05 / 05 / 2024

yeni üniversite bölümleri

yeni üniversite bölümleri

5 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanuna göre, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi adıyla 3 yeni üniversite kurulacak.

Kaçak inşaat yapmıştı: Cafer Mahiroğlu, kaçak bölümü mühendisin habersiz yaptığını söyledi!

Halk Tv patronu Cafer Mahiroğlu'nun İstanbul Boğazı manzaralı Sarıyer'deki 300 metrekarelik villasına 400 metrekare kaçak bölüm ilave etmesine ilişkin yeni açıklaması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Nişantaşı Koru'da son dakika gelişmesi! Bağımsız bölüm sayısı 196'ya çıktı! 

Nişantaşı Koru projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Projede yeni alınan yapı ruhsatlarının ardından bağımsız bölüm sayısı 196'ya yükseldi. İşte detaylar...

Üniversite tercihini yapacak gençler için ipuçları! İşe alımlarda en çok tercih edilen üniversite ve bölümler hangileri?

Kariyer.net, ‘İşverenin Tercihi’ analizinin sonuçlarını açıkladı. Analiz özellikle üniversite tercihlerini yapacaklar için rehber niteliğinde.  Analiz, hangi üniversitelerden ve hangi bölümlerden mezun olanların daha kolay iş bulduğuna ilişkin önemli sonuçlar ortaya koydu.

Üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler neler? YKS (TYT-AYT-YDT) puan türü ile nasıl yerleşilir?

ÖSYM tarafından gerçekleştiren YKS maratonu sona erdi. Bu kapsamda öğrenciler üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin neler olduğunu sorguluyor.

Öğretim elemanı olmak isteyenler dikkat! İlan açıldı, işte alım yapılacak bölümler

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim elemanları almak üzere ilan yayınladı. İşte alım yapılacak bölümler ve başvuru detayları...

Öğretim elemanı olmak isteyenler dikkat! İlan açıldı, işte alım yapılacak bölümler

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim elemanları almak üzere ilan yayınladı. İşte alım yapılacak bölümler ve başvuru detayları...

Yeni deprem gelmeden önce hemen bunu öğrenin! e-Nabız Doğal Afet Bilgilendirme bölümüne flaş güncelleme!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından e-Nabız uygulamasına yeni eklenen Doğal Afet Bilgilendirme bölümü için fotoğraf ekleme özelliği eklendi.

Alarko GYO Alarko-DİM İş Merkezi'ndeki 4 bağımsız bölümü 39.6 milyon TL'ye sattı!

Alarko GYO tarafından, Alarko-DİM İş Merkezi'nin 1-2-3-4 no.lu bağımsız bölümleri 39 milyon 640 bin Türk Lirası+KDV bedelle Sürgü Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'ye satıldı. 

YKS’ye giren öğrenciler buraya! İşte bölüm bölüm 2022 yılı üniversite ücretleri

Geçtiğimiz günlerde YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte sınava giren adayları tercih heyecanı sararken, Bazı vakıf üniversiteleri ücretlerine % 100 zam yaptığını duyurdu. Tıp fakültelerine bakıldığında ise 400 bin liraya kadar yükselmekte. İşte bölüm bölüm üniversite ücretleri...

Turizm tesislerindeki bağımsız bölümler tesis kapasitesine dahil edilebilecek!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde değişiklik yapıldı. Yeni düzenlemeyle, üzerinde irtifak hakkı veya kat mülkiyeti tesis edilmiş bağımsız bölümlerin, tesis kapasitesine dahil edilmesi" imkanı sunuldu.

TSKB GYO Divan Adana Oteli ve Bağımsız Bölümleri 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

TSKB GYO portföyünde yer alan Divan Adana Oteli ve bağımsız bölümlerine ilişkin yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Sinpaş GYO, Küçükçekmece'de yeni projesine başlıyor!

Sinpaş GYO, İstanbul Küçükçekmece Safra Mahallesi'nde yeni projesine başlıyor. 399 adet bağımsız bölümden oluşacak proje için ruhsat başvurusu yaptı. 

Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamlanan bölümleri 4 Eylül'de açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamlanan bölümlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Eylül'de açılacağını açııkladı. 

yeni üniversite bölümleri Haberi

yeni üniversite bölümleri

Türkiye'de 5 yeni üniversite kurulmasına ilişkin "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kanun Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanuna göre, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi adıyla 3 yeni üniversite kurulacak.

Bu üniversitelere ek olarak Antalya'da "AKEV Üniversitesi", İstanbul'da da "Rumeli Üniversitesi" adlarıyla iki yeni vakıf üniversitesi ihdas edilecek. AKEV Üniversitesi, Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı, Rumeli Üniversitesi de Balcı Vakfı tarafından...