonarme ve döner dubalı olacak, estetik açıdan Galata Köprüsü'nün de özelliklerini taşıyacak.

  Teknik üniversitesi'den bilim heyetinin hazırladığı rapor Belediyece incelendi ve belediye bu köprüyü kendi olanakları içinde, kendi tekniği ve elemanları ile yapamayacağına karar verdi. Köprünün yapılması için Bayındırlık...