25 / 08 / 2024

Yeni petrol kanunu

Yeni petrol kanunu

Yeni petrol kanununun ardından Amerikalı şirketler daha önce rekabete girdikleri Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) 'ortaklık' stratejisi geliştirdi. Şimdi İstanbul 'da petrol ve doğalgaz arıyorlar.

1933 yeni bina kanunu! Binaların kat sayısına Belediye karar verecek!

1933 yılında yeni bina kanununa göre her caddedeki binaların kat adedinin belediye tarafından belirleneceği belirtilmiş.

1940 yılında İstimlak Kanunu'nda değişiklik! Yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek!

1940 yılında, İstimlak Kanunu'nun 11. maddesinde değişiklik yapıldı. Buna göre yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek. 

Piyasalar yeni haftaya yükselişle başladı! Brent petrolün varil fiyatı 85,29 dolar oldu!

Piyasalar yeni haftaya yükselişle başlarken, brent petrolün varil fiyatı 85,29 dolar oldu. İşte brent petrolde son durum...

Akaryakıtta petrol depremi: Peş peşe indirimlerin ardından yeni zamlar kapıda! Son dakika! 

Akaryakıt fiyatlarına geçtiğimiz günlerde indirim üstüne indirim gelmişti. İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerilim Brent petrol fiyatlarını uçurdu. Akaryakıtta yeni zamlar kapıda. İşte Opet, PO, Shell, Total 10 Ekim 2023 fiyat listesi...

Şırnak Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi heyecanla karşılandı!

Şırnak'ta terörden temizlenmiş olan Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi, çevre köylerde büyük sevinç uyandırdı.

Dev banka petrol fiyat tahminini düşürdü! Petrol fiyatları 12 ay sonra bu kadar olacak! 

Bankacılık devi Goldman Sachs'tan yeni petrol tahmini geldi. Banka, petrol fiyatının gelecek 12 ay içinde 100 dolar olacağını söylerken beklentisinden vazgeçti. Dev banka petrol fiyat tahminini düşürdü! Petrol fiyatları 12 ay sonra bu kadar olacak! 

Benzin, motorin, LPG'de petrol şoku! Yeni indirim geldi mi? BP, Opet, PO, Shell 16 Mart 2023 fiyat listesi...

Milyonlarca sürücü heyacanla benzin, motorin ve LPG fiyatlarını araştıırıyor. Benzin, motorin, LPG'de petrol şoku! Yeni indirim geldi mi? BP, Opet, PO, Shell 16 Mart 2023 fiyat listesi...

Petrol piyasasında ‘şok’ gelişmeler! Benzinde yeni zamlara hazırlıklı olun! Deposunu bugünden dolduran kazanır!

AB’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları bugün devreye girerken, bunun özellikle gelecek dönemde petrol fiyatları üzerinde sarsıcı etkileri olacağı belirtiliyor. Uygulanacak yaptırımlar kapsamında en çok dizelin etkilenmesi bekleniyor.

İşte Türkiye’nin yeni petrolü! Hem vatandaş çok sevinecek hem de ihraç edilecek!

Ne bildiğimiz petrol, ne doğalgaz ne de LNG… Türkiye, yakın gelecekte çok önemli bir enerji kaynağında önemli bir yere sahip olacak. Üstelik bu enerjiyi Avrupa’ya da ihraç edecek…

 Sipariş iptalinden kampanyalı mal satışına pek çok alanı kapsıyor! İşte yeni Perakende Kanunu!

Perakende Ticaret Kanunu’nda değişiklik içereren düzenleme, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ilişkileri yeniden tanımlıyor. Haksız ticari uygulama tanımını getiren değişiklik, sipariş iptalinden, kampanyalı mal ve hizmete, maliyet ve giderlere kadar geniş bir alanı kapsıyor.

E-ticarette şok gelişmeler! Yeni kanun ile sektörde neler değişecek? İşte, yeni E-Ticaret Kanunu!

Pandemi döneminde artan dijitalleşme ile birlikte artık hemen hemen bütün ihtiyaçlarımızı e-ticaret kanallarından karşılar olduk. E-ticaret hacmindeki artış şirketlere yeni bir pazarlama ve dağıtım kanalı açarken, şimdi gündemde yeni E-Ticaret Kanunu var.

ABD’den petrol piyasasını altüst edecek haber

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean Pierre, Amerika Birleşik Devletleri'nin piyasaya günde 1 milyon adet varil petrol salma süresinin bu ay içinde bitmesini takiben stratejik rezervden yeni petrol salınmayacağını duyurdu.

Benzin ve motorinde Brent petrol şoku! Yeni indirim geldi mi? Opet, BP, PO 23 Eylül 2022 fiyat listesi...

Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüşlerin ardından akaryakıt fiyatlarına indirim gelmesi beklentileri arttı. Peki benzin ve motorine yeni indirim gelecek mi? Akaryakıt fiyatları düşecek mi? İşte Opet, Shell, Total, BP, Petrol Ofisi 23 Eylül 2022 fiyat listesi... 

Yeni petrol kanunu Haberi

Yeni petrol kanunu


Yeni petrol kanununun sağladığı olanakların da etkisiyle yurtdışına açılan petrol ve doğalgaz yatakları, ABD şirketlerine yaradı. Amerikalı şirketler daha önce rekabete girdikleri Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile ilgili yeni stratejilerini ortaklık olarak belirledi. Trakya ve Güneydoğu’daki çalışmalar hızlandı. 

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre, Shell’in ardından Amerikalı ExxonMobil, Güneydoğu Anadolu ve Trakya’da kaya gazı araması için TPAO ile görüşmeye başladı. Kaya gazına Avrupa’dan da ilgi olduğu belirtildi. Yabancı şirketler, kaya gazının yanı sıra kaya petrolünde de önemli bulgulara ulaştı. 2 yıl önce de kaya gazı için girişimlerde bulunan Exxon’un bu sefer anlaşmaya yakın olduğu kaydedildi. Exxon’un ilgilendiği sahalarda 20 trilyon metreküpe ulaşan kayagazı potansiyeli olduğu belirtildi. Çıkarılan kaynakların TPAO ve Exxon arasındaki bölüşümünün nasıl olacağı pazarlıklar sonucu şekillenecek ve önümüzdeki...