12 / 05 / 2024

Yeni hava meydanları yapacağız

Yeni hava meydanları yapacağız

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, Türkiye'de ticari havacılığın çok hızlı şekilde büyüdüğünü belirterek "Genel ve amatör havacılıkta bu gerçekleşmedi.

Hava yolunda 2025 yılı hedefi 229 milyon 383 bin yolcu!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, 2022 yılında 182 milyonu geçen hava yolu yolcu sayısının, 2025 yılında yüzde 25,8 artış göstererek, 229 milyon 383 bine çıkmasını hedefliyor. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi 196 memur alımı yapıyor! KPSS taban puan şartı yok! Memur olmak isteyenlere müjde!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi kendi bünyesinde çalıştırmak üzere KPSS şartı olmadan, 196 memur alımı yapacağını açıkladı. Peki Devlet Hava Meydanları İşletmesi başvuru şartları...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel alımına başladı! Bu fırsatı sakın kaçırmayın! İşte şartlar!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel alımı yapacağını duyurdu. İşte merak edilen o şartlar!

En yeni hava temizleyicilerin adresi! 14 Ekim 2022 fiyat listesi...

Hava temizleyici ve nemlendirici cihazlara yenileri katıldı. Yeni ürünler arasında öne çıkanların özelliklerine baktık. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı yapıların deprem kriterleri belirlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yeni yapılacak ve yapılmış olan kara yolları, demir yolları tünelleri, hava meydanları ve diğer zemin yapıları, kıyı ve liman yapıları, köprü ile viyadüklerinin deprem etkisi altındaki değerlendirme ve tasarımına yönelik kriterler düzenlendi. 

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaatı uçuş trafiğini etkileyecek mi?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Atatürk Havalimanı’na, yeni iniş-kalkış izni verilmeyeceği hakkında açıklama yaptı. DHMİ'den gelen bu açıklamayı uzmanlar, "Meydan kapanmayacak ama yeni uçuş planlarına da izin verilmeyecek" şeklinde yorumladı...

Hava ulaşımında 38 projeye 454,7 milyon lira harcanacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl hava yolu ulaştırması için 454 milyon 709 bin lira harcanacak.

DHMİ'den Yeni Havalimanı'nın açılışının ertelendiği iddialarına yanıt!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, İstanbul Yeni Havalimanının açılışı için tarihin 29 Ekim 2018 olduğunun altını çizerek, "O tarihte bu havalimanımız açılacak." dedi.

Yeşilköy sahiline bungalov evler yapılacak!

Yeni Havalimanı’na taşınmak için gün sayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü, Yeşilköy sahiline bungalov evler yapacak..

3. havalimanında çalışmalar son sürat devam ediyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, dünyanın en büyük havalimanı olarak planlanan İstanbul Yeni Havalimanının hedeflenen açılış tarihinde hazır hale getirilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı. 

Devlet Hava Meydanları yurtdışına açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğüne, Türkiye dışında şirket kurma yetkisi verildiğini söyleyerek, "DHMİ artık küresel marka haline gelecek." dedi.

3. Havalimanı'na ilk uçak 26 Şubat'ta inecek!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, İstanbul Yeni Havalimanı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

3. Havalimanı'nda hava sahası çalışmaları başladı!

İstanbul’un yeni havalimanı için hava sahası düzenleme çalışmaları devam ediyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Yeni hava meydanları yapacağız Haberi

Yeni hava meydanları yapacağız

Bununla ilgili birtakım çalışmalar başlattık. Bunun için yeni hava meydanları yapacağız" dedi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, havacılık kültürünün gelişmesinin ticari ve askeri uçuşlar haricinde yapılan genel havacılık faaliyetlerinin gelişmesi ile mümkün olabileceğini söyledi. Sektörün sorunlarının konuşulduğu 1. Genel Havacılık Forumu'nda, son yıllarda Türkiye'de ticari havacılığın çok hızlı şekilde büyümesine rağmen genel ve amatör havacılık alanındaki gelişmelerin bu ölçekte olmadığına dikkat çeken Yıldırım, "Mecburiyetten dolayı İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen'de genel havacılık açısından bazı kısıtlamalar getirildi" dedi. Yıldırım, bu konuda iyileştirme yapacaklarını aktardı. Yıldırım konuyla ilgili şunları söyledi: "Havaalanı diyebileceğimiz sadece bir küçük pist, belki prefabrik binadan oluşan genel havacılığın ve amatör havacılığın kullanımına açık olacak meydan sayısını arttırmamız lazım. Bununla ilgili bir takım çalışmalar...