15 / 05 / 2024

yeni yapı denetim sistemi

yeni yapı denetim sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yapı Denetimi Hakkındaki Kanun'da yapılan düzenleme ile ilgili, "Artık yapı denetim kuruluşlarını Bakanlığımız kura sistemi ile belirleyecek" dedi.

Son Dakika: İstanbul'da yapı denetim bölgelere ayrıldı!

6 Şubat depremlerinden sonra daha çok tartışılan ‘etkin yapı denetim sistemi’ kamunun da gündeminde yer aldı. Bu kapsamda İstanbul, yapı denetimi için 4 bölgeye ayrıldı. İşte hayata geçirilen yeni sitem...

Yapı denetim firmaları için yeni düzenleme!

Hakkında üçüncü bir yıl yeni iş almaktan men cezası verilmiş olan yapı denetim kuruluşlarının yapı denetim izin belgesi iptal edilecek ve faaliyetine son verilecek.

Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!

Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi...

Yeni Göktürk Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Göktürk Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Arnavutköy’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Erdem Yolcu tarafından kuruldu.

Yapı denetim firmalarına talep arttı! 

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Elazığ depreminden sonra yapı denetimine talebin arttığını açıkladı. Şahin, "Yeni binalardan ve hanelerden art arda müracaat geliyor" dedi...

Yapı denetim kuruluşlarının elektronik ortamda belirlenmesine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan, "Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Sistemi’nde yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu’nda yapılan değişiklik “Yeni Yapı Denetim Modeli” Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği tarafından düzenlenen panelle anlatıldı.

Yapı denetim sisteminde yeni dönem başladı!

Yapı denetim sisteminde yeni dönem başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bugün yürürlüğe giren modeline göre artık müteahhitler inşaatları denetleyecek yapı denetim firmalarını seçemeyecek.

Yapı denetim hizmet sözleşmelerine yeni düzenleme geldi!

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ile yapı denetim hizmet sözleşmelerine yeni düzenleme geldi..

Erdal Şahan: Yeni yapılarda denetim sıkıntısı var!

İstanbul'da en kötü ihtimalle 7.7 şiddetinde bir deprem bekleniyor. Ancak yeni yapılarda denetim sıkıntısı var. TMMOB, Yapı Denetim Kanunu'nun mutlaka değiştirilmesi gerektiğini ifade ediyor

Muratpaşa Belediyesi yapı denetim firmaların takip ediyor!

Muratpaşa Belediyesi, İrfan Varol'un belediyelerin yeni yapılacak inşaatlar için bazı yapı denetim firmalarını işaret ederek, 20 milyon lira civarında haksız kazanç sağladığı iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Yeni Esenyurt Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Esenyurt Yapı Denetim Limited Şirketi, Şemal Kanat tarafından 10 bin TL sermaye ile 17 Ağustos 'ta İstanbul, Esenyurt, Sultaniye Mahallesi, 350. Sokak' ta kuruldu.

Besler Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Besler Yapı Denetim Limited Şirketi, Volkan Besler tarafından 100 bin TL sermaye ile 3 Haziran' da Pendik Yeni Mahalle Mahallesi Abdülhalik Renda Caddesi' nde kuruldu.

yeni yapı denetim sistemi Haberi

yeni yapı denetim sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize'deki bir otelde Ayder Yaylası Kentsel Dönüşüm Çalışması ile ilgili basına kapalı düzenlenen toplantıya katılım gösterdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre daha sonra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Muhammet Avcı ile Yağlıtaş Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yapılması planlanan alanı gezen Kurum, ardından Deniz Caddesi'nde vatandaşlarla sohbet etti, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi çalışmalarını inceledi.

Kurum, Rize'de 17 bin metrekare alanda inşa edilen meydan projesinin millet meydanı çerçevesinde, içinde kültür ve yürüme alanları bulunacak şekilde iki ayda tamamlanacağını söyledi. 

Ekrem Orhon Mahallesi'nin 173 bin metrekare alana sahip olduğunu söyleyen Kurum, "Bu mahalle geçmiş yıllarda dolgu alanı üzerine yapılmış. Bodrum katlarındaki korozyon ve binaların riskli durumu sebebiyle burada...