02 / 05 / 2024

yeni projeler yabancılar için vitrine çıkıyor

yeni projeler yabancılar için vitrine çıkıyor

Yerli ve yabancı birçok yatırımcının katılacağı CNR Emlak 2015 - Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı 4-8 Kasım tarihlerinde CNR Expo'da düzenleniyor.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

İstanbul’da satılan her 2 yeni konuttan birini yabancılar aldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, İstanbul genelinde markalı yeni konut projelerinde satılan her 2 konuttan birisini yabancıların aldığını söyledi.

Türkiye'de 1.169 mahalle yabancı ikametine kapatıldı! Yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri?

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından, 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla Türkiye’de 1169 mahalle yeni yabancı ikametine kapatıldı. Peki Türkiye'de yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri oldu? İşte yeni bir kararla yabancı ikametine yasak getirilen o iller ve mahalleler...

Markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı! Yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu?

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Mart 2022 sonuçları kapsamında, markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı. Peki yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu? işte ayrıntılar...

Yabancılar 250 milyon TL’lik konut satışını iptal etti!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Taşınmaz Değerleme Dairesi Başkanlığı tarafından “Yabancıların Taraf Olduğu Süreçlerde Düzenlenecek Değerleme Raporlarına Ait Yol ve Esaslar” başlıklı genelgeye düzenlemeler yapıldı. Peki yeni düzenlemede neler değişti? Yabancı alıcılar eksper şoku yaşadı.

Yabancılar konut almak için Türkiye'ye koşuyor!

Türkiye'de döviz kurlarının yükselmesi ile birlikte özellikle lüks projeler yabancıların radarına girdi. Sektörün önde gelen isimleri yabancıya konut satışında rekorun kırılacağını düşünüyor. 

Yabancıların Türkiye'den konut alımına düzenleme!

Yabancıların 2018'den beri gayrimenkul alma ile vatandaş olma yoluna yeni bir genelge ile sınır koyuldu. Buna göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaşlık için gayrimenkul edinimi konusunda 22 Mart 2021 tarihinde 2019/5 sayılı genelgesinde düzenlemeler hayata geçirdi.

Gurbetçiler ve yabancılar için gayrimenkulde avantajlı dönem başladı!

Avantajlı konut kredi faizlerinin sona ermesinden sonra yavaşlayan konut sektörünün yeni hedefi yabancılar oldu. Gurbetçiler ve yabacılar için gayrimenkulde avantajlı dönem başladı.

Vladimir Putin'den yeni kararname: Yabancılar Kırım'da arazi satın alamayacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararname uyarınca, 2014 yılında yeniden Rusya’ya bağlanan Kırım'da yabancıların arazi edinmesini yasakladı...

Boğaz’daki THY oteline yabancılar talip oldu!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY’nin zorlu geçen 2019 yılı için bilançoyu rahatlatma girişimlerinde olduklarını söyledi. Aycı, yeni DO&CO anlaşması ile THY’de kalan İstanbul Ortaköy’deki lüks otel satışı ile özellikle yabancıların ilgilendiğini söyledi...

Yabancıların konutta yeni gözdesi Antalya!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği(GYODER) üyesi Helmann Consturaction Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Selman Özgün gayrimenkul sektöründe yabancıların en çok Antalya'yı tercih ettiğini söyledi.

Yabancıların konut talebi artmaya devam edecek!

PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, yabancıya konut satışındaki artışı değerlendirdi. Boz, "Önümüzdeki süreçte yabancıların konut talebi artmaya devam edecektir. Yeni dönemle birlikte yüzde 50’ye varan bir talep artışı ortaya çıkacağı öngörülmektedir." dedi...

yeni projeler yabancılar için vitrine çıkıyor Haberi

yeni projeler yabancılar için vitrine çıkıyor

Sektörün yüzünü güldüren bir fuar organizasyonu olan Emlak Fuarı'na yabancıların da ügi göstermesi bekleniyor. CNR Emlak 2015 Fuarı'na her yıl olduğu gibi bu yıl da Körfez ülkelerinin büyük yatırımcı ve alıcı grupları damga vuracak. Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Azerbaycan İran, Irak, Rusya, Yunanistan gibi daha birçok ülkeden ziyaretçilerin beklendiği fuarda yerli ve yabancı 40 bin ziyaretçi hedefleniyor. Fuara, 5 binin üzerinde yabancı yatırımcı ve alıcının gelmesi öngörülüyor. CNR Holding kuruluşu ITF Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen ve her yıl daha çok ziyaretçiyi ağırlayan fuarın geçen yıla oranla iki kat büyümesi bekleniyor. 


Fuar aynı zamanda Türkiye'de gayrimenkul sektörünün gündeminde olan kentsel dönüşüm projeleri, yeşil bina konsepti, 3.köprü, 3. havaalanı, otoyol projeleri, medikalturizme bağlı olarak otel ve hastane ihtiyacı...