06 / 05 / 2024

yeni konaklama tesislerine ihtiyaç var

yeni konaklama tesislerine ihtiyaç var

Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Kapadokya bölgesinin önemli turistik potansiyele sahip yerleşim merkezlerinden biri konumunda. Ancak, bu değerler ne yazık ki şu ana kadar hak ettiği ölçüde tanıtılmış ve değerlendirilebilmiş değil.

Muğla Milas'a 547 milyon 785 bin liralık yeni otel! Loft İasos Turizm Konaklama tesisi içim start verildi!

Gökliman Yatırım İnşaat tarafından Muğla İli, Milas İlçesi, Kıyıkışlacık Mahallesi, Zeytinlikuyu Mevkii sınırlarında içerisinde 52 bin 21 metrekarelik alanda “Loft İasos Turizm Konaklama Tesisi” projesi için start verildi.

Limak Bodrum'daki ilk oteli için düğmeye bastı! 214 odalı yeni tesis geliyor! 

Limak İnşaat, Muğla Bodrum'daki yeni turizm konaklama tesisi için düğmeye bastı. Söz konusu yatırım 354 milyon 244 bin 77 TL'ye mal olacak.

Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa ekliyor!

Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat şirketi Muğla'da Turizm Konaklama Tesisi Kapasite Artışı için ÇED'e başvurdu. Bu kapsamda Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa eklemeyi planlıyor.

Yükka İnşaat'tan 2.6 milyarlık dev proje! Mersin'e Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi geliyor!

Yükka İnşaat Tur. Tic. A.Ş. yeni projesi için düğmeye bastı. Mersin'de 2 milyar 621 milyon 50 bin TL'ye mal olacak "Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi" için ÇED sürecini başlattı.

Titanic Port Hotel Turizm Konaklama tesisi için start verildi! Giresun'a 5 yıldızlı yeni otel geliyor!

Kerasus Tur. San ve Tic. A.Ş. tarafından, Giresun İli, Bulancak İlçesi, Yalıköy Mahallesi, 114 Ada, 6 No'lu parsel üzerinde turizm konaklama tesisi yapılarak yerli ve yabancı turistlere hizmet verilmesi planlanıyor. Giresun'a 5 yıldızlı yeni otel geliyor. İşte detaylar...

Özel İletişim ve Konaklama Vergisinde Yeni Zamlar mı Geliyor?

Son dönemde uygulanan ÖTV ve KDV zamlarının ardından, vergi düzenlemelerindeki artışlar devam ediyor. Yeni bir dönemde Özel İletişim Vergisi ve Konaklama Vergisi'nde yüksek oranlı zamların geleceği konuşuluyor. Bu zamlar ise 'Gözün aydın yüzde 52' olarak adlandırılmaya başladı. 

Koronavirüsten kaçışın yeni adresi ağaç evler!

Koronavirüs salgını sonrasında yaşam standartlarının değişmesiyle birçok kişi yeni konut tiplerine yöneldi. Çok sayıda konaklama seçenekleri ortaya çıkarken bu konaklama seçeneklerden birisi de ağaç evler oldu. 

Gebze’de yeni barınma ve konaklama merkezi kuruldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından Gebze’de kurulan barınma ve konaklama merkezi hizmet vermeye başladı.

Anemon Hotels yeni otelini Aydın'da açıyor!

Konaklama sektöründeki bazı yatırımcılar pandemi nedeniyle yeni yatırımlarını bir süreliğine ertelerken, bazıları da hiç ara vermeden yatırımlarına devam ediyor. 

Yeni Vergi Paketi'yle ilgili tüm ayrıntılar!

Yeni Vergi Paketi’ne göre, birçok alanda vergi düzenlemeleri yapıldı. Yüksek gelir elde edenlerin vergisi de artırılırken; lüks konut vergisi, konaklama vergisi,dijital hizmet vergisi gibi birçok alanda da yeni vergi düzenlemeler yapıldı...

Yeni vergi paketi TBMM'ye sunuldu!

AK Parti'nin TBMM’ye sunduğu yeni vergi paketinde; dijital hizmet, konaklama ve değerli konut gibi yeni vergi kalemleri yer alıyor.

Yeni vergi paketi TBMM'ye sunuldu: Değerli konut vergisi geliyor!

AK Parti'nin TBMM’ye sunduğu yeni vergi paketinde 'dijital hizmet', 'konaklama' ve 'değerli konut' gibi yeni vergi kalemlerinin yer aldığı öğrenildi.

7 maddede Yeni Vergi Yükümlülükleri Taslağı!

Yeni Vergi Yükümlülükleri Taslağı’na göre, birçok alanda vergi düzenlemeleri yapılırken, yüksek gelir elde edenlerin vergisi de artırılıyor; lüks konut, konaklama ve dijital hizmetlere ise yeni vergiler getiriliyor. İşte Yeni Vergi Taslağı’nı 7 maddede tüm detayları…

yeni konaklama tesislerine ihtiyaç var Haberi

yeni konaklama tesislerine ihtiyaç var

Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Kapadokya bölgesinin önemli turistik potansiyele sahip yerleşim merkezlerinden biri konumunda. Ancak, bu değerler ne yazık ki şu ana kadar hak ettiği ölçüde tanıtılmış ve değerlendirilebilmiş değil. Açıksaray Harabeleri, Mantarkaya, St Jean Kilisesi gibi önemli turistik merkezlere sahip bulunan İlçenin turizmden daha fazla pay alabilmesinin ilçe esnafı açısından da son derece büyük bir önem arz ettiğini söyleyen Gülşehir esnaf ve sanatkarlar odası Başkanı Ahmet Şahin, ilçe de bir an önce konaklama tesisi sayısının artırılması gerektiğine dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl hizmete giren Kartal Otelin turizm sezonunda yöreye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini gördüğünü ifade eden Gülşehir Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Ahmet Şahin, yeni turistik tesislerin inşası için yerel yönetiminde elini taşın altına sokması gerektiğini belirtti. 



Muşkara...