07 / 05 / 2024

yeni yolların faydaları var mı

yeni yolların faydaları var mı

Okan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güngör Evren, "Yeni yol kısa süreli bir rahatlık sağlama aşamasından sonra yarattığı taleple tıkanma durumuna gelmekte, dolayısıyla sorun ağırlaşarak sürmektedir" dedi.

Twitch’de yayıncıların para kazanmasını sağlayacak yeni yollar belli oldu! İşte detaylar!

Twitch'e 2023'te eklenecek özellikler belli oldu. Yayıncıların para kazanmasını sağlayacak yeni yollar geliyor. İşte haberin detayları…

Hyundai yeni i20 N ile yolların tozunu atacak! İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi

Güney Koreli üretici Hyundai, tamamen performans odaklı yeni i20 N ile yollara yeni bir soluk getirdi. Honda Type R, Mazda MX5 gibi performans araçlarının karşısında konumlandırılabilecek araç hafif gövdesi ve performanslı motoru sayesinde ‘cep roketi’ olarak da adlandırılıyor.

İstanbul Havalimanı'nın yeni hangarlarının inşaatı tamam!

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, İstanbul Havalimanı'nda yer alan uçak bakım, onarım ve revizyon (MRO) kompleksinin önemli bir parçası olacak yeni hangarlarının inşaatını tamamladı.

Üniversite adayları, Yeni Havalimanı'nı iş imkanı olarak görüyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'nı iş imkanı olarak gören üniversite adayı gençler, sivil havacılık, hosteslik, yer ve kabin hizmetleri gibi bölümlerine yoğunlaştı...

İstanbul Yeni Havalimanı'nı 360° gezmek ister misiniz?

İnşaat çalışmalarında sona gelinen ve resmi inişin de yapıldığı İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim'de açılacak. Dev projeyi hayata geçiren İGA, İstanbul Yeni Havalimanı'nı sanal alanda 360³ gezme imkanı sunuyor. İşte proje böyle olacak...

İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı ne olacak?

İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı hakkında açıklama yapan Bakan Arslan, "İsim konusuna gelince Recep Tayyip Erdoğan niye olmasın?" dedi...

Arap gazeteciler İstanbul Yeni Havalimanı'nı gezdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, "Arap Gazeteciler İstanbul Buluşması"nda bir araya gelen 18 Arap ülkesinden 60 gazeteci, inşası devam eden İstanbul Yeni Havalimanını gezdiler. 

Konutta faiz indirimi yeni rekorların sinyalini verdi!

Kamu bankaları öncülüğünde başlatılacak konutta faiz indirimi kampanyası sektörde yeni rekorların sinyalini vermeye başladı. Konutta faiz oranının yüzde 1’e inmesiyle sektör aylık ortalama 105 binlik satış adetlerine ulaşmayı hedefliyor. 

İstanbul Yeni Havalimanı'nı ilk çocuklar ziyaret etti!

Hizmete girdiğinde dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk ziyaretçileri, Türkiye'nin yedi bölgesinden gelen 70 çocuk oldu..

İstanbul Yeni Havalimanı'nın 2. pist çalışmaları başladı!

Ulaştırma Bakanı Arslan İstanbul Yeni Havalimanı'nı, 29 Ekim 2018'de uçuşlara açacaklarını söyledi. Arslan, havalimanının 1. pistinde acil ve taksi yollarının tamamlandığını, 2. piste ilişkin çalışmaların başladığını belirtti. 

Mehmet Ceylan: Yeni Moskova'nın inşasına talibiz!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan: "Yaklaşık 150 milyon metrekare inşaat alanına ve 130 milyar dolarlık toplam yatırım tutarına sahip yeni Moskova'nın inşasında da aktif rol almak için iş birliği kapılarını zorlayacağız" dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın seramiklerini NG Kütahya üretecek!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın seramiklerini üretecek olan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, ilk etapta 330 bin metrekarelik seramik üretileceğini, maliyetin ise 4 milyon euro olacağını açıkladı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşaatı yüzde 52.5 tamamlandı!

İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Akçayoğlu, projenin inşaatının yüzde 52.5'sinin tamamlandığını belirtti.

yeni yolların faydaları var mı Haberi

yeni yolların faydaları var mı

Okan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güngör Evren, yeni yolların, en kısa zamanda, kendi talebini yarattığı, tüm dünyada ve Türkiye'de bunun yaşanarak saptanmış kesin bir gerçek olduğunu belirterek, "Yeni yol kısa süreli bir rahatlık sağlama aşamasından sonra yarattığı taleple tıkanma durumuna gelmekte, dolayısıyla sorun ağırlaşarak sürmektedir" dedi. 


Evren, AA muhabirinin, İstanbul'un ulaşım sorunu ve çözüm önerileri konularındaki sorularını yanıtladı.  Kentin birçok sorunu bulunduğunu belirten Evren, bunlardan en önemlisinin ve insanların hayatını en fazla etkileyenin ulaşım olduğunu anlattı.


Evren, ulaştırma sorunun çok yönlü olduğuna dikkati çekerek, "Ulaştırmadaki sıkıntıların bir değil birçok nedeni bulunmaktadır. Hiç kuşku yok ki nedenlerin en önemlisi göç baskısıdır. Buna sanayi baskısını da eklemek gerekir. Bu iki baskı önlenmedikçe ulaştırma sorununu köklü çözüme kavuşturmak...