03 / 05 / 2024

Yeniboğaziçi İmar Planı

Yeniboğaziçi İmar Planı

İçişleri Bakanı Baybars, Belediye Başkanları ile son aşamayı değerlenirdi. Baybars, Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı’nında sürecin sona gelindiğini söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...

Kuzey Marmara Otoyolu Akfırat Tepeören Geçişi imar planı askıda!

Tuzla ilçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Akfırat Tepeören Geçişi Güzergah Değişikliği Sonrası'na ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Beykoz 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği onaylandı!

Beykoz İlçesi, Paşabahçe Mahallesi, 231 ada, 9 ve 10 parseller ile 215 ada 13 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklikleri Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/2 sayılı kararı ile onaylandı.

Üsküdar 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği onaylandı!

Üsküdar İlçesi, 1310 ada, 76 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklikleri teklifleri; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/2 sayılı kararı ile onaylandı.

Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattı imar planı değişikliği onaylandı!

Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/2 sayılı kararı ile onaylandı.

Sarıyer İstinye Mahallesi 1/1000  ölçekli imar planı değişikliği onaylandı!

Sarıyer İlçesi, İstinye Mah., 53 pafta, 247 ada, 6 parsele ait hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/3 sayılı kararı ile onaylandı.

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı imar planı değişikliği onaylandı!

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı Boğaziçi Öngörünüm Sınırlarında Kalan Alanda 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/3 sayılı kararı ile onaylandı.

Mecliste 'Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi İmar Planı' tartışması!

TDP Genel Başkanı ve Lefkoşa milletvekili Cemal Özyiğit, mecliste Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi İmar Planı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cemal Bulutoğluları’ndan Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planı açıklaması!

Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğluları, Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bulutoğluları;“Haziran ayında son yasal değişiklikler yapılıp, tekrardan Birleşik Kurul toplanmalı” dedi.

Kıbrıs'ın yeni imar planları için eylem hazırlığı!

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa – İskele – Yeniboğaziçi İmar Planı’nın yayınlanmamış olması nedeniyle eylem yapacaklarını duyurdu.

Kıbrıs'ın yeni imar planı yürürlüğe girmeyecek!

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, Gazimağusa, İskele, Yeni Boğaziçi İmar Planı Yasası’nı yasal sürecin doğru işletilmemesi, Plan üzerindeki teknik tartışmaların hala devam etmesi nedeniyle planın yürürlüğe girmeyeceğini açıkladı.

Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı'nda son tarih: 2037!

Kıbrıs'ta büyük tartışmalara neden olan Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı kapsamında süreç devam ederken, planın son yılı olarak görülen 2037 yılına kadarki süreç boyunca büyük nüfus artışı projeksiyonları dikkat çekiyor.

CTP heyetinden Kıbrıs'ın imar planına destek!

CTP heyeti, Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı çerçevesindeki öneri ve görüşlerini dinledi. Heyet, Kıbrıs'ın planlarına destek vereceklerini açıkladı.

Yeniboğaziçi İmar Planı Haberi

Yeniboğaziçi İmar Planı

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, sona yaklaşılan Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı’nında sürecin başından bu yana izledikleri katılımcılık ilkesinden ödün vermeden bakanlığın çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Kıbrıs Haberci'nin haberine göre; imar planları özelinde İçişleri Bakanlığı olarak görüşlerinin özellikle merkeziyetçi bir anlayışla değil yerel yönetimlerinde imar planları süreçlerine etkin katılımları için her zaman önem verdiklerini belirtti. Bu amaç kapsamında yerel yönetimlerle en baştan bir işbirliği protokolü imzaladıklarını sözlerine ekleyen Baybars, bu imzalanan dörtlü protokolle de hem Mağusa, hem İskele hem de Yeniboğaziçi Belediyesinin imar ekipleri, mühendisleriyle Şehir Planlamanın İmar ekinin ortak çalışmasını sağlayacak bir mutabakat metni hazırladıklarını ifade etti. Bu ortak çalışmalar kapsamında sürecin en başından bu yana belediye başkanları ve ekipleri ile birçok toplatı yaptıklarını hatırlatan Baybars, bu toplantıların sadece Lefkoşa’da değil,...