30 / 04 / 2024

Yenikapı Arkeopark projesi

Yenikapı Arkeopark projesi

Marmaray projesi için Yenikapı'da yapılan arkeolojik kurtarma çalışmalarının yapıldığı alanda Arkeopark projesi hayata geçirilecek. 60 bin metrekare alana yayılan kazı çalışmalarında bir çok arkeolojik kalıntı bulunmuştu...

Yenikapı Kruvaziyer Limanı projesi başlıyor!

Yenikapı Kruvaziyer Limanı projesinde süreç başladı. Limanın yıllık 2,7 milyon turisti ağırlaması bekleniyor...

Ankara’daki Roma Tiyatrosu restore ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi hayata geçiriliyor. Projenin 2021’de tamamlanması planlanıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Yenikapı Kruvaziyer Limanı'nın ihalesi 2020'de!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da yer alan Yenikapı Kruvaziyer Limanı Projesi'nin önümüzdeki yıl ihalesini tamamlayıp, kısa sürede hizmete almayı planlıyoruz" dedi...

Beylikdüzü'ne metro projesi yola çıktı!

İBB tarafından Beylikdüzü'nde metrobüs hattı altına yapılması planlanan yeni metro projesi, İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na sunuldu. Metrobüs hattının altına yapılacak olan Tüyap-Yenikapı Metro Hattı'nın detayları belli oldu.

Hisar Arkeopark Projesi için kamulaştırma!

Bursa'nın kurulduğu Hisar bölgesindeki arkeolojik kazılar kapsamında devam eden Hisar Arkeopark Projesi için 3 ve 15 bina kamulaştırıldı.

Yenikapı Yenileme Projesi imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Fatih İlçesi, Yalı Mahallesi'nde belirlenen adalarda Yenikapı Yenileme Projesi'ne ilişkin hazırlanan nazım imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Yenikapı 3.Etap Yenileme Alanı imar planı askıda!

İstanbul Fatih İlçesi, Yedikule - Yenikapı 3. Etap Yenileme Avan Projesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Çorum Hitit Barajı'na 22 milyon TL'ye arkeopark yapılacak!

Anadolu'nun en eski barajı olarak değerlendirilen Çorum'daki Hitit Barajı'nın koruma altına alınması ve turizme kazandırılması için rekreasyon projesi hazırlandı. DSİ Genel Müdürlüğünce hazırlanan 22 milyon liralık arkeopark ile rekreasyon projesiyle Çorum'un turizm merkezi olması sağlanacak.

Avrasya Tüneli Yenikapı çalışmasında mendirek tartışması!

İstanbul Boğaz Tüp Geçit Tüneli projesi kapsamında Yenikapı’da kavşak çalışmaları sırasında bulunan tarihi eser niteliğindeki mendirekle ilgili tartışma sürüyor.

Hatay kentsel dönüşümde son durum!

Antakya Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçedeki kentsel dönüşüm ve Arkeopark projesi hakkında bilgi verdi. Savaş ''Türkiye'de kentsel dönüşüm ile kutu gibi evler yapılıyor ve kentsel dönüşüm değil de rantsal dönüşümler yapılıyor'' dedi.

Yenikapı-Sefaköy Metro projesine bakanlıktan onay!

Yenikapı - Sefaköy Metro Hattı projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenikapı - Sefaköy Metro Hattı projesi 1.7 milyar TL'ye mal olacak...

Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı durakları!

13,95 kilometre uzunluğunda planlanan Yenikapı - Sefaköy Metro Hattı projesi 1.7 milyar TL'ye mal olacak. Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı projesi 10 istasyona sahip olacak...

Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı istasyonları!

1.7 milyar TL'ye mal olacak Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı projesi Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerinden geçecek. Yeni hat 13,95 kilometre uzunluğunda olacak.

Yenikapı Arkeopark projesi Haberi

Yenikapı Arkeopark projesi


Yenikapı arkeolojik kazı alanlarının yapıldığı alanda Yenikapı Arkeopark projesi hayata geçirilecek. 60 bin metrekareye yayılmış olan kazı alanının olduğu yerde Marmaray Yenikapı İstasyonu bulunuyor.


Yenikapı Dolgu Alanı olarak bilinen Yenikapı Meydan projesi ile Yenikapı Arkeopark projesini Kennedy Caddesi ayırıyor. Marmaray projesi esnasında Yenikapı'da yapılan arkeolojik kurtarma çalışmalarında Neolitik, Helenistik, Roma ve Bizans İmparatorluğu dönemlerine ait bir çok arkeolojik kalıntı bulunmuştu.


Yenikapı Arkeopark projesi ile Yenikapı kazı çalışmaları esnasında bulunan tüm bulgu ve arkeolojik kalıntılar  Arkeolojik Kent Müzesi içerisinde sergilenecek. Yenikapı Arkeopark projesinin ne zaman başlayacağı henüz belli değil.