07 / 05 / 2024

Yeniden Yeşil Bursa

Yeniden Yeşil Bursa

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'Yeniden Yeşil Bursa sloganıyla yeni döneme başladı. En önemli projelerinden biri olan 1.5 milyon metrekare alanda yapılacak 8 büyük millet bahçesi ve parkı için kolları sıvadı. 

Bursa'da kentsel dönüşüm ve millet bahçesi çalışmaları hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın yeniden yeşil imajına kavuşması için çalışmalarını hızlandırdı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

AB "yeşil üretimde" çelik sektörüne destek verecek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Avrupa Birliği’nin (AB), daha maliyetli de olsa Avrupa çelik sanayisinin “yeşil” olarak yeniden yapılanmasında çelik işçilerine destek vereceğini belirtti. 

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

Bursa'ya 8 yeni millet bahçesi ve park yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'Yeniden Yeşil Bursa sloganıyla yeni döneme başladı. En önemli projelerinden biri olan 1.5 milyon metrekare alanda yapılacak 8 büyük millet bahçesi ve parkı için kolları sıvadı. 

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'ne EDGE Yeşil Bina Sertifikası!

Deprem güvenliği düşünülerek yıkılıp yeniden inşa edilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en büyük EDGE Yeşil Bina sertifikalı hastane yapısı olma özelliğini taşıyor.

Yeşil GYO borçlarını yapılandırıyor!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Innovia 4 projesinin inşaatının durduğunu ancak borçlarını yeniden yapılandıracaklarını ve projeye devam edeceklerini açıkladı...

Yaşar Altıparmak yeniden Yeşil GYO'nun başkanı oldu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanlığı'na yeniden Yaşar Altıparmak getirildi...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği!

Bugünkü Resmi Gazete'de "Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yayımlandı. Binaların çevreye olumsuz etkilerinin azaltılması ve bunların değerlendirilip belgelendirilmesine yönelik çalışmalara ilişkin usul ve esaslar çıkartılan yönetmelikle yeniden belirlendi..

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı!

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı. Bursagaz’ın Genel Müdürlük binası, Bursa kent merkezinde LEED-çevre dostu bina sertifikası alan ilk bina olarak kayda geçti.

Yeşil Bursa'ya yeşil bina yakışır!

Bursa'da yapı kalitesini artırmak için 'Yeşil Bina' ne sağlayabilir?" sorusuna cevap arayan İMSİAD, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile birlikte çalıştay düzenleyecek.

Yeşil Yol planına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ikinci onay!

Yeşil Yol projesini de kapsayan ve TEMA Vakfı tarafından açılan davada ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verilen 1/100.000 ölçekli ‘Çevre Düzeni Planı’, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenerek onaylandı.

Yeşil Yol projesinin 400 metresi tamam!

Rize'de yaklaşık 6 aylık aranın ardından "Yeşil Yol" kapsamında yeniden çalışma başlatılan ve Kavrun-Samistal yaylalarını birleştirecek yolun 400 metrelik bölümü tamamladı.

Samsun-Hopa arasında yapılması planlanan Yeşil Yol Projesi mecliste!

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Samsun-Hopa arasında yapılması planlanan Yeşil Yol Projesi ile ilgili soru önergesi hazırladı. Sarıbal sorularını Kalkınma Bakanı Lütfi Elvana'a iletti...

Yeniden Yeşil Bursa Haberi

Yeniden Yeşil Bursa

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 'Yeniden Yeşil Bursa' sloganıyla yeni dönemde kolları sıvadı. Başkan Aktaş, Ürünlü, Çeltik, Vakıfköy, Gökdere, Demirtaş, Hamitler, Dağyenice ve Atatürk Stadyumu'nun millet bahçesine dönüştürülmesiyle Bursa'nın yeniden nefes alacağını açıkladı. 

Takvim Gazetesi'nin haberine göre;  Aktaş’ın, en önemli projelerinden birini 1.5 milyon metrekare alanda yapılacak 8 büyük millet bahçesi ve parkı oluşturuyor. Ürünlü’ye 70 futbol sahası büyüklüğünde millet bahçesi, Çeltik’e Tematik ve Çiçek Parkı, Vakıfköy’e Kent Parkı, Gökdere’ye 200 dönümlük Çocuk Köyü ve Parkı, Dağyenice’ye Doğal ve Yaşam Turizm Merkezi kazandırılıyor. 11 mahallenin ortasında kalan Hamitler Çöplüğü de devasa bir park haline dönüştürülüp 300 bin kişinin nefes alması ve güzel vakit geçirmesi sağlanacak.

Millet yeşile doyacak 

Şehirleşme ve çevre başlığı altında en fazla önem verdikleri konuların başmda ‘Yeniden Yeşil...