25 / 11 / 2024

yeni inşaata ruhsat almak

yeni inşaata ruhsat almak

İnşaat ruhsatı, 3194 sayılı İmar Kanununun 20,21 ve 22. maddeleri ile 3030 sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliği'nin 57.maddeleri esas alınarak veriliyor. Peki, yeni inşaat ruhsatı nasıl alınır?

Emlakta Nostalji: 1942'de imar ve inşaata dair yeni yönetmelik!

1942 yılında toplanacak Umumi Meclis'in gündeminde kentin imarı ve yapılacak inşaata dair yönetmenlik varmış.

İnşaat ruhsatı nedir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Yeni bir yapının inşa edilebilmesi için belediye veya özel il idaresinden alınan belge inşaat ruhsatı olarak adlandırılır. Peki inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır? İşte inşaat ruhsatı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

İnşaat ruhsatı yenilememe cezası var mı?

İnşaat çalışmaları için ruhsat aldıktan sonra 2 yıl içinde inşaata başlanmazsa ruhsatın yenilenmesi şartı bulunuyor. Peki inşaat ruhsatı yenilememe cezası var mı? İşte tüm merak edilenler...

AVM'ler için 'yapı ruhsatı' kriteri!

Yeni AVM'ler için 'yapı ruhsatı' kriteri getirildi. Bu kapsamda alışveriş merkezlerinde en az bir müze, sanat galerisi veya tiyatronun bulunması şartı getirildi...

Ödemiş'te iki okula inşaat ruhsatı verildi!

İZMİR'in Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, iki yeni okulun inşaat ruhsatını İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel'e verdi.

Osmangazi Belediyesi geçen yıl 1.992 inşaata ruhsat verdi!

Osmangazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl içinde toplam bin 992 inşaat ruhsatı verdi. 2015 yılında bin 700 olan bu sayı 2016'da a yüzde 17’lik bir artış gösterdi.

Alanyalı inşaatçılar frene bastı!

Ülke genelinde yaşanan ekonomik darboğaz, Alanya Belediyesi'ni de vurdu. 2015'in tamamında 362 yeni inşaat için ruhsat veren Alanya Belediyesi, 2016'nın 10,5 aylık diliminde sadece 244 yeni inşaata ruhsat verebildi

Galatasaray, Hasnun Galip'teki binasında yeni inşaata başlayacak!

Kulübün kasasından 1 kuruş harcamadan 15 bin kişilik spor salonu yapacaklarını söyleyen Özbek, "Hasnun Galip'teki binamızı tarihi eser olma özelliğinden çıkarttık ve buradaki binaya da yeni inşaata başlayacağız" dedi.

İnşaat ruhsatı nasıl çıkarılır?

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde bina inşa etmek istediğinizi düşünelim. Bu durumda bu arsa üzerinde inşaata başlanılabilmesi için öncelikle ruhsatın alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nasıl çıkarılır?

Isparta Öğrenci Yurdu'nun inşaat ruhsatı verildi!

2015 yılının son gününde Isparta'ya müjdeli haber Belediye'den geldi. Isparta öğrenci yurdu projesinde son viraj da dönüldü. Projenin inşaat ruhsatı verildi.

Balıkesir Karesi'de inşaat ruhsatı için bekleyen kalmadı!

2015 yılında toplam 820 adet inşaat ruhsatı veren Karesi Belediyesinde ruhsat için bekleyen herhangi bir proje kalmadı. Eksiksiz başvurular, bir hafta içerisinde geri dönüş alabiliyor.

İnşaat ruhsatı iptal edilebilir mi?

İnşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için alınan inşaat ruhsatı kimi zaman yetkili idareler tarafından iptal edilebiliyor. Peki, yasal olarak inşaat ruhsatı iptal edilebilir mi? Ruhsat neden iptal edilir?

İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır?

İnşaat ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ve gerekli belgeler ile müracaat ediliyor. Peki, inşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır?

yeni inşaata ruhsat almak Haberi

yeni inşaata ruhsat almak

Yeni inşaat ruhsatı nasıl alınır?

İnşaat ruhsatı, 3194 sayılı İmar Kanununun 20,21 ve 22. maddeleri ile 3030 sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliği'nin 57.maddeleri esas alınarak veriliyor. 


Ruhsat, belediye sınırları içinde  kalan yerlerde inşa edilecek yapılar için Belediye  İmar Kanunu, İmar Planı ve Yönetmelik hükümleri ile, yapı sahibi, yapı müteahhidi, şantiye şefi, tüm proje müellifleri ve yapı denetim kuruluşu yetkilisi, denetim sorumlusu mimar veya mühendisin imzaları alınarak usulüne uygun olarak düzenlenen belgeye deniyor. Peki, yeni inşaata ruhsat nasıl alınır?


Yeni inşaat ruhsatı..

Yapı ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat ediliyor. Dilekçeye sadece tapu (istisnai hallerde tapu senedi yerine geçecek belge), mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, röperli...