04 / 07 / 2024

Yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nerelerdir

Yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nerelerdir

Orman kadastro komisyonlarınca Hazine adına orman sınırları dışına çıkartılan yerler yeniden orman olabiliyor. Peki, yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nerelerdir? Yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nasıl tespit edilir?

GYODER, Marmara Üniversitesi’ne ait binayı yurt olarak yeniden kullanıma kazandırıyor!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu olan GYODER, Marmara Üniversitesi’ne ait olan bir yapıyı yurt olarak yeniden kullanıma kazandıracak.

İzmir Bayraklı'da konutlar ormana yapılacak!

İzmir Bayraklı'da tapuda orman olarak kayıtlı 375 hektar büyüklüğünde alan, bugün resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile orman vasfından çıkarıldı.

Kapalı Maraş’ın ihtilaflı mülk sorunu çözülüyor!

46 yıl sonrasında kısmi olarak sahil şeridi açılan Maraş’ın ihtilaflı mülk sorununa Tam Çözüm Merkezi talip oldu. Uzun yıllardır kapalı olan bölgenin yeniden aktif olarak açılması ile şimdiden “hak sahipleri ne yapacak?” sorusu gündeme geldi.

Ayasofya için kritik karar haftası: İbadete açılacak mı?

24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müze yapılan Ayasofya için kritik haftaya girildi. Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması için açılan davada Danıştay'ın kararı 2 Temmuz'da belli olacak. Kararın duruşmadan sonra açıklanacağı öngörülüyor.

'Tarlam' dediği ormanlık arazi elinden alınınca tepki gösterdi!

Sivas'ta yaşayan Kadir Taşdemir (72), her yıl ekip biçtiği 'devlet ormanı' olarak kayıtlarda olan araziye ağaç dikildiğini görünce, çalışma yapılan yeri traktörüyle sürdü. Arazinin kendisine ait olduğunu iddia eden Taşdemir, elinden alınınca ağladı...

Atatürk Orman Çiftliği yeniden kurulacak!

Atatürk Orman Çiftliği, Ankara Büyükşehir ile Çankaya'nın park alanı arsaları birleştirilerek yeniden kurulacak...

Konut yeniden yatırım aracı olarak ön plana çıkıyor!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Seba Gacemer yaptığı açıklamada, bu yıl dövizin çok fazla getiri sağlamadığını ve konutun yeniden yatırım aracı olarak ön plana çıktığını söyledi.

Kuzey ve Güney Kirazlı Ormanı doğal sit alanı olarak ilan edildi!

Beykoz'daki Dereseki Köyü'nde bulunan Kuzey ve Güney Kirazlı Ormanı “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi..

Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı açılıyor!

Türkiye'nin en büyük Kent Ormanı olarak planlanan Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı açılış için gün sayıyor.

Park Orman Tabiat Parkı için yeniden düğmeye basıldı!

Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. tarafından planlanan Park Orman Tabiat Parkı için yeniden düğmeye basıldı..

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yeniden inşa çalışmalarına destek!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Diyarbakır'ın Sur ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde gerçekleştirilen yeniden inşa çalışmalarına destek verdiği bildirildi.

Muratpaşa Obruk Ormanı imar çalışmaları başladı!

Ermenek Mahallesi sınırları içinde olan ancak mezbelelik haliyle Hayalet Orman olarak anılan Obruk Devlet Ormanı için, Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunarak, uygulamalı imar planı çalışmalarına başladı.

Namazgah Hamamı restore ediliyor!

16'ncı yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediliyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hamam olarak hizmet vermeye başlayacak.

Yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nerelerdir Haberi

Yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nerelerdir

Yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nerelerdir?

6292 sayılı kanunda 31/8/1956 tarihli ve 6831 sayılı Orman Kanununun 2 nci maddesi gereğince, Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi, yeni orman alanlarının oluşturulması, nakline karar verilen Devlet ormanları içinde veya bitişiğinde bulunan köyler halkının yerleştirilmesi ve orman köylülerinin kalkındırılmasının desteklenmesi ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin usul ve esasların belirleniyor.


6831 sayılı Kanunun 2 nci maddesine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerler ile Hazineye ait tarım arazileri hakkında uygulanan kanun gereğince,  Orman kadastro komisyonlarınca Hazine adına orman sınırları dışına çıkartılan yerlerden;


a) 2/A alanları, nakline karar verilen Devlet ormanları içinde veya bitişiğinde bulunan köyler halkının kısmen veya tamamen yerleştirilmesi için Devlet eliyle ihya edilerek bu halka devri ve yararlandırılması...