26 / 05 / 2024

Yeni Zelanda uzay görünümlü ev

Yeni Zelanda uzay görünümlü ev

1960'larda tasarlanan uzay gemisi görünümlü 'Futuro' evlerinden birinin satışa çıkarılması bilim kurgu ve mimari meraklılarını heyecanlandırdı.

Yeni Zelanda'da konut piyasası canlanacak!

Yeni Zelanda'da Ekim ayında konut fiyatlarında değişiklik yaşanmazken konut piyasanın, seçimlerin geride kalmasıyla birlite genel olarak daha hareketli olduğu kaydedildi.

Adeta bir uzay mekiği! BMW X7’nin yeni fiyatı belli oldu!

 Adeta bir efsane haline dönüşen BMW’nin X serisinin en çok beğenilen araçlarından X7’nin haziran ayı fiyatı belli oldu. BMW, haziran ayı kapsamında tüm modellerinin yeni fiyatını revize ederek resmi internet sitesinde yayımladı.

Netflix, ABD'de şifre paylaşımına yönelik baskı başlattı

Netflix kullanıcıları, yayın devinden bir kez daha rahatsız olmaya başladı. Netflix'in ücretsiz hesap paylaşımını ortadan kaldırmak için tasarlanan ücretli paylaşım planı, bu yılın başlarında Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya olmak üzere dört ülkede daha uygulandı.

Adeta bir uzay gemisi! Hyundai Staria’nın yeni fiyatı belli oldu! Staria’ya ne kadar zam geldi?

Geleceğin aracını tasarlayan Hyundai, Staria modeliyle büyük ilgi gördü. Hyundai, mayıs ayı kapsamında tüm modellerinin güncel fiyatını belirlerken, ‘geleceğin aracı’ Staria’nın da yeni fiyatını duyurdu.

Yapay zeka gelecekte seçimlere damgasını vuracak!

ABD, Yeni Zelanda ve Japonya gibi ülkelerde seçim çalışmalarında artık yapay zeka uygulamalarından yararlanılıyor. Özellikle seçim güvenliğinin sağlanmasında önemli rol oynayan bu uygulamaların gelecekte ülkemizde de yavaş yavaş yer bulması bekleniyor.

Türkiye'de ev fiyatları neden yükseliyor?

Dünyada ev fiyatlarının en fazla yükseldiği ilk üç ülke belli oldu buna göre; Türkiye'de 29,2, Yeni Zelanda'da yüzde 25,5 ve ABD'de yüzde 18,6 artış kaydedildi. Peki konut fiyatları neden artıyor?

Milyarderler arazi avında!

Sustainability dergisinde yayımlanan bir araştırmada, başta Yeni Zelanda olmak üzere, İzlanda, Birleşik Krallık, Tazmanya ve İrlanda küresel toplumsal çöküşten kurtulmak için sığınılacak en iyi yerler arasında bulunuyor.

Antarktika üssünün yeniden inşası için 247 milyon dolar harcanacak!

Yeni Zelanda Maliye Bakanı Grant Robertson yaptığı açıklamada Antarktika üssünün yeniden inşa çalışmaları için toplamda 247 milyon dolar harcanacağını söyledi.

Yeni Zelanda'daki 12 konteynerden yapılan ev dikkat çekiyor!

Yeni Zelanda'nın Waikato bölgesinde geniş bir arazide yapılan konteyner ev, alışılmışın dışındaki tasarımıyla dikkat çekiyor. 12 adet konteynerin birleşiminden inşa edilen evde 6 adet yatak odası ve havuz yer alıyor. 

Yeni Zelanda'da dev kasaba 7,5 milyon dolara satılıyor!

Yeni Zelanda'da 2006 yılında yapımı tamamlanan Vahşi Batı kasabası 7,5 milyon dolara satılıyor. Kasabada bir tahta şerif ofisi, sinema salonu olarak ikiye katlanan bir adliye binası ve hatta lisanslı bir salon bulunuyor.

Yeni Zelanda'da Türk inşaat firmaları için önemli iş fırsatları var!

Business NZ İcra Direktörü Catherine Beard yaptığı açıklamada, "Yeni Zelanda'da Türk inşaat firmaları için önemli iş fırsatları var" dedi.

ARC Havacılık Uzay Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ARC Havacılık Uzay Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Koyuncu, Hülya Cebeci, İbrahim Özkol ve Ramazan Yeniçeri ortaklığında kuruldu. 

'Küçük ev' akımı Türkiye'de yaygınlaşıyor!

Arabanın arkasına takarak istenilen her alana yerleşme fırsatı sunan "tiny house" (küçük ev) ABD, Kanada, Yeni Zelanda ve Avrupa'dan sonra Türkiye'de de ilgi gördü.

Yeni Zelanda uzay görünümlü ev Haberi

Yeni Zelanda uzay görünümlü ev

Yeni Zelanda’da, 1968’de Finlandiyalı Mimar Matti Suuronen tarafından tasarlanan ve yalnızca 100 adet üretilen uzay gemisi görünümlü ‘Futuro’ evlerinden biri satışa çıktı. Az sayıda üretilen evlerden birinin satışa çıkması bilim kurgu ve mimari meraklılarının büyük ilgisini çekti.


The Guardian’ın haberine göre ‘Futuro’ denilen evini satışa çıkaran mimari tasarımcı Juanita Clearwater, “Yumurtanın şeklinde sihirli bir şey var. Pürüzsüz ve güçlü olması, uzay mekiğini andırması, ikonik görünümü sizi kendine çekiyor. Futuro’lar yetişkinler için yapılmış ağaç evi gibi” diyor. Clearwater, eve ilginin büyük olduğunu belirterek “Bunu anlayışla karşılıyorum ama bu aynı zamanda bir ev sadece sanat eseri değil. Ayrıca çok kullanışlı bir ev” ifadesini kullanıyor.


Bilim kurgu ve 1960’ların mimarisine büyük ilgi duyan Clearwater’ın ‘Futuro’ evini Yeni Zelanda’nın güney adasında küçük bir sahil kasabası...