02 / 05 / 2024

yeni konut projelerinde yeşil alanlar

yeni konut projelerinde yeşil alanlar

Kentleşmeyle birlikte orta ve üst segmente hitap eden konut projesi sayısındaki artış sürüyor, insanlar artık başını sokabilecekleri evin aynı zamanda doğayla dost, çevreci olmasını istiyor...

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Temmuz 2021 sonuçları da açıklandı. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Mayıs 2021'e ait sonuçları da belli oldu. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? İşte markalı konut projelerinin Mayıs 2021 verileri...

Markalı konut projelerinde kredi kullanımı azaldı!

REIDIN-GYODER tarafından açıklanan yeni konut fiyat endeksi verilerine göre markalı konut projelerinde kredi alım oranı %20’ ye kadar geriledi. Kredi ile konut alan tüketici uygun fiyatlı konuta yöneldi.

Yeni konut projelerinde 'akıllı sistem' önceliği!

Teknolojinin gelişmesiyle beraber yeni konut projeleri değişiyor. Örneğin bundan 10 yıl kadar önce son derece geleneksel evler yapılırken, şimdilerde çok daha farklı bir tarz benimseniyor. 

Markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ 2019 Ekim ayı sonuçlarına göre, markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı.

Markalı konut projelerinde yabancıya satışta yeni rekor!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre ağustos ayında, markalı konut projelerinin yüzde 11'i yabancı yatırımcılara satıldı. Bu oran, son 6 aylık ortalamanın (yüzde 9) 2 puan üzerinde. 

TOKİ'den Denizli'ye 2 bin 300 yeni konut!

Denizli'de TOKİ tarafından Yürütülen ve toplamda 25 bin konutu içeren konut projelerinde yeni bir safhaya daha geçildi.

Konut projelerinde yeni trend alışveriş meydanı konsepti!

Son dönemde projelendirilen yeni konut projelerinde ihtiyaca yönelik ticari ünitelerin sayısı arttı. Yeni projelerin altları birer alışveriş meydanına dönüştürülüyor. 

Aktif Duvar Sistemi konut projelerine yeni soluk getirecek!

Aktif Duvar Sistemi, yeni konut projelerinde yararlı olacak. Bu sistem inşaat sektörüne, konutların maliyetini düşürüp, değerini artıran, satışını hızlandırıp, şirketlerinin kazancını artıran çözümler getiriyor.

Markalı konut projelerinde Anadolu devri!

İstanbul’da arsa arzının sınırlı olması ve diğer illerden gelen konut talebi ile gayrimenkul şirketleri yeni adresler belirledi. Markalı konut projelerinde Anadolu devri başladı.

Yeni konut fiyat endeksi Haziran'da yüzde 0,44 arttı!

“Reidin–GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” kapsamındaki yeni konut fiyatlarında; Haziran ayında bir önceki aya göre %0,44, geçen yılın aynı dönemine göre ise %7,46 artış meydana geldi.

TOKİ 200 bin yeni konut üretecek!

Başbakan Davutoğlu, dar gelirlilere 20 yıl vade ve sadece 250 lira taksitle 200 bin yeni konut projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

Yeni konut fiyat endeksi Nisan'da yüzde 1.02 arttı!

Reidin.com ve GYODER yeni konut fiyat endeksi kapsamındaki yeni konut fiyatları, Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1.02, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7.05 arttı.

yeni konut projelerinde yeşil alanlar Haberi

yeni konut projelerinde yeşil alanlar



Kentleşmeyle birlikte orta ve üst segmente hitap eden konut projesi sayısındaki artış sürüyor, insanlar artık başını sokabilecekleri evin aynı zamanda doğayla dost, çevreci olmasını istiyor. Tasarınım ön plana çıktığı projeleri tercih ediyor. Sosyal donatıların standart haline geldiği yeni projelerde, yeşil unsurlar, dikey, kat ya da teras bahçeleri ve peyzaj tasarımı da olmazsa olmazlardan.


Türkiye’de kentleşmenin hızlanma­sıyla birlikte son on yılda özellikle or­ta ve orta üst gelir gaıbunun konut beklentileri çok değişti. Geçmişte ‘ba­şımı sokacak evim olsun yeter’ bek­lentisi bugün geniş, zengin sosyal im­kanlarla donatılmış, alışverişten spo­ra kadar her beklentiye cevap verebi­ len evler ve konut alanlan beklentisi­ne dönüştü.


Güvenliği, sosyal imkanlan ve pey­zajıyla insanı doğaya yakınlaştıran, ye­şile duyarlı çocuklann güvenle büyü­yeceği bir mahalle ortamının oluştu­rulduğu projeler tercih ediliyor. Kent­ten kopmak istemeyenler,...