05 / 05 / 2024

yeni teknoparklar nerelere kurulacak

yeni teknoparklar nerelere kurulacak

Sanayi Bakanlığı'nın Marmara, Ege ve Başkent'e 3 yeni Teknopark kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bornova’ya Ege Teknopark, Yenimahalle’ye Ankara Teknopark, Kadıköy ve Maltepe’ye ise Marmara Teknopark kurulacak...

TOKİ'den kiradan ucuza ev sahibi olma fırsatı! Sıfırdan başlayacak projeler açıklandı

Konut krizinin iyice derinleştiği bugünlerde hükümet soruna çare olması için peş peşe projeler açıklıyor. Konut finansmanı kapsamında kaynak ayrılan TOKİ, yeni lokasyonlarda yeni evler inşa edecek. Peki TOKİ'nin inşa edeceği yeni evler nerelere yapılacak?

5 ile yeni teknoparklar kurulacak!

Sanayiye büyük ölçüde Ar-Ge ve katma değer katkısı sağlayarak bilim insanlarının istihdam edilmesinde önemli bir yere sahip olan teknoparklara 5 yeni teknopark daha ekleniyor.

Teknokent AŞ Yeni Kuluçka Binası'nın temeli atıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya Teknokent AŞ Yeni Kuluçka Binası Temel Atma Töreni'nde, teknoparkların, bilginin teknolojik faaliyetlere dönüştürüldüğü önemli merkezler olduğunu söyledi.

Bağcılar metrosu nerelere gidiyor?

Bağcılar metrosu nerelere gidiyor?: Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mahallesi, İstoç, Mahmutbey, Yeni Mahalle, Kirazlı, Bağcılar, Üçyüzlü, Menderes, Esenler Otogar istasyonları...

Ekonomi Bakanlığı yeni nesil organize sanayi bölgeleri kurduracak!

Ekonomi Bakanlığı, uluslararası rekabet gücünü artırmak için yeni nesil organize sanayi bölgeleri kuracak. Yeni bölgelerde teknoparklar, rezidanslar ve üniversiteler olması planlanıyor

Malatya'nın kentsel dönüşümüne yeni komisyon

Malatya'da Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni bir komisyon oluşturuldu.

Beşikçiler'e yeni plaza

1983 yılında kurulan Beşikçiler Otomotiv, bayiliğini yaptığı DFM, Proton ve GAZ markaları ile E-5 Gülsuyu kavşağındaki yeni binasında hizmete başladı.

Skil'den yeni Masters serisi

Elektrikli el aletleri üreticisi Skil, profesyoneller için tasarladığı, kullanıcılarına sağlamlık, performans ve değerin birlikteliğini sunan yeni serisi Skil Masters'ı piyasaya sunuyor

Kale'den 3 yeni ürün

Kale Kapı Pencere Sistemleri, 12 - 15 Mart tarihleri arasında düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Pencere 2009 Fuarı'nda yeni ürünlerini sergileyecek.

FiYaka'dan metrekaresi 800 TL'lik yedi yeni proje

FiYapı, bu yıl Fiyaka markasıyla metrekaresi ortalama 800 TL olacak yedi yeni ekonomik konut projesinin lansmanını yapacak.

Ağaoğlu My World'de yeni kampanya!

Ağaoğlu, inşaatı biten ve oturulmaya hazır halde bulunan Ataşehir'deki My World için yeni bir kampanya başlatıyor.

Eczacıbaşı 400 milyon dolara yeni fabrika açıyor

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan ve İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni yatırımın dört aşamada tamamlanacağını belirterek, "İlk iki aşama eylülde tamamlanır" dedi.

Yeni Nesil Evleri'nde 130 bin TL'ye!

PLS4M İnşaat'ın Gebze Şekerpınar'da inşa ettiği Yeni Nesil Evleri'nde dairelerin fiyatları 130 bin YTL'den başlıyor, 342 bin YTL'ye kadar çıkıyor.

yeni teknoparklar nerelere kurulacak Haberi

yeni teknoparklar nerelere kurulacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı teknolojik alt yapının güçlendirilmesi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda yeni Teknoloji Geliştirme Bölgeleri hayata geçiyor. Bilim ve teknolojinin mutfakları kabul edilen Teknoparklara yenileri ekleniyor.


Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonundaki 3 yeni teknopark için karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Ege, Marmara ve Başkent...


Bakanlar Kurulu, bazı alanların teknoloji geliştirme bölgesi olarak tespit edilmesine karar verdi. Konuya ilişkin Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, İzmir'in Bornava ilçesine bağlı Erzene Mahallesi'nde sınırları belirlenen alan Ege Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı İvedik ve Yuva mahallelerinde sınırları belirlenen alan da Ankara Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak belirlendi.


İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Tuğlacıbaşı Mahallesi ve Maltepe ilçesine bağlı Başıbüyük Mahallesi ile Küçükçekmece ilçesine bağlı Halkalı Mahallesi'nde...